Duâ ve ibadet, Allah ile olmaktır. Allah ile olan kimse için ölüm de, ömür de hoştur. ( Mevlânâ (rh)
Duâ ve ibadet, Allah ile olmaktır. Allah ile olan kimse için ölüm de, ömür de hoştur. ( Mevlânâ (rh)
"“Kendisini memnun ettiğin zaman sende olmayan şeylerle öven kimse; kendisini kızdırdığın zaman da seni, sende olmayan şeylerle kötülemeye kalkar.”
İmam Şafi
"“İlim, çok şeyler bilip rivayet etmek değil, Allah'tan korkmaktır.” İbn–i Mes'ud
“Bir adamın düşmalığı pahasına bir adamın dostluğunu satın alma.” Hasan–ı Basri
Ben cemiyetin îman selâmeti yolunda dünyamı da âhiretimi de feda ettim. Gözümde ne Cennet sevdası var, ne Cehennem korkusu. Cemiyetin, yirmibeş milyon Türk cemiyetinin imanı namına bir Said değil, bin Said feda olsun. Kur'ânımız yeryüzünde cemaatsiz kalırsa Cenneti de istemem; orası da bana zindan olur. Milletimizin îmanını selâmette görürsem, Cehennemin alevleri içinde yanmağa razıyım: Çünki; vücudum yanarken, gönlüm gül-gülistan olur.13.Asrın MüceddidiBEDİÜZZAMAN SAİD-İ NURSİ
Çaresizliği'de Yaradan O...
Çareyi'de Yaradan O...
Mutluluğu'da Yaradan O...
Mutsuzluğu'da Yaradan O...
Kalk , silkelen , kendine gel !...
Umutsuzluğa sarılma , umutsuzluk şeytandandır !...
Ümit etmek Allah'tandır !...
Ümitvar ol - hayrı iste - Korkma , Yürü !..
Sems-i Tebrizi
Sanma ki, dert sadece sende var. Sendeki derdi nimet sayanlar da var..!
"Gurur ve aldanış cehaletten de kötüdür. Çünkü cehalet bir şeyi bilmemektir. Gurur ise onu yanlış ve ters bilmektir. Bu sebebten dolayı, çok kimse kötü oldukları halde kendilerini iyi zannederler veya yaptıkları iş yanlış olmasına rağmen, onu doğru kabul ederler."
(Seyda Muhammed Konyevi Hz.)
“Mezarda geçecek günlerinin,
gündüz gibi olmasını istersen dünyadan gelirken ışık ile gel.“
Seyh Sad-i Şirazi
“Yaşarken anlayamadıkları değerleri, öldükten sonra anlamanın kimseye faydası yok. Sevdiğinizi dirileştirmenin yolu, hayatın tazeliğinde itiraf ve ifade etmektir...”
Şems-i Tebrizi
Üzülme..! İstediğin Bir Şey Olmuyorsa, ya Daha İyisi Olacağı İçin yada,
Gerçekten de Olmaması Gerektiği için Olmuyordur...
Hz. Mevlana...
Cahillerin kalbi dudaklarında, alimlerin dudakları kalplerindedir. (Hz. Ali (r.a)
Ben cemiyetin îman selâmeti yolunda dünyamı da âhiretimi de feda ettim. Gözümde ne Cennet sevdası var, ne Cehennem korkusu. Cemiyetin, yirmibeş milyon Türk cemiyetinin imanı namına bir Said değil, bin Said feda olsun. Kur'ânımız yeryüzünde cemaatsiz kalırsa Cenneti de istemem; orası da bana zindan olur. Milletimizin îmanını selâmette görürsem, Cehennemin alevleri içinde yanmağa razıyım: Çünki; vücudum yanarken, gönlüm gül-gülistan olur.13.Asrın MüceddidiBEDİÜZZAMAN SAİD-İ NURSİ