Sıcaklarda bolca tüketilen ve sindirimi kolay olan kavuniçerdiği A vitamini ve madeni maddelerle kanı temizliyor. Antioksidan
yani vücudu temizleyici etkiye sahip kavun
böbrekleri rahatlatarak
kum ve taş dökmeye yardımcı. Yüksek miktarda su ve düşük miktarda kalori içeriyor. Kansızlığı gideren ve idrar söktüren kavun
sinirleri yatıştırmada da etkili. İçindeki B vitamini krom ve iyot sinirleri teskin eder. Kişiyi sakinleştirir. Cildin taze ve pembe kalmasını sağlayan kavunun orta boyu günlük C vitamini ihtiyacını karşılamak için yeterli.
Karbonhidrat deposu
Özellikle karbonhidrat bakımından zengin olan kavunyeteri kadar B ve C vitamini içermesi nedeniyle her gün tüketilmesi gereken bir besin maddesi. Karpuzun ise
kavuna göre daha fazla su ile sodyum
potasyum
içindeki madeni tuzlar sayesinde vücudu zehirleyen çeşitli zararlı atıkların da kandan atılmasını sağlıyor.
alıntı