Biz sevdik mi YER oLuruz. Biz sevdik mi SEL oLuruz.. Biz sevdik mi LâL oLuruz.. Biz sevdik mi "CAN " oLuruz..! Hz.Mevlana
Biz sevdik mi YER oLuruz. Biz sevdik mi SEL oLuruz.. Biz sevdik mi LâL oLuruz.. Biz sevdik mi "CAN " oLuruz..! Hz.Mevlana
“Kalbin arzuları içten, nefsin arzuları dıştan gelir.”
Abdulkadir Geylani
Ben cemiyetin îman selâmeti yolunda dünyamı da âhiretimi de feda ettim. Gözümde ne Cennet sevdası var, ne Cehennem korkusu. Cemiyetin, yirmibeş milyon Türk cemiyetinin imanı namına bir Said değil, bin Said feda olsun. Kur'ânımız yeryüzünde cemaatsiz kalırsa Cenneti de istemem; orası da bana zindan olur. Milletimizin îmanını selâmette görürsem, Cehennemin alevleri içinde yanmağa razıyım: Çünki; vücudum yanarken, gönlüm gül-gülistan olur.13.Asrın MüceddidiBEDİÜZZAMAN SAİD-İ NURSİ
Nazar deveyi kazana insanı mezara sokar.
( Hadîs (Keşfü’l-Hafâ) )
İnsan, bir İlmi öğrendikçe kusurunu daha ziyade anladığı zaman âlim olur.
İmama Şâfiî (rah)
Ben cemiyetin îman selâmeti yolunda dünyamı da âhiretimi de feda ettim. Gözümde ne Cennet sevdası var, ne Cehennem korkusu. Cemiyetin, yirmibeş milyon Türk cemiyetinin imanı namına bir Said değil, bin Said feda olsun. Kur'ânımız yeryüzünde cemaatsiz kalırsa Cenneti de istemem; orası da bana zindan olur. Milletimizin îmanını selâmette görürsem, Cehennemin alevleri içinde yanmağa razıyım: Çünki; vücudum yanarken, gönlüm gül-gülistan olur.13.Asrın MüceddidiBEDİÜZZAMAN SAİD-İ NURSİ
Aşk der ki sana; yolumdaysan başım feda yoluna! Ama bil ki seninde başını isterim yoluma.Kahır,kapris gelecekse senden amenna!ama ayağına diken batarsa yolumda ah edip vahlanma!
Aşk bilek gücü değil yürektir! Yüreğin yetmiyorsa düşme yollara...
Şems’i Tebrizi Hazretleri (k.s)
Tükür bu hayatın irin yüzüne! Tükür! Gam yeme, çıkmak var yolun düzüne; Şükür!
{ Necip Fazıl KISAKÜREK }
Gerçek Selâmet
Bir gün Hâtim-i Esam hazretlerine (k.s)
-En çok ne istersiniz, diye soruldu
Hâtim-i Esam (k.s),
-Sabahtan akşama kadar selâmet isterim, diye cevap verdi.
-Her gün selâmet içerisinde değil misiniz, diye sorulunca da,
-Gerçek manada selâmet, gün boyunca Allah Tâla'ya asla âsi olmamaktır, diye cevap verdi.
(Abdurrahman-ı Câmi, Nefehâtü'l-Üns)
Yaşlanarak değil, yaşayarak kemale erilir. Zaman insanları değil armutları olgunlaştırır ....
(P.Safa)
Dünya ahiretin tarlasıdır. Siz takva tohumu ekerseniz ahirette karşılığını alırsınız.Gavs-ı Sânî (k.s)