5 sonuçtan 1 ile 5 arası

Konu: Bu Simada Bu Yüzde Yalan, Hile yok

Share
    DIŞARDA
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 4,9%
    Overall activity: 4,9%
    Achievements
    Zümrüt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Vip Özel Üye
    Yer
    ıstanbul rize
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    24

Standart Bu Simada Bu Yüzde Yalan, Hile yok

Bu simada yüzde yalan hile yok...

Hazreti Muhammed için Medine günleri başlamıştı. Mescit'in yapımına hız verilmiş bir an önce bitmesi için tam bir seferberlik ilan edilmişti.
    Mescit'in inşa çalışmalarında en çok gayret sarf edenlerden biri Ammar bin Yasir'dır. Herkes bir iki taş taşırken Ammar'ın sırtına üç–dört taş birden yükleniyor dur durak demeden çalışıyordu. Ammar yorgun düştüğü anlardan birinde yarı şaka yarı ciddi Resulullah SallALLAHu Aleyhi ve Sellem'e arkadaşlarını şikâyet eder:
    –Ya Resulullah! Beni öldürdüler. Kimse yüklenmeyen yükü bana yüklediler.
    Resulullah SallALLAHu Aleyhi ve Sellem Efendimizin hanımı Ümmi Seleme derki:
    –O gün gördüm ki Resulullah Ammar'ın saçlarını eli ile temizliyordu. Onun saçları kıvırcık ve çokta sıktı.
    Resulullah buyurdu ki:
    –Yazık ey İbn–i Sümeyye! Onlar seni öldürecek değiller. Seni ancak bağiler öldürecek.(1)
    Bağının Türkçe karşılığı azgın sapıtmış yoldan çıkmış manasındadır. Aradan uzun yıllar geçecek Hazreti Ali RadıyALLAHu Anh'ın hilafet zamanında Hazreti Muavıye ile yapılan Sıffın savaşında Ammar Muaviye'nın ordusu tarafından şehit edilecektir.

* * *
    Resulullah Medine'ye hicret etmiş ancak ailesi Mekke'de kalmıştı. Sadece kızlarından Hazreti Rukiye kocası Hazreti Osman ile birlikte daha önce Medine'ye hicret etmişti. Mescit'in yapımına başlandığı günlerde Resulullah kızları ve zevcesi Sevde validemizi getirtmek için Zeyd bin Harise ile Ebu Rafi'yi Mekke'ye gönderdi.
    Onlarda Hazreti Ümmü Gülsüm Hazreti Fatima Sevde validemiz Zeyd'-in hanımı Ümmü Eymen ve oğlu Üsame'yı alıp Medine'ye döndüler. Onlarla birlikte Ebu Bekir'in çocukları ve zevcesi de geldi.
    Mekke'de sadece Resulullah'ın büyük kızı Hazreti Zeynep kalmıştı. Oda; kocası Rabi oğlu Ebul As henüz Müslüman olmadığı için Mekke'den ayrılamamış yâda ayrılmasına izin verilmemişti. Aradan birkaç yıl geçtikten sonra Hazreti Zeynep'te Medine'ye hicret etmiştir.(2)

* * *
    Mekke'den hicret edenler için sıkıntılı günler Medine'de de yakalarını bırakmadı. Medine hayatına ayak uydurmada zorlanıyor Mekke'nin havası burunlarında tutuyordu. Hava değişikliği birçoğunun hasta olmasına sebep oldu. Hazreti Ebu Bekir ve Hazreti Bilal sıtma hastalığına yakalandı.
    Rivayet edilir ki; bu iki güzide şahsiyete sıtma nöbeti geldiğinde Mekke'yi hatırlar hastalıklarının şiddeti hafiflerdi.
    Bilal–i Habeşi Mekke'den çıkmalarına sebep olan özellikle Rebia oğlu Utbe'ye Rebia oğlu Şeybe'ye ve Half oğlu Ümeyye'ye beddua ederdi.
    Resulullah arkadaşlarının bu durumunu görür çok üzülürdü. Bir gün şöyle dua etti:
    "Ya Rabbi! Sen bize Mekke gibi Medine'yi de sevdir ve burada bize geçim bolluğu bereket ver."
    Bu duadan kısa zaman sonra Medine Muhacirlere sevdirildi.
    Hazreti Ömer'in de şöyle dua ettiği rivayet edilmiştir:
    "Ya Rabbi! Bana senin yolunda şehitlik nasip eyle! Resulünün şehrinde ölmeyi nasip eyle."(3)

* * *
    Medine Yahudileri arasında âlim bilge bir zat vardı. Bu zatın Yusuf Aleyhisselam'ın soyundan geldiği söylenirdi. Bu zatın ismi Abdullah bin Selam'dır...

Abdullah bin Selam'ın babası olan Selam'da Yahudilerin önemli âlimlerindendi. Abdullah babasından Tevrat'ın tefsirini öğrenmişti. Baba Selam oğluna Tevrat'ın tefsirini öğretmekle kalmamış Tevrat'ın gelecekte meydana gelecek olaylar hakkındaki bilgilerini de öğretmişti. Ahir zamanda gelmesi beklenen peygamber hakkındaki bilgileri de öğretmiş ve şunları söylemişti:
    –Beklenen peygamberin gelmesi yakındır. O eğer Harun'un neslinden gelirse ona tabı olacağım. Aksı halde tabı olmam.
    Baba Selam Peygamberimiz Medine'ye hicret etmeden önce ölmüştü.

* * *
    Peygamberimiz Medine'ye ayak bastığı gün Yahudiler feryat ederek halka duyururlar. Rivayet edilir ki; Abdullah bin Selam peygamberin Medine'ye ayak bastığını duyduğunda "ALLAH–u Ekber" diyerek tekbir getirmişti.

Abdullah'ın ALLAH–u Ekber dediğini gören ailesi ona sitem etti:
    –ALLAH seni umduğuna ulaştırmasın. Sana Musa Peygamberin geleceğini bildirmiş olsalardı bundan fazlasını yapmazdın.
    Abdullah bin Selem.
    –Gelen Musa değil ama onun kardeşidir. VALLAHı oda onun gibi bir peygamberdir dedi.
    Ev halkı:
    –Yoksa ahır zamanda geleceği haber verilen Peygamber bu mudur? diye sorunca:
    –Evet odur.
    Ev Halkı:
    –Öyleyse yaptıklarında haklısın.
    Bu konuşmadan bir iki gün sonra Abdullah bin selem Resulullah'ı görmek için peygamberimizin yanına gelir. Peygamberimiz arkadaşları ile oturmuş sohbet ediyordu. Abdullah uzaktan onun insanlara nur saçan mübarek sımasını görünce ağzından şu cümleler döküdü:
    –Bu simada bu yüzde yalan hile yoktur.(4)

* * *
    Abdullah bin Selem'ın gelecek peygamber hakkındaki bilgilerini gördüklerini ile destekleyince içinde zerre kadar şüphe kalmadı. O'nu ziyaret edip özel olarak konuşmaya karar verdi. Ebû Eyyûb el–Ensârî'nin evine geldi. Resulullah ile tanıştı ve:
    –Size birtakım sualler soracağım dedi. Peygamberimizde:
    –Sor buyurdular. Abdullah bin Selam Tevrat'tan sorular sormaya başladı. Her sorduğu soruya Tevrat'a uygun cevaplar aldı. Bunun üzerine orada şahadet getirerek Müslüman oldu.
    Abdullah bin Selam Peygamber Efendimizden bir istekte bulundu:
    –Ya Resulullah! Yahudi milleti yalancı iftiracı bir millettir. Benim Müslüman olduğumu duyduklarında bana olmadık iftiralarda bulunacaklar. Benim Müslümanlığım sizin yanınızda gizli kalsın. Siz önce Yahudilerden benim hakkımda bilgi edinin ondan sonra Müslümanlığımı açığa vurayım.
    Resulullah Abdullah bin Selam'ın bu isteğini kabul eder.

