HAZIRLANIŞI: Tuzsuz ekmekleri fırın kabına tek sıra halinde diziyoruz. Üzerine kaşıkla meyve suyu dökerek ıslatıyoruz. Sütü tencereye döküyoruz. Toz şekeri, unu, nişastayı ve vanilyayı ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz.

Göz göz olunca tereyağını ekliyoruz, kaynayınca altını kapatıyoruz. Karadut sosu için, ayrı bir tencereye nişastayı, toz şekeri ve suyu döküyoruz. Çırpma teliyle karıştırıyoruz. Ocak üstüne alıyoruz ve karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Kıvamı koyuşaşmaya başlayınca saplarını kopardığımız kara dutları ilave ediyoruz. Bir süre kaynatıyoruz. Fırın kabındaki ekmeklerin üzerine kremayı döküyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Üzeri kabuk bağlayınca, ilk sıcaklığı çıkmış olan kara dutlu sosu üzerine döküyoruz. Soğuyunca dilimleyerek servis ediyoruz.

KARA DUTLU EKMEK TATLISI

1 lt. süt
1 su b. toz şeker
2 çorba k. un
1 çorba k. nişasta
1 çorba k. tereyağı
1 pk. vanilya
TABANI İÇİN:
1 pk. tuzsuz ekmek
2 su b. karışık meyve suyu
ÜZERİ İÇİN:
500 gr. kara dut
1 su b. toz şeker
1 çorba k. nişasta
1 su b. su