DOMATES SOSLU PATLICAN VE BİBER KIZARTMA



Kızartma olmasına rağmen bu kadar hafif ve lezzetli bir yemek olmasına şaşırıyorum ben bunun Yazın bile hiç ağır gelmeden yenebiliyor, ben çok severim. Annemin ellerine sağlık

Malzemeler

- 2-3 adet bostan patlıcanı (kabukları alacalı soyulup tuzlu suda 30 dakika bekletilerek yıkanmış ve dilimlenmiş)
- 5-6 adet yeşil tatlı biber (bütün halde)
- Kızartmak için sıvıyağ
- 3-4 adet iri domates (kabukları soyulup küp küp kesilmiş)
- 5-6 diş ezilmiş sarımsak
- 2 limonun suyu

Yapılışı

- Patlıcanları ve biberleri belirtilen şekilde hazırlayıp kızgın yağda kızartıp kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin.
- Domatesleri kızartma yağından 2 yemek kaşığı kadar yağla birlikte bir tavada kavurup ezilmiş sarımsak ve limon suyu ekleyin ve kısık ateşte biraz pişirin. Kıvamına göre biraz su ekleyebilirsiniz.
- Patlıcan ve biberleri servis tabağına alıp üzerine domates sosunu ekleyerek arzuya göre tuz ilavesiyle soğuk servis yapın.