Gerek yok her sözü laf ile beyana.. Bir bakış bin söz eder bakıştan anlayana..!! (Hz. Mevlana)
Gerek yok her sözü laf ile beyana.. Bir bakış bin söz eder bakıştan anlayana..!! (Hz. Mevlana)
Bütün gönül darlığı,
bu aleme gönül bağlamaktan gelir.
...
Gönül kuşu her dala yuva yapacak olsa,
yuva yapacak yer kalmaz,
Gönlü öyle bir yere bağlayacaksın ki,
Binlerce kıyamet kopsa
sana yalnızlık derdi çökmesin.
Sen O'nunla olunca,
O seninle olmaz mı ?...
Hazreti Mevlana
"Gönüle kötü şeyler getirmeyiniz" !..
fermanına uymak gerek ama,
benim gönlüme hep;
"Gönlümü, onun uğrunda kurban edeyim" !.. düşüncesi geliyor."
Hz Mevlana
Ey can neşesi, ey gönül huzuru özür dilemeye geldim!..
Ne olur, canımın günahını görmemezlikten gel; onu bağışla!..
Aklın da, gönlün de kilidini, ancak senin kadere razı olman, şikayet etmemen açar!..
...
Canın, seni dilemekten, seninle övünmekten başka bir isteği yoktur!
Benim gönül bahçem de, tarlam da senin ayrılığına dayanamadığı için yandı, kül oldu!...
Ey canın ilkbahar rüzgarı! Lutuflarda bulun, es; nefesinle onları dirilt, yeşert!...
Hz Mevlana
Ay doğmuyorsa yüzüne,güneş vurmuyorsa pencerene,kabahati ne güneşte, ne ayda ara. Gözlerindeki perdeyi arala.
Hz.Mevlana
Gönül öyle yol geçen hanı değil, Dergahtır..!
Paldır küldür girip-çıkılmaz, Günahtır..!"
(Hz.Mevlana)
Hilekârların işini işlersen, iyi kişiler hakkında şüpheye düşersin.
Hz. Mevlana.
Bu güzel paylaşımlar için; Emeğine sağlık Allah c.c razı olsun Kardeşim.
Selam ve dua ile...
Ben cemiyetin îman selâmeti yolunda dünyamı da âhiretimi de feda ettim. Gözümde ne Cennet sevdası var, ne Cehennem korkusu. Cemiyetin, yirmibeş milyon Türk cemiyetinin imanı namına bir Said değil, bin Said feda olsun. Kur'ânımız yeryüzünde cemaatsiz kalırsa Cenneti de istemem; orası da bana zindan olur. Milletimizin îmanını selâmette görürsem, Cehennemin alevleri içinde yanmağa razıyım: Çünki; vücudum yanarken, gönlüm gül-gülistan olur.13.Asrın MüceddidiBEDİÜZZAMAN SAİD-İ NURSİ
İnsanlar günahları ile övünüp; sevaplarla alay ediyorlarsa,şeytan yüreklerinde tavaf ediyor demektir....
MEVLANA
Güzellerde VEFA zor bulunur!!!
AKILSIZ, yüzü güzele; AKILLI, gönlü güzele talip olur.
Zaman yüz GÜZELLİĞİNİ tüketir ama GÖNÜL güzelliğini artırır..
(Hz Mevlana)