İbni Abbas(r.a) şöyle demiştir:
Peygamberimiz(s.a.v), ayakta olduğu halde zemzem suyundan içti.
(Buhari, Tirmizi, Müslim)

Müslim'de hadisin lafzı şöyledir: Zemzem suyu dolu bir kovadan ayakta iken içti.
----------------------------------------------------------------------

Hz. Ali (r.a)'ye Er Rehabe kapısında su getirdiler. Ayakta olarak suyu içti. Ve "İnsanlardan bazıları ayakta su içmeyi hoş görmezler. Fakat ben, Resulüllah (s.a.v)'ı , siz benim yaptığımı gördüğünüz gibi yaparken gördüm" dedi.
(Buhari, Ebu Davud)
-----------------------------------------------------------------------

Ümmü'l Fadl (r.anha), Peygamberimiz (s.a.v)'e bir kase süt göndermişti. Peygamberimiz (s.a.v) Arefe'de vakfe halinde ve ayakta bulunuyordu. Sütü aldı ve içti.
(Buhari)

Müslim,Ebu Davud ve Tirmizi'nin rivayetinde şu hadis vardır:
Peygamberimiz(s.a.v) ayakta su içmeyi yasakladı.
Müslim'in rivayetinde: Kimse ayakta su içmesin. Kim unutup içerse, içtiğini kussun.
----------------------------------------------------------------------

Amb b. Şuayb'ın ceddi şöyle demiştir:
Peygamberimiz(s.a.v)'i hem ayakta hem de oturarak su içerken gördüm.
Tirmizi bu hadisi sahihlemiştir.
(Tirmizi)

Ebu Said(r.a)'den rivayet edilmiştir:
Peygamberimiz(s.a.v) içilen kaba üflemeyi yasaklamıştı da bir adam, "İçine bir şey düşmüşse ne yapayım?" diye sordu. Peygamberimiz(s.a.v), "Döküver" buyurdular. Adam, "Ben bir nefeste içerken, suya kanamıyorum" dedi. Hz. Peygamber(s.a.v), "O halde kabı ağzından ayır, nefes al, sonra iç" buyurdular.
(Tirmizi, Ebu Davud)

Ebu Katade(r.a)'den:
Peygamberimiz(s.a.v) şöyle buyurmuştur: "Sizden biriniz bir şey içtiği zaman kaba üfleyip nefes almasın."
(Buhari, Müslim, Ebu Davud, Tirmizi, Nesei)

Enes (r.a) şöyle demiştir:
Peygamberimiz(s.a.v) su içerken aralıklı olarak üç defa nefes alarak içer ve "Bu, susuzluğu daha iyi giderir, daha kedersiz ve afiyete daha uygundur" derdi. Enes der ki: "Ben de içerken üç defa nefes alarak içerim."
(Buhari, Müslim, Ebu Davud, Tirmizi)

İbni Abbas(r.a)'dan:
Peygamberimiz(s.a.v) şöyle buyurmuştur:
"Devenin içtiği gibi suyu bir nefeste içmeyin; iki veya üç defada için. İçmeye başladığınız vakit besmele çekin. Sonunda da Allah'a hamd edin."
(Tirmizi)

Yine İbni Abbas(r.a)'dan rivayet edilmiştir:
Peygamberimiz(s.a.v) süt içer ve akabinde ağzını çalkalar ve "Sütün yağı vardır da ondan" derdi.
(Buhari)

Ebu Said(r.a) şöyle demiştir:
Peygamberimiz(s.a.v) su kablarını ağıza dayayarak su içmeyi yasakladı. (İçinde ne olduğu bilinmediği için)

Peygamberimiz(s.a.v) ashabından biri ile, bahçesini sulamakta olan ensar'dan bir adamın yanına vardılar. Peygamberimiz(s.a.v), "Bu akşam kabda durmuş suyun varsa getir, yoksa ağzımızla şu sudan içeriz" buyurdular. Adam, "Evet, kabda geceden kalma suyum vardır" dedi.
(Ebu Davud, Buhari)

Buhari'de şu ziyade vardır: Sonra adam kulübeye gitti. Bir maşrapaya su koydu. Biraz da üstüne koyun sütünden sağdı. Getirdi. Peygamberimiz(s.a.v) alıp içtikten sonra adam yine tekrar bir maşrapa daha getirdi, Hz. Peygamberin arkadaşı da içti.

Enes(r.a)'den rivayet edilmiştir:
Peygamberimiz (s.a.v)'e su ile karışık süt getirdiler. Sağında bir Arabi, solunda da Hz. Ebu Bekir bulunuyordu. Hz. Peygamber içtikten sonra, Arabiye verdi ve "Sağdan başlamak lazım" buyurdular.

Ebu Katade(r.a)'den:
Peygamberimiz(s.a.v) şöyle buyurmuştur:
"Halka içecek dağıtan, acele etmez. Ancak hepsi içtikten sonra kendisi içer."
(Ebu Davud, Tirmizi)
Tirmizi bu hadisi sahihlemiştir.