Burak abinin ilk defa gülmesine kızmıyorum varmıdır öyle erkekler ya yoktur bence
buna filistinli abimiz cevap versin ?
Burak abinin ilk defa gülmesine kızmıyorum varmıdır öyle erkekler ya yoktur bence
buna filistinli abimiz cevap versin ?
Seni çok Özledim Annem
Erkek tarif edilmez kendini bilen erdemli insan zaten gönlündekini sunar erkek derin düşünmeli ince eleyip sık dokumalıdır. Erkek vede Erkekcik var evet ağızdan çıkan önemlidir; olumsuzluklar olabilir ama sonuç olarakta kendini bilen kendine ailesine çevresine insanlığa değer veren biri ise yapar. Erkek değilmisin yapmak zorundasın kelimesi erkeği yıpratan bir kelimedir. Erkek olupta robot değildir;
Bir erkek kendini yalnız hissetmesin sırtını rahatça güvenle dayaya bileceği biri olsun bakın görün o erkek nasıl davranıyor nasıl ailesine daha duyarlı davranıyor. Örnek verecek olursak bir fidan dikiyoruz peki yanına dikeçte sokarızki yana doğru eyilmesin dimdik uzasın sağlam olsun değilmi insan oğluda böyledir. Nasıl meyve almak istersen senin duyarlılığına karşındakinin duyarlılığına bağlıdır. İyilik eden iyilik bulur sözüyle yazımı kapatıyorum...
Bu konu gerçekten çok güzel lakin eleştirecek olursak yaşam faktörlerini daima göz önünde bulundurmamız şart fakat "Ailemize daima daha duyarlı olalım." Bakalım Erkek , Kadın nasıl bir yaşam sağlıyoruz.
Örnek verecek olursak bir fidan dikiyoruz peki yanına dikeçte sokarızki yana doğru eyilmesin dimdik uzasın sağlam olsun değilmi insan oğluda böyledir. Nasıl meyve almak istersen senin duyarlılığına karşındakinin duyarlılığına bağlıdır. İyilik eden iyilik bulur
Cok iyi acıklamışsınız gercekten.Kadın için de aynısı gecerli tabi.Kadın yanındakinden destek alsın dimdik olsun...
Emeğinize sağlık..
.
Erkek tarif edilmez kendini bilen erdemli insan zaten gönlündekini sunar erkek derin düşünmeli ince eleyip sık dokumalıdır. Erkek vede Erkekcik var
Seven ama gerçekten seven bir erkek (ya da kadın) zaten böyledir.
Rabbim herkese gönlüne göre versin ...
Erkek dediğin sabah evden çıkarken eşine sormayacak hanım evde bir eksık varmı erkek dediğin akşam eve gelince selam vermeden eve girecek erekek dediğin elini masaya vurduğu zaman bardaklar havaya kavgaafırlıyacak erkek dediğin höyytt ettimi esas duruşa geçecek evin milleti aslında daha çok sayacak şeyler varda konu uzamasınkomikkkomikk
kadın dediğin nasıl olacak bunada bi konu bulsak nasıl olur herşeyi erkekten bekliyoruz peki bunları yapan erkeklerin eşleride böyle iyimidir acababaşım döndü
Mecnun MisaliLeylâ’nın Zülfüne Hemen Gönül Bağlama.
Çünkü seni AŞK Çöllerinde Gezdirip Duran Leylâ DeğilMevlâ’dır Hep…
övülmek nasılda hoşlarına gittikomikk
emegine saglık kardeşim
Yuvasız Kuşa Bile Dal Verip Yuva Kurduran Rabbim...Hakkımızda En Hayırlısı Neyse Bizlere de Onu Nasip Eyle. AMİN..
Her gün kim bilir kaç kadın görüyorum...
Sokakta, vapurda, okulda, kuaförde, orda, burda...
Ama olmuyor hanımlar, olmuyor! Kadınlar kadınlığı unutalı daha kaç on yıl oldu ki?
Solaryuma girmeye, çıplak gezmeye, kariyer hırsıyla yüzlerini buruşturmaya başlayalı
kaç on yıl oldu?
Çevremde gördüğüm kadınlardan bazılarının birtakım özelliklerini seçtim.
Bunlara, dizilerdeki, filmlerdeki, romanlardaki kadınların hoşuma giden özelliklerini ekledim.
Gözlerimi kapadım,
Osmanlı zamanından kalma, hani şu afet-i devran denen kadınları düşündüm.
O nasıl bir cazibedir ki,
peçelerin ardından bile erkekleri aşık eder.
Bir Fransız kadınının zarafetini düşündüm sonra, bir İspanyol kadınının ateşini ve bir
Türk köylü kızının tazeliğini.
Kadının güle benzemesi gerektiğine karar verdim sonunda. Kadının hası güle benzer.
Rengiyle, kokusuyla, dikeniyle
Açın televizyonu, bir tane gül görüyor musunuz?
Kadının hası...
Kadının hası yumuşak başlı olmaz, ama ağırbaşlı ve sıcak olur.
Ağırbaşlılıktan kastım, sıkıcılık değil elbet.
Şımarıklığın da hakkını verir.
Ağırbaşlı tebessümleri olur bir de. Kadın yüzü dediğin mahkeme duvarına benzemeyecek.
Bu tebessümler sevgidir. Yumuşacık bir sevgi olur kadın yüreğinde.
Kim olursa olsun, ne yaşamış olursa olsun.
Erkeğini dizine yatırıp saçlarını okşamayı bilir gerçek bir kadın.
Kadının hası nerede, nasıl davranacağını bilir.
İnsanların içinde kapris yapmaz, hır çıkarmaz; ama gerçek bir Osmanlı kadını gibi, adabıyla,
raconuyla istediğini alır.
Dırdır etmez. Çok konuşup, baskı yapıp erkeği bezdirmez.
Yüz göz olmaz kadının hası. Bazen öyle bir bakar ki, hele bir de bazen öyle bir susar ki,
bin tümceye bedeldir bu bakmalarla susmalar.
Bu kadın üzülmeyi de bilir, ağlamayı da, kızmayı da.
Ama üzmemek lazım, ayrıca kızdırmaya da gelmez.
Gerçek bir kadın ezik durmaz. Kambur yürümez, dimdik durur.
Kendine saygısı, güveni vardır. Erkeğine can yoldaşı olur, destek olur, onu dinlemeyi bilir.
Bazen utangaç olur, bazen ürkek.
Soğuktan ya da yalnızlıktan korkabilir kadın.
Aptal olmaz gerçek bir kadın. Bön bön bakmaz adamların suratına.
Hülyalı bakışları da olsa, zihni uyanık olur.
Hüznü, gökten deli deli yağan yağmur gibi olur, saçlarından akar.
Neşesi ise öyle renkli, öyle dağınık; saçları savrulur.
Kahkahaları vardır bu kadının, çın çın eder odaların duvarlarında.
Sesi güzel olur kadının, biraz buğulu... Arada bir pencereye yaslar başını,
sokağa dalıp gider, bir şarkı söyler.
Olgunluğuyla şaşırtır erkeği. Bazen de öyle çocuk olur, öyle sağlam saçmalar ki, yine,
yine şaşırtır onu.
Sıkmaz kadın, bunaltmaz, yaşa yaşa bitmez. Huzur verir varlığıyla.
İçli bir türkü dinler bazen, üşür, sırtına hırkasını alır.
Konuşurken insanın yüzüne bakar kadın. Kibirli olmaz. Kültürsüz olmaz.
Bomboş olmaz kafası. Dünyanın, ülkenin olaylarını bilir, anlar, söyleyecek sözü vardır.
Kişiliklidir. Beceriklidir.
Tırnağı kırılınca üzülür, üzülür işte, profesör de
olsa, sultan da olsa, boksör de olsa üzülür.
Gerçek bir kadın hiçbir zaman reklam panolarındaki kızlara benzemez.
Etini teşhir etmez. Fosforlu bir taş gibiliği yoktur onun, loş bir cazibesi vardır.
Albenisi metrelerce öteden çarpar adