http://www.kevserdenizi.net/forum/be...r-baslari.html TIKLAYIN
Fethullah Gülen’le Amerika’da Bir Ay
TAKDİM
Fethullah Gülen hocaefendi’yi, İzmir’de vaz’ vermeye başladığı günlerden itibaren, bu vaz’ları ve daha sonra yazıları ve faaliyetleriyle birlikte uzaktan ve kısmen tanıma imkânım olmuşsa da, kendileriyle tanışma 19 Mayıs 1989’da gerçekleşti. Daha sonra zaman zaman sohbetlerine katılma imkânı oldu. Bu sohbetler, Fıkıh’tan Tefsir’e, Tefsir’den Hadis’e, Hadis’ten Tasavvuf’a, Tasavvuf’tan tarihe, tarihten edebiyata, edebiyattan felsefeye ve güzel sanatlara, oradan temel prensipleriyle tabiî veya pozitif ilimlere kadar hemen her sahayı kapsayan bir özelliğe sahiptir.
Fethullah Gülen hocaefendi, 21 Mart 1999 günü, gerek medyaya yansıdığı üzere, gerekse kısmen bildiğim kadarıyla, Türkiye’de Hocaefendi’nin sağlığıyla ilgilenen bir hastanenin ABD’deki Mayo Kliniği’nden Ocak ayında aldığı bir randevu sebebiyle ABD’ye geldi. Özellikle sağlık problemlerinden dolayı orada kalmaya devam ediyor. Kaldığı binanın dışına bile çıkmadığını söylemek, yalan olmadığı gibi, mübalâğa da olmayacaktır. Burada, âdeta bir inziva hayatı yaşıyor o. Evet, ilk 2000, diğeri 2001 içinde iki defa 15’er gün için tuttuğum bu notları alırken yanlarında kaldığım sürece, diyebilirim ki, hiç binadan dışarı çıkmadılar. Kaldıkları şehrin dışına çıkma ise, sadece muayene ve kontrol maksatlı olarak vuku bulmuş.
Elinizdeki notları, arz edildiği üzere, kendilerini iki defalık ziyaretlerimde aldım. Hocaefendi, engin tevazusuyla, söylediklerine herhangi bir değer atfetmediği için, onların kaydedilmesini arzu etmiyor. Fakat, çok istifade ettiğim o sohbetlerin, oradaki birkaç kişiyle sınırlı kalmaması için, Hocaefendi’ye fark ettirmemeye çalışarak önce onları kısa notlar halinde, fakat daha sonra tamamlanabilecek şekilde kaydettim; bilâhare de, sohbetlerden sonra tamamladım. Her iki ziyaretimde de 15’er günden biraz fazla kalmış olmakla birlikte, bazı notlar 4-5 günü kapsadığı halde, Hocaefendi’nin rahatsızlıkları yüzünden, bir günlük sohbet kadar tuttuğundan, bir günlük not gibi değerlendirdim. Fakat, sadece sohbet notlarıyla sınırlı kalmayıp, Hocaefendi’nin ABD’deki günlük hayatını da yansıtmaya çalıştım.
Fethullah Gülen’le Amerika’da Bir Ay ismiyle yayına arz edilen bu kitap, inşa-Allah bir boşluğu kapatır ve duyulan bir ihtiyacı kısmen de olsa giderebilir reca ve ümidindeyim.
İsmail Ünal