37. Abdullah b. Dinar'dan: Ben dua ederken ellerimin pa; maklarıyla da işaret ediyordum, Abdullah b. Ömer beni böyle gö rünce parmaklarımla işaret etmeme engel oldu.

38. Yahya b. Saîd'den: Saîd b. Müseyyeb ellerim yukarı doğru kaldırarak: «Vefat eden kişinin geride kalan çocuğunun duası sa*yesinde onun derecesi yükselir.» derdi.

39. Hişam b. Urve babasından naklediyor: Şu ayetdua hak*kında nazil oldu:
«— Namazda sesini yükseltme, çok da alçaltma. Bu iki*sinin arasında olsun.»
Yahya'dan: imam Mâlik'e farz namazlarda dua yapılıp yapıl*mayacağı soruldu. O da «Yapılmasında bir mahzur yoktur» dedi.

40. imam Mâlik'ten; Duyduğuma göre Resûlullah (s.a.v.) şöy*le ua edermiş; «Allah'ım! Senden hayırlı işler yapmayı, kö-t lükleri terk etmeyi, düşkünleri sevmeyi dilerim. İnsan-1: r arasında fitne çıkmasını murat ettiğin zaman fitneye Kırışmadan benim ruhumu kendine kavuştur.

41. İmam Mâlik'ten: Resûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur:
«Herkim insanları hidayete (doğru yola) çağırırsa, ona tabi olanların ecri kadar ecir alır. Kendisine verilen bu se*vap, ötekilerin sevabından hiçbir şey eksiltmez. Herkim de bir sapıklığa çağırırsa, buna tabi olanların günahı kadar kendisine de günah verilir. Bu, onların günahlarından hiç*bir şey eksiltmez.

42. îmam Mâlike Abdullah b. Ömer'in şöyle dua ettiği nakle*dilmiştir: «Allah'ım! Beni muttekîlerin kılavuzlarından eyle.»

43. imam Mâlik'e nakledildiğine göre Ebuderdâ gece yarısı kalkar ve şöyle dermiş: «Gözler uykuda, yıldızlar batmış, halbuki sen dipdirisin ve yerlerin göklerin ayakta durmasını sağlıyorsun.»