Malzemeler


  • Yarım kilogram kıyma
  • 1 tane soğan
  • 1 çorba kaşığı süt
  • Tuz, karabiber,kimyon, köfte baharı
  • 2-3 dilim bayat ekmek içi
  • 1 tane yumurta akı
  • 2 tane tırnaklı pide
  • 3 tane patates
  • 2 tane domates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 bardak yoğurt
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber


Hazırlanışı


  1. Pideler fırında ısıtılır.
  2. Kızarmaya başlayınca kırmızı biber tereyağda kızdırılır.
  3. Pideler servis tabağına yerleştirilir.
  4. Pidelerin üstüne kızdırılan yağ dökülür.
  5. Köfteler hazırlanıp kızgın yağda kızartılır.
  6. Patatesler kızartılıp servis tabağında üst üste gelecek biçimde dizilir.
  7. Köfteler ve üzerine çırpılmış yoğurt koyulur.
  8. Domates ve yağ,sarımsak ateşte öldürülür.
  9. Üste alacalı bir biçimde eklenip servise sunulur.