Bu tarif babamın favori tariflerinden. İzmir'deki son günümüzde öğle yemeği için yapmıştı bize bundan, parmaklarımızı yedik. (diye de bir söz vardır.)

Malzemeler

- 1 kg. antrikot (aslında bu yemek bonfile kullanılarak da yapılabilir ama babam antrikotun çok daha yumuşak ve lezzetli olduğunu söyler.
- 5-6 diş ezilmiş sarımsak
- 1 paket taze mantar
- Tuz, karabiber, kimyon
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 orta boy kuru soğan
- 2 orta boy domates
- 5 - 6 adet tatlı yeşil biber

Yapılışı

- Dilimlenmiş antrikotların fazla yağlarını temizleyin.
- Derin bir tavada sıvıyağı kızdırıp ince kıydığınız soğanları ve ezilmiş sarımsakları kavurun. Pembeleşince mantarları ve soyulup küp doğranmış domatesleri de ekleyip suyunu hafif çekene kadar kavurmaya devam edin.
- Dilimlenmiş antrikotları da tavaya alarak, tuz, karabiber ve kimyon ekleyip 1 çay bardağı su ilavesiyle hafifçe kızarana kadar kısık ateşte pişirin.
- Pişen etleri fırın tepsisine ya da kabına dizip üzerine tavada kalan mantarlı karışımı dökün.
- Çekirdekleri çıkarılıp ikiye bölünmüş biberlerle süsleyerek 200 dereceli fırında biberlerin üzeri kızarana kadar pişirip sıcak servis yapın.