Malzemeler


  • Yarım kilo kıyma
  • 4 dilim ekmek içi
  • 250 gram mantar
  • 3 – 4 tane patates
  • 1 kilo sivri biber
  • 1 tane soğan
  • 2 tane domates
  • 1 kase Yoğurt
  • 1 demet maydanoz
  • kızartmak için sıvı yağ


Hazırlanışı


  1. Patatesler soyulup temizlendikten sonra rendelenir.
  2. Ekmek içi, kıyma, rendelenmiş soğan, nane, kekik, maydanoz ve tuz bir kaba koyularak yoğurulur.
  3. Hazırlanan köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp köfte halinde hazırlanır.
  4. Kızdırılmış sıvı yağda rendeleniş olan patatesler ve biberler kızartılır ve bir kaba alınır.
  5. Domates ve mantar 1-2 dakika bu yağda sote edilir.
  6. Son olarak hazırlanmış olan köfteler kızartılırç
  7. Servis tabağına öncelikle kızartılmış olan patatesler koyulur, üzerine yoğurt dökülür.
  8. Sırasıyla kızartılmış domatesler, mantarlar ve biberler dizilerek en üste köfteler konularak yoğurt eşliğinde servis edilir.