Elif tehlikeler karşısında kuvvettir mağlubiyetleri zafere tebdil eden bir itimattır tahkir kabul etmeyen onurdur.
Elif tepelerden görünen Kusva'nın müjdesidir beklenendir özlenendir evlat hitapta 'Allahaısmarladık' diyerek veda eden boynu bükük bir Zarif elvedâdır hüzündür ayrılıktır rûyadan uyanıp da Hakiki Alemde vuslatı bekleyen bir elvedâdır.
Elif sonsuza kadar sürecek olan iyilik ve KÖTÜLÜĞÜN mücadelesinde bu iki hattı ayıran ölçünün çizgisidir
Elif tâkattir dermandır ‘her dem yeniden doğarız bizden kim usanasıdır’
Elif kararlılıktır yine ve yeniden başlayabilme irâdesidir.
Elif cem olmaktır aynı safta hizalanmaktır el bağlamaktır kıyamdır duadır. Elif hem tahammüldür hem de sefer. Zaferle değil seferle yükümlü olma şuurudur Elif.
Elif elde bir doğruluk âsâsıdır doğrulukla gök kubbeyi ayakta tutabilmeye inanmaktır.
Elif harfler içinde nasıl sâkin ise doğru yolda olmanın da huzur ve sükûnetidir Elif.
Elif sendelediğimizde istinadgâhımızdır düştüğümüz yerden kalkmanın kuvvetidir.
Elif biricik ve Kısacık hayatlarımızı feda edeceğimiz bir sevdadır; her gün yeniden kuşandığımız. Habil ve Kabil ile başlayan bir Savaşta yer aldığımız saftır. Sonumuzu ya da yeni hesap etmeden parmak hesabı yapmadan makam mevki mansıp ikbal Masiva rüyası görmeden 'orada kim var?' Denildiğinde sağına soluna bakmadan ve tereddüt etmeden 'ben varım' cevabıyla öne atılan bir adımdır.
Elif Fırat'ın kenarında kaybolan Koyunun hesabının korkusudur. Bir şey yapabilecekken yapmamanın da mesuliyetine inanmaktır.
Elif bir yolculuk hâlidir ezelden ebede bir yolculuk hâli ezelî yakîn ve ebedî emîn sevgilerin yolcululuk hâli. Yola çıkmayanlara yoldan dönenlere üzülmeyeceğimiz kırılmayacağımız yolculuğa iştirâk edenlere varacağımız menzilin heyecanıyla sevinemeyeceğimiz bir yolculuk hâlidir Elif.
Elif gibi olmak.Küfre karşı dimdik durmaktır.Namaz da kıyamdır.Bir başak gibi yükselmektir.
Elif Gibi Yalnızım.
Ne Esrem Var; Ne Ötrem.
Ne Beni Durduran Bir Cezmim;
Ne Bana Ben Katan Bir Şeddem;
Ne Elimi Tutan Bir Harf. Ne Anlam Katan Bir Harekem.
KalaKaldım Sayfalar Ortasında.
Gölgesini İstedim Bir Dostun Med Gibi.
Yine Yalnız Kaldım, Aynı Elif Gibi.