İNCİRLİ RULOLAR (KURABİYE TARİFLERİ, KURABİYE ÇEŞİTLERİ)
Malzemeler:
Dolgu:
1 yumurta
2 yemek kaşığı süt
Yarım çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı Kakao
1 çay kaşığı tarçın
4-5 adet küçük küpler halinde doğranmış kuru incir
Yarım çay bardağı kuru üzüm
Yarım çay bardağı öğütülmüş tuzsuz badem
Hamur:
1 yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 çay bardağı Pudra Şekeri
2,5-3 su bardağı un
1 paket Kabartma Tozu
Üzeri için:
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
Hazırlanışı:
Dolgu: Yumurta, süt, şeker, kakao ve tarçını iyice karıştırıp incir, kuru üzüm ve bademleri ekleyin.
Hamur: Yumurta, sıvı yağ, yoğurt, pudra şekeri, un ve hamur kabartma tozu ile yumuşak bir hamur hazırlayın.
Hamuru iki eşit parçaya bölün ve her birini 0,5 cm kalınlığında dikdörtgen şekildeaçın. Üzerlerine incirli içi paylaştırarak sürün ve rulo yapın. Alüminyum folyoya sarıp buzlukta yarım saat bekletin.
Tarçın ve şekeri karıştırın ve bu karışımla buzluktan çıkardığınız ruloları bulayın. 1�er cm kalınlığında dilimler kesin. Fırın tepsisine dizin ve pişirin.
Elektrikli Mini Fırın: 175°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 175°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 15-25 dakika