-
Erkek Dediğin Böyle Olacak!..!!!
Erkek dediğin mert olacak, gözünün içine bakacak konuşurken. Konuştuğu dinlenir olacak, ağzından çıkanı yapacak, yapamayacağı sözler verip el pençe özürler dilemeyecek. Lafını bilerek, tane tane anlatacak derdini. Saçma tavırlar yapmayacak, içine gömmeyecek her şeyi. Net olacak, ne istediğini bilecek.
Huzur verecek insana, bileceksin ki her daim sığınabileceğin bir kucağı, ağlayabileceğin bir göğsü var. Bileceksin ki ruhunun nefes aldığı memleket onun yüreği. Sabırsız olmayacak, saman alevi gibi kızıp, alferlenmeyecek. Öfkesi yerinde, zamanında ve insancıl olacak. Asla karşısındakinin de insan olduğunu unutacak kadar kaybetmeyecek kendini, sevgisi kadar öfkesi de kontrollü kendini bilir olacak.
Kendiyle barışık olacak. Dünyayı sevecek, kendini sevecek, ama en çok seni sevecek. Yüreğinin her atışında düşünecek kadar sevecek seni, az ya da çok değil, sevdiğini söyleyecek, korkmayacak bağlanmaktan. Teslim olacak tüm varlığıyla sevgisine seni de teslim alacak. Bakışlarıyla okuyacak seni. Acabalar bırakmayacak kafanda. Asla açıklanması gereken şeyler olduğunu düşünmeyeceksin. Seni bilecek. Kendini anlatmak zorunda olmayacaksın, kendisini tanıdığı gibi tanıyacak seni, ne yersin, ne okursun, ne seversin bilecek, yaptıkların onu şaşırtmayacak. Bir adım önünden hissedecek yapacaklarını. Seni senden daha iyi tanıyacak.
Yanında olacak. Nerdesin, kimlesin diye saçma kıskançlık krizlerine girip dünyanı karartmayacak. Güvenecek sana, kendinden daha çok. Bilecek ki istekli takındığın aşk sana yakışıyor. Bilecek ki sen her daim aitliğine sadıksın. Emin olacak senden. Asla hesap sorar gibi sorular sormayacak. Aradığında ben burdayım diyecek, ihtiyacın varsa diyecek. Seni terkedişlerle, gitmelerle korkutmayacak. Her sözü sonsuza dek diye başlayacak ve öyle sürecek. Senin güvenini sarsmayacak ki bileceksin sonuna kadar yanında olduğunu, bunu sana hissettirecek. Asla seni başka insanlarla kıyaslamayacak. Değişmeni istemeyecek, olduğun gibi sevecek seni bir bütün olarak. Kaşını, gözünü seviyorum diye bölgesel iltifatlar yağdırmayacak. Söylediklerini gerçeklikten uzaklaştıracak kadar sık söyleyip beynini yemeyecek. Net olacak sözleri, kafa yormayacaksın anlamak için. Bileceksin ki her durumda yanında, arkanda. Ve onun yanı dünyanın en güvenli sahili olacak.
Aşık olacak, damarlarında taşıyacak seni, kalbine kazıyacak, kendini sana kabul ettirecek tüm varlığınla hissedeceksin varlığını. Dünyana girdiğinde dünyanı değiştirecek. Onu her an hissedeceksin. Var olacak, aradığında, ihtiyacın olduğunda o en büyük aşkla orda duruyor olacak ve senin olacak. Sana ait olduğu hissini uyandıracak sende. Yüreği senin ilk keşfettiğin kıta, bedeni senin ilk kapısını araladığın mabet olacak. Kırpıntı aşkların artığıyla gelmeyecek sana. Ruhu bakir, bedeni bakir, yüreği bakir olacak. Orta malı olmuş ucuz sevişmeler olmayacak mazisinde, temiz olacak herşeyden önce, tüm varlığıyla tertemiz.
Kendi ayakları üstünde duracak. Asla ana kuzusu olmayacak. Her işini kendisi yapabilecek, gerektiğinde yapacak. Annesi gibi kadın aramayacak. Seni onunla kıyaslamayacak. Annesinin gençlik yıllarını hatırlayamayacağını bilecek. Senin apayrı bir dünya olduğunu anlayacak ve ona göre davranacak. Elbette ailesini sayacak, onlara sevgi gösterecek, ama seninle de aile olduğunu unutmayacak. İlişkileri rayında tutmayı bilecek. Ortalığı karıştırmayacak, herkesin nabzına göre şerbet verip, iyiyim ayaklarına yatmayacak. Hayatında herkesi yerine oturtmuş ve herkese nasıl davranması gerektiğini biliyor olacak.
Saygı duyacak sana, en başta bir insan olduğunu bilecek ve insanlığına saygı duyacak. Yaptığın işten, giydiğin kıyafete kadar her konuda destek olacak. Hiçbir şeyini önemsiz görmeyecek, dinleyecek seni gerekirse saatlerce. Kendisi de anlatacak. Sana saygı duyduğu gibi kendisine de saygısı olacak. Bilecek ki dünyanın temeli saygı üzerinedir. Asla seni rencide etmeyecek. Nerde, nasıl davranılır, nasıl sohbet edilir bilecek, sözü açık, anlaşılır olacak, kendini ifade edecek. Karşısındakini dinleyecek, sana objektif bakabilecek. Her zaman sen haklısın deyip konuyu çarşaf altı etmeyecek, gerçekten haksız olduğun durumları da sana anlatabilecek. Hatalarını da söyleyecek, kendi hatalarını da kabul edecek. Ama asla ve asla gururunu kırmayacak, kendi gururunun kırılmasına izin vermeyecek. Gururlu olacak ama gerektiğinde gururunu yenecek. Mağrur olucak özürleri, salya sümük ağlamayacak affet beni diye. Asla affedilmez hatalar yapmayacak, sınırlarını zorlamayacak.
Sana verecek kendini, yanındayken başka hiçbir şey düşünmeyecek. Dünyası senin etrafında dönecek. Sen merkezli sevecek seni. Bilecek ki seni mutlu ettiği sürece mutlu olucak. Nadide bir şeymişsin gibi davranacak sana. Her an kırılabilirmişsin gibi avuçlarının içinde tutacak. Ama nerden tutacağını bilecek. Sana geliş yollarında kaybolmayacak. Tavrını anlayacak, sevgini sorgulamayacak.
İçindeki küçük çocuğu saklamayacak senden. Gerektiğinde gözyaşlarına ortak edecek seni, mutluluğuna ettiği kadar. Sarılıp ağlayabilecek kadar erkek olacak. Ruhuyla sarmaladığı bir aşkı yedirecek sana, bu aşkla beslenecek, yaşayacak. Ve bir günlük sevdaların adamı olmayacak, seni ölene dek seviyorum demeyecek sana, seni öldükten sonra bile seveceğim diyecek. Seninle yaptığı hiçbir şeyden hiçbir zaman pişman olmayacak. Keşke sözcüğüyle başlayan cümlelerde kullanmayacak ismini.
Erkek dediğin, sana huzur verecek, seni anlayacak, saygı duyacak, güven verecek, hep yanında olacak, sığınacak sana seni barındıracak, nazını çekecek, seni koynunda ağlatacak gerektiğinde senin koynunda ağlayacak, ama her şeyden önce sevecek, tüm varlığıyla, ruhuyla sevecek, öyle sevecek ki seni sen o seni sevmediği zamanın düşüncesine bile tahammülsüz kalacak, var olmadığında nefes alamayacak, daimi yarımlığı yaşayacaksın, o olmadığında kendin olmayacaksın, o da olmayacak, artık sen ve ben kavramlarını aşıp bir bütün olacaksın ki o hep diğer yarın olacak, sonsuza dek...
alıntı....
-
Cevap: Erkek Dediğin Böyle Olacak!..!!!
-
feri bacım siparış alınmıştırkomikk
-
ALLAH (C.C) SENDEN RAZI OLSUN.
paylaşım için teşekkürler emeğine sağlık kardeşim.
standartların dışına çıkmayalım. böyle iyiyiz. komikk
-
böyle erkekler varmı acaba :)emeğine sağlık fericim allah c.c. razı olsun
-
-
Alıntı:
zümrüt Nickli Üyeden Alıntı
feri bacım siparış alınmıştırkomikk
:p:)
-
Alıntı:
kartal__13 Nickli Üyeden Alıntı
ALLAH (C.C) SENDEN RAZI OLSUN.
paylaşım için teşekkürler emeğine sağlık kardeşim.
standartların dışına çıkmayalım. böyle iyiyiz. komikk
amin Allah cümlemizden razı olsun okuyan gözlerinize sağlık :)
-
Alıntı:
DJ-GÜNIŞIĞI Nickli Üyeden Alıntı
böyle erkekler varmı acaba :)emeğine sağlık fericim allah c.c. razı olsun
belki vardır ama çok zor :) sağol GÜNIŞIĞI seninde yorumuna sağlık:)
-
Alıntı:
DJ-Filistinli Nickli Üyeden Alıntı
ben ruyamda gormustum :D
hayır olsun :D
-
Burak abinin ilk defa gülmesine kızmıyorum varmıdır öyle erkekler ya yoktur bence
buna filistinli abimiz cevap versin ?
-
Erkek tarif edilmez kendini bilen erdemli insan zaten gönlündekini sunar erkek derin düşünmeli ince eleyip sık dokumalıdır. Erkek vede Erkekcik var evet ağızdan çıkan önemlidir; olumsuzluklar olabilir ama sonuç olarakta kendini bilen kendine ailesine çevresine insanlığa değer veren biri ise yapar. Erkek değilmisin yapmak zorundasın kelimesi erkeği yıpratan bir kelimedir. Erkek olupta robot değildir;
Bir erkek kendini yalnız hissetmesin sırtını rahatça güvenle dayaya bileceği biri olsun bakın görün o erkek nasıl davranıyor nasıl ailesine daha duyarlı davranıyor. Örnek verecek olursak bir fidan dikiyoruz peki yanına dikeçte sokarızki yana doğru eyilmesin dimdik uzasın sağlam olsun değilmi insan oğluda böyledir. Nasıl meyve almak istersen senin duyarlılığına karşındakinin duyarlılığına bağlıdır. İyilik eden iyilik bulur sözüyle yazımı kapatıyorum...
Bu konu gerçekten çok güzel lakin eleştirecek olursak yaşam faktörlerini daima göz önünde bulundurmamız şart fakat "Ailemize daima daha duyarlı olalım." Bakalım Erkek , Kadın nasıl bir yaşam sağlıyoruz.
-
Örnek verecek olursak bir fidan dikiyoruz peki yanına dikeçte sokarızki yana doğru eyilmesin dimdik uzasın sağlam olsun değilmi insan oğluda böyledir. Nasıl meyve almak istersen senin duyarlılığına karşındakinin duyarlılığına bağlıdır. İyilik eden iyilik bulur
Cok iyi acıklamışsınız gercekten.Kadın için de aynısı gecerli tabi.Kadın yanındakinden destek alsın dimdik olsun...
Emeğinize sağlık..
-
Erkek tarif edilmez kendini bilen erdemli insan zaten gönlündekini sunar erkek derin düşünmeli ince eleyip sık dokumalıdır. Erkek vede Erkekcik var http://www.bildirgec.org/imaj/empi4/...-hareketli.gif
-
Seven ama gerçekten seven bir erkek (ya da kadın) zaten böyledir.
Rabbim herkese gönlüne göre versin ...
-
Erkek dediğin sabah evden çıkarken eşine sormayacak hanım evde bir eksık varmı erkek dediğin akşam eve gelince selam vermeden eve girecek erekek dediğin elini masaya vurduğu zaman bardaklar havaya kavgaafırlıyacak erkek dediğin höyytt ettimi esas duruşa geçecek evin milleti aslında daha çok sayacak şeyler varda konu uzamasınkomikkkomikk
kadın dediğin nasıl olacak bunada bi konu bulsak nasıl olur herşeyi erkekten bekliyoruz peki bunları yapan erkeklerin eşleride böyle iyimidir acababaşım döndü
-
övülmek nasılda hoşlarına gittikomikk
emegine saglık kardeşim
-
Her gün kim bilir kaç kadın görüyorum...
Sokakta, vapurda, okulda, kuaförde, orda, burda...
Ama olmuyor hanımlar, olmuyor! Kadınlar kadınlığı unutalı daha kaç on yıl oldu ki?
Solaryuma girmeye, çıplak gezmeye, kariyer hırsıyla yüzlerini buruşturmaya başlayalı
kaç on yıl oldu?
Çevremde gördüğüm kadınlardan bazılarının birtakım özelliklerini seçtim.
Bunlara, dizilerdeki, filmlerdeki, romanlardaki kadınların hoşuma giden özelliklerini ekledim.
Gözlerimi kapadım,
Osmanlı zamanından kalma, hani şu afet-i devran denen kadınları düşündüm.
O nasıl bir cazibedir ki,
peçelerin ardından bile erkekleri aşık eder.
Bir Fransız kadınının zarafetini düşündüm sonra, bir İspanyol kadınının ateşini ve bir
Türk köylü kızının tazeliğini.
Kadının güle benzemesi gerektiğine karar verdim sonunda. Kadının hası güle benzer.
Rengiyle, kokusuyla, dikeniyle
Açın televizyonu, bir tane gül görüyor musunuz?
Kadının hası...
Kadının hası yumuşak başlı olmaz, ama ağırbaşlı ve sıcak olur.
Ağırbaşlılıktan kastım, sıkıcılık değil elbet.
Şımarıklığın da hakkını verir.
Ağırbaşlı tebessümleri olur bir de. Kadın yüzü dediğin mahkeme duvarına benzemeyecek.
Bu tebessümler sevgidir. Yumuşacık bir sevgi olur kadın yüreğinde.
Kim olursa olsun, ne yaşamış olursa olsun.
Erkeğini dizine yatırıp saçlarını okşamayı bilir gerçek bir kadın.
Kadının hası nerede, nasıl davranacağını bilir.
İnsanların içinde kapris yapmaz, hır çıkarmaz; ama gerçek bir Osmanlı kadını gibi, adabıyla,
raconuyla istediğini alır.
Dırdır etmez. Çok konuşup, baskı yapıp erkeği bezdirmez.
Yüz göz olmaz kadının hası. Bazen öyle bir bakar ki, hele bir de bazen öyle bir susar ki,
bin tümceye bedeldir bu bakmalarla susmalar.
Bu kadın üzülmeyi de bilir, ağlamayı da, kızmayı da.
Ama üzmemek lazım, ayrıca kızdırmaya da gelmez.
Gerçek bir kadın ezik durmaz. Kambur yürümez, dimdik durur.
Kendine saygısı, güveni vardır. Erkeğine can yoldaşı olur, destek olur, onu dinlemeyi bilir.
Bazen utangaç olur, bazen ürkek.
Soğuktan ya da yalnızlıktan korkabilir kadın.
Aptal olmaz gerçek bir kadın. Bön bön bakmaz adamların suratına.
Hülyalı bakışları da olsa, zihni uyanık olur.
Hüznü, gökten deli deli yağan yağmur gibi olur, saçlarından akar.
Neşesi ise öyle renkli, öyle dağınık; saçları savrulur.
Kahkahaları vardır bu kadının, çın çın eder odaların duvarlarında.
Sesi güzel olur kadının, biraz buğulu... Arada bir pencereye yaslar başını,
sokağa dalıp gider, bir şarkı söyler.
Olgunluğuyla şaşırtır erkeği. Bazen de öyle çocuk olur, öyle sağlam saçmalar ki, yine,
yine şaşırtır onu.
Sıkmaz kadın, bunaltmaz, yaşa yaşa bitmez. Huzur verir varlığıyla.
İçli bir türkü dinler bazen, üşür, sırtına hırkasını alır.
Konuşurken insanın yüzüne bakar kadın. Kibirli olmaz. Kültürsüz olmaz.
Bomboş olmaz kafası. Dünyanın, ülkenin olaylarını bilir, anlar, söyleyecek sözü vardır.
Kişiliklidir. Beceriklidir.
Tırnağı kırılınca üzülür, üzülür işte, profesör de
olsa, sultan da olsa, boksör de olsa üzülür.
Gerçek bir kadın hiçbir zaman reklam panolarındaki kızlara benzemez.
Etini teşhir etmez. Fosforlu bir taş gibiliği yoktur onun, loş bir cazibesi vardır.
Albenisi metrelerce öteden çarpar adamı. Ne kadar örtüneceğini
ne kadar açılacağını, yerine ve zamanına göre bilir.
Gerçek bir kadın Paris podyumlarında yürüyen, 17. yüzyılın vebalı kadınları gibi mankenlere benzemez.
Uzun saçları vardır kadının. Yumuşak olur, güzel kokar.
Kadının hası saçlarını ne zaman toplayacağını, ne zaman salacağını bilir.
Kadına yaraşmaz soğukluk.
Gerçek bir kadın göbek atmayı, gerdan kırmayı,
iyi becerir; ama öyle her yerde masaların üstüne çıkıp oynamaz.
Havasında oldu mu, bir oynadı mı, herkes onu izler.
Kadın korunmayı sever, ama korunmaya muhtaç olmaz.
Erkekler korumayı severler, ama yine de güçsüz, zavallı kadınlardan hoşlanmazlar.
Güçlü kadından ise çekinirler, ona yanaşamazlar. Kadının hası bu dengeyi kurmayı bilir;
gücünü erkeğin gözüne gözüne sokmaz.
Has kadına naz da yakışır, kapris de. Öyle tatlı, öyle kıvamlı naz eder ki,
onun nazını erkek zevkle çeker.
Gerçek bir kadın şiir gibi olur, mey gibi olur, ömür gibi olur..
-
Gerçek bir kadın şiir gibi olur, mey gibi olur, ömür gibi olur.. bagırmaa
tek kelimeyle süper anlatım eee biz böyleyiz işte beyler okuyunnkomikk
-
-
Şimdi birazda kadınımı anlatim sizlere (:
-
Kadın konusundaki yazının bazı tabirleri çok itici geldi(dini yönden söylüyorum), yazan belki de tam anlatamamış yazmak istediğini....
yada uçuk cümleler kurmak istemiş ki daha çekici daha albenili olsun..ve gerçektende hoş , albenili, uçuk bir yazı olmuş...varmı böyle kadınlar acaba? dedirtiyor insana.
Elinize sağlık!
-
Sesi güzel olur kadının, biraz buğulu... Arada bir pencereye yaslar başını,
sokağa dalıp gider, bir şarkı söyler.
Olgunluğuyla şaşırtır erkeği. Bazen de öyle çocuk olur, öyle sağlam saçmalar ki, yine,
yine şaşırtır onu.
Sıkmaz kadın, bunaltmaz, yaşa yaşa bitmez. Huzur verir varlığıyla.
İçli bir türkü dinler bazen, üşür, sırtına hırkasını alır.
Konuşurken insanın yüzüne bakar kadın. Kibirli olmaz. Kültürsüz olmaz.
Bomboş olmaz kafası. Dünyanın, ülkenin olaylarını bilir, anlar, söyleyecek sözü vardır.
Kişiliklidir. Beceriklidir.
emeğine sağlık fericim bir kadın bu kadar güzel anlatılır allah c.c. razı olsun teşekkür ederim kızlarrbagırmaabagırmaa
-
Kadın dedinmiydi bir çiçek gelir aklına sanmaki bir gül o bir "Papatya" duruşuyla masumiyetiyle şeffaflığıyla bir papatyadır; Kadın dedinmiydi parçalı bulutlu bir hava aklına gelmeli bazen güneşli bahar gibi bazense yağmurlu bir kış gibi ; ama kadınıda erkeğide bir birine yansıtan birbirlerinin ruhuna hitaben kişilikleridir. Her iki insan arasında hem fikirlik vede birbirine olan saygı ve sevgileri bir aile olabilmelerini sağlar.
Yazımı bitirken şu sözleri hatırlatmak istiyorum; Altin atesle, kadin altinla, erkek kadinla imtihan edilir.
Selam ve dua ile.
-
Kadın dünyayının süsüdür.
Kadınsız bir dünya düşünülemez.
kadın dediğin kendi ayaklarının üzerinde durabilmeli .
Ezilmemeli ,
Ama kadını kadın yapan da erkekdir.
-
ne güzel yazmışsınız eraser ve sıla ablam güzel yüreğinize sağlık
-
ben buraya yorum yazmıştmda kaybolmuş neyse :(
onu güzel ama bulmak mesele :confused::D
-
her başarılı erkeğın arkasında bir kadın vardır her başarılı kadının arkasında bir erkek vardır
-
Mükemmel bir anlatım olmuş, kadın olmak bu kadar güzelmiş meğer....Erkek olmakda öyle tabi.Hem kadınlar hemde erkekler böylesi varmıdır acaba diyordur eminim okuduktan sonra..........Hİç bir yerde aramayın yazıdaki kadın ve erkeği çünkü o sizsiniz, biziz...içimizde bir yerlerde saklı bekliyor bizi...... İçimizdeki bizi çıkarmak yada çıkarabilmek kimlere nasip olmuştur bilmiyorum ama imkansız değil emin olun.Sadece gönlümüzn akacağı insanı bulmakta ,bulabilmekte mağrifet......İçimizdeki kadın (erkek) işte ozaman çıkacaktır ortaya....Emeğinize sağlık.:)
-
Alıntı:
SiLa Nickli Üyeden Alıntı
Kadın dünyayının süsüdür.
Kadınsız bir dünya düşünülemez.
kadın dediğin kendi ayaklarının üzerinde durabilmeli .
Ezilmemeli ,
Ama kadını kadın yapan da erkekdir.
işte ben buna alkış tutarımbagırmaa
-
Alıntı:
Diogenius Nickli Üyeden Alıntı
Seven ama gerçekten seven bir erkek (ya da kadın) zaten böyledir.
Rabbim herkese gönlüne göre versin ...
amin amin
-
Böyle erkek yok arkadaşlarrrrr:)):)
-
erkek dediğin beş vakit namazını kılacak evine eşine sahip çıkacak allah korkusu peygamber sevgisi olacak içine inançlı olacak zaten bir erkekte bunlar varsa o erkek eşine evine asla zarar vermez bırakın gözüne bakmayı romantık olmayı öyle etrafımda çok görüyorum gözlerin bakıyor ilk aylarında evliliğin sonrada gözünü morartıyor söylediğim gibi erkek ilk önce beş vakit namazını kılarsa zaten mutluluğun yolunu bulmuştur inşlh
-
dünya alem dolansak böle erkek cikkkkk bulunmazzzzzz