Korkunç bir kurban bayramı olan kıyamet günü,
inananlara bayram günüdür, öküzlere ölüm günü.Hazreti Mevlana
Korkunç bir kurban bayramı olan kıyamet günü,
inananlara bayram günüdür, öküzlere ölüm günü.Hazreti Mevlana
Ben cemiyetin îman selâmeti yolunda dünyamı da âhiretimi de feda ettim. Gözümde ne Cennet sevdası var, ne Cehennem korkusu. Cemiyetin, yirmibeş milyon Türk cemiyetinin imanı namına bir Said değil, bin Said feda olsun. Kur'ânımız yeryüzünde cemaatsiz kalırsa Cenneti de istemem; orası da bana zindan olur. Milletimizin îmanını selâmette görürsem, Cehennemin alevleri içinde yanmağa razıyım: Çünki; vücudum yanarken, gönlüm gül-gülistan olur.13.Asrın MüceddidiBEDİÜZZAMAN SAİD-İ NURSİ
Ben, aşka köle olanın değil de, aşkı kendisine köle yapanın kulu, kölesi olmuşum...
[Hz. Mevlana]
”Sık sık verilen aynı öğütten sıkılma. Çünkü bir çiviyi çakabilmek için defalarca vurmak gerekir”
Hz. Mevlana
Güzel paylaşım için Teşekkürler. Emeğine sağlık kardeşim...
Ben cemiyetin îman selâmeti yolunda dünyamı da âhiretimi de feda ettim. Gözümde ne Cennet sevdası var, ne Cehennem korkusu. Cemiyetin, yirmibeş milyon Türk cemiyetinin imanı namına bir Said değil, bin Said feda olsun. Kur'ânımız yeryüzünde cemaatsiz kalırsa Cenneti de istemem; orası da bana zindan olur. Milletimizin îmanını selâmette görürsem, Cehennemin alevleri içinde yanmağa razıyım: Çünki; vücudum yanarken, gönlüm gül-gülistan olur.13.Asrın MüceddidiBEDİÜZZAMAN SAİD-İ NURSİ
Gözyaşıdır ki yıkayarak yakar, yakarak yıkar.
Arıtır ve eritir; temizler ve gizler..
Fazilettir, diyettir..
...
Bu yüzden denilir ki gözyaşı yiğitler karıdır.
Her yürek bu yiğitliği gösterip aşk için gözyaşı dökemez.
Aşkın kadar ağla ey gönül...
HZ. MEVLANA
Yoldaki bir tepecik seni bunaltmış, oysa önünde yüzlerce dağ var...
Hz. Mevlana
Yâr, hoş şeydir. Çünkü yâr, yârin hayâlinden kuvvet alır, gelişir ve yaşar. Buna şaşmamalı, Mecnun'a Leylâ'nın hayâli kuvvet vermiyor muydu? Ve onun yiyeceği, içeceği bundan ibâret değil miydi? Mecâzî bir sevgilinin hayâli ona böyle bir kuvvet verir ve tesir ederse, gerçek sevgilinin, sevgilisine kuvvet bağışlamasına niçin şaşılsın? O'nun hayâli, sûrette ve gaybette mevcuttur. Şu hâlde ona nasıl hayal denir? O, hayâl değil, gerçeklerin rûhudur.
Mevlana hz.
"Zorluklara daldınsa, daralıp kaldınsa, sabret. Çünkü sabır; genişliğin anahtarıdır.''
-Mevlana-
Başına ne gelirse gelsin, karamsarlığa kapılma.
Bütün kapılar kapansa bile sonunda "O" kimsenin bilmediği patikalar açar.
Sen şu an göremesen de, dar geçitler ardında nice cennet bahçeleri var.
Şükret ! İstediğini elde edince şükretmek kolaydır.
Sufi; dilediği gerçekleşmediğinde de şükredebilendir.
Tebrizli Şems
ALLAH VAR DERT YOK
االه الا الله محمد رسول الله
Insanlar senin kalbini kırmışsa üzülme !
' Rahman' " Ben kırık kalplerdeyim" buyurmadı mı ?...
Hz.Mevlana