* * *
    Abdullah bin Selam Yahudilerin Beni Kaynuka kabilesindendi. Müslüman olmadan önceki ismi el–Husayn idi. Müslüman olunca peygamberimiz ona Abdullah ismini verdi. Genç bir Yahudi âlimi olup Yahudiler arasında mevkisi pek yüksek bir şahsiyetti.
    Abdullah bin Selam'ın Müslüman olmasından birkaç gün sonra Resulullah Medine'deki Yahudi'lerin ileri gelenlerini görüşmeye davet etti. Yahudi'ler gelmeden öncede Abdullah bin Selem bir yere gizlendi. Yahudi cemaatinin ileri gelenleri geldi Efendimiz onlara:
    –Siz benim hak peygamber olduğumu pekâlâ bilirsiniz. Gelin inat etmeyin Müslüman olun! dedi.
    Yahudi cemaati:
    –Hayır biz senin peygamber olduğunu kabul etmiyor ve sana da inananlardan değiliz.
    Peygamber Efendimiz ne kadar dil döktüyse bir sonuç alamadı Yahudiler inatlarında ısrar ettiler. Peygamberimiz onlara sordu:
    –Sizin içinizde el–Husayn isminde biri var o nasıl bir kişidir?
    Yahudi Cemaati:
    –O bizim içimizde hayırlı bir babanın oğludur. Kendiside babası gibi hayırlıdır âlimdir dediler.
    Peygamberimiz:
    –Ey Yahudi cemaati! El–Husayn Müslüman olsa buna ne dersiniz?
    Yahudi Cemaati:
    –Olmaz böyle bir şey olamaz dediler. Peygamberimiz bunu birkaç defa Yahudilere tekrarlattırdı her seferinde de Yahudiler aynı cevabı verdiler. Bunun üzerine Abdullah bin Selam'a haber verildi. Abdullah saklandığı yerden çıkıp geldi ve Yahudilere Müslüman olduğunu söyledi:
    –Ey Yahudi cemaati! ALLAH'tan korkunuz! Size söyleneni kabul edin. Şu karşınızda duran Tevrat'ta ismi ve sıfatları yazılı olan Resulullah'tır. Bütün Yahudileri Müslüman olmaya çağırdı.
    Yahudiler kısa bir panik durumundan sonra üzerlerindeki şaşkınlık geçince:
    –Sen yalancısın yalanlarınla bize ihanet ettin.
    Abdullah bin Selam hakkında daha birçok yalan ve iftiralarda bulundular.
    Yahudilerin bu tepkisi üzerine Abdullah Resulullah'a dönerek:
    –Ya Resulullah korktuğum işte buydu. Ben size onların ne kadar alçak yalancı fitne fesat ehli olduğunu söylemiştim. İşte söylediklerim bir bir çıktı dedi.

* * *
    Abdullah bin Selam Ashabın güzide şahsiyetlerinden biri oldu. Onun ortaya koyduğu karakteri sadece müminler takdir etmedi. ALLAH Celle Celaluhu onun bu dik ve onurlu duruşunu ayet–i kerime ile haber verdi. Abdullah hakkında ayet nazil olan sahabeler arasına katıldı.
    Sad İbnu Ebî Vakkâs RadıyALLAHu anh anlatıyor:
    –Yeryüzünde yürüyen hiç kimseye Resûlullah'ın "Cennetliktir" dediğini duymadım. Ancak Abdullah bin Selam müstesna. Onun hakkında şu ayet indi:
    "De ki: Söyleyin bana eğer bu Kur'ân ALLAH tarafından gönderildiği halde onu inkâr ettiyseniz ve İsrailoğulları'ndan bir şahit de Tevrat'a dayanarak onu hak kitap olduğuna şahitlik edip iman ettiği halde siz iman etmeyi büyüklüğünüze yediremezseniz zalim olmaz mısınız? Muhakkak ki ALLAH zalimler güruhuna yol göstermez"(5)
    Ayet–i Kerimde geçen "İsrailoğulları'ndan bir şahit"in Abdullah bin Selam olduğu bildirilmiştir. Aksini söyleyenlerde vardır. Ancak ekser görüşe göre ayet–i kerimde işaret edilen zat İbn–i Selam'dır.

* * *
    Abdullah bin Selam Hazreti Osman'ın halifeliğinin son zamanlarında anarşinin hızla arttığı zamanda halife evine kapanmış dışarı çıkamıyor şehit edilmesi an meselsidir. Böyle bir ortamda Abdullah bin Selem Halife'nin evine gider.
    Bundan sonrasını Abdullah bin Selam'dan dinleyelim.
    "Osman'ın yanına gittim bana dedi ki:
    –Sen niçin geldin?
    –Sana yardım edeyim diye geldim dedim.
    Osman:
    –Öyleyse halka çık. Onları benden uzaklaştır. Zira sen bana hariçte olursan yanımda olmaktan daha faydalı olursun! dedi.
    Ben de dışarı çıkıp insanlara seslendim:
    –Ey insanlar! Bilirsiniz benim adım cahiliye devrinde Husayn'dı. Ama Resulullah beni Abdullah diye tesmiye buyurdu. Benim hakkımda Kitabullah'ta bir kısım ayetler nazil olmuştur. Şu ayet benim hakkımda nazil olanlardan biridir:
    "De ki: "Söyleyin bana eğer bu Kur'an ALLAH tarafından gönderildiği halde onu inkâr ettiyseniz ve İsrailoğulları'ndan bir şahit de Tevrat'a dayanarak onun hak kitap olduğuna şahitlik edip iman ettiği halde siz iman etmeyi büyüklüğünüze yediremezseniz zalim olmaz mısınız? Muhakkak ki ALLAH zalimler güruhuna yol göstermez"(6)
    Keza şu ayet de benim hakkımda nazil oldu: "İnkâr edenler 'Sen ALLAH tarafından gönderilmiş bir peygamber değilsin' diyorlar. De ki: 'Sizinle benim aramızda şahid olarak ALLAH ile O'nun kitapları hakkında bilgi sahibi olanlar yeter."(7)
    ALLAH'ın size karşı kınına konmuş bir kılıcı var. Resulullah'ın inmiş olduğu bu beldenizde melekler size mücavir oldular. Öyleyse bu adamı öldürmekten ALLAH'tan korkun! ALLAH'tan korkun! ALLAH'a yemin olsun eğer onu öldürürseniz komşularınız olan melekleri buradan tardetmiş olacaksınız ve ALLAH'ın size karşı kında tuttuğu kılıcı kınından çıkartacaksınız ve artık o kıyamete kadar kınına girmeyecek!"
    Bu sözlerim üzerine orada toplananlar:
    "Şu Yahudi'yi öldürün! Osman'ı öldürün" diye bağrıştılar."(

* * *
    Peygamber Efendimiz Medine'ye gelişlerinin ilk günlerinde etrafı tanımaya çalışıyor. Daha önce hicret edenlerle görüşüp hasret gideriyordu. Başta mescit olmak üzere muhacirlerin yerleşmesi ve ihtiyaçlarını temine çalışıyordu. Bir yandan da Medine halkına İslam'ı tebliğ ediyordu. Rivayet edildiğine göre Medine'de irad ettiği ilk hutbe şudur:
    "Ey insanlar! Kendiniz için bir şeyler hazırlayınız! ALLAH'a yemin ederim ki ayılacaksınız sonra sürünüzü çobansız olarak bırakacaksınız. Sonra Rabbiniz tercümansız ve perdesiz diyecek ki:
    'Resulüm size tebliğ etmedi mi? Size mal vermedim mi ihsanda bulunmadım mı? kendinize ne hazırladınız?'
    Fakat o sağına ve soluna bakar bir şey göremez. Sonra önüne bakar ve cehennemden başkasını göremez. Madem böyle olacak kendisini ateşten korumaya gücü olan bir hurmanın yarısıyla dahi olsa bunu yapsın. Bunu bulamayan kimse güzel bir sözle bunu yapsın. Çünkü onun sebebiyle hasene on mislinden yedi yüz katına kadar mükâfatlandırılır. Selam ALLAH'ın rahmeti ve bereketleri üzerine olsun."(9)

Dipnotlar:
    1– İbn–i Hişam İslam Tarihi Kahraman Yayınları Ter; Hasan Ege İstanbul 1985 cilt 2 sh.165
    2–Ahmet Cevdet Paşa Peygamber Kıssaları ve İslam Tarihi Sad İsmail Şen Ankara 1996 cilt 1 sh.112
    3– Ahmet Cevdet Paşa Peygamber Kıssaları ve İslam Tarihi Sad İsmail Şen Ankara 1996 cilt 1 sh.113
    4–Prof. Dr. İ.Canan Kütübi Sitte Muhtasarıcilt 3 sh.446
    5–Ahkaf Süresi;10 Buharî Menâkibu'l–Ensâr 19; Müslim Fezâilu's–Sahabe 147 (2483)
    6–Ahkaf Süresi; 10
    7–Ra'd Suresi; 43
    8–Tirmizî Tefsir Ahkaf
    9–İbn–i Hişam İslam Tarihi Kahraman Yayınları Ter; Hasan Ege İstanbul 1985 cilt 2 sh.171

Mecnun Misali Leylâ’nın Zülfüne Hemen Gönül Bağlama.
    Çünkü seni AŞK Çöllerinde Gezdirip Duran Leylâ Değil Mevlâ’dır Hep…

DIŞARDA
    Level completed: 11%,
    Points required for next Level: 446
    Level completed: 11%, Points required for next Level: 446
    Overall activity: 7,0%
    Overall activity: 7,0%
    Achievements
    yagmurdamlasi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Sitemizin Ninesi
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    19

Standart Cevap: Bu Simada Bu Yüzde Yalan, Hile yok

emegine saglık zümrüdüm
    Yuvasız Kuşa Bile Dal Verip Yuva Kurduran Rabbim...Hakkımızda En Hayırlısı Neyse Bizlere de Onu Nasip Eyle. AMİN..

DIŞARDA
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 75,0%
    Overall activity: 75,0%
    Achievements
    MaHiR 01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Co Admin
    Yer
    Bir Boğaz yedi tepe
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

allah c.c razı olsun ellerin dert görmesin kardeşim.
    Ben cemiyetin îman selâmeti yolunda dünyamı da âhiretimi de feda ettim. Gözümde ne Cennet sevdası var, ne Cehennem korkusu. Cemiyetin, yirmibeş milyon Türk cemiyetinin imanı namına bir Said değil, bin Said feda olsun. Kur'ânımız yeryüzünde cemaatsiz kalırsa Cenneti de istemem; orası da bana zindan olur. Milletimizin îmanını selâmette görürsem, Cehennemin alevleri içinde yanmağa razıyım: Çünki; vücudum yanarken, gönlüm gül-gülistan olur.
    13.Asrın Müceddidi
    BEDİÜZZAMAN SAİD-İ NURSİ

DIŞARDA
    Level completed: 35%,
    Points required for next Level: 130
    Level completed: 35%, Points required for next Level: 130
    Overall activity: 0%
    Achievements
    nazgülüm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Vip Özel Üye
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    18

Emeklerine sağlık bacım.Allah senden razı olsun inşallah.

DIŞARDA
    Level completed: 65%,
    Points required for next Level: 53
    Level completed: 65%, Points required for next Level: 53
    Achievements
    esra.13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Vip Özel Üye
    Yer
    İstanbul
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    16

emeğinize sağlık inşalah
    Bu yük senden Allah’ım, çekeceğim, naçarım
    Senden Sana sığınır, Senden Sana kaçarım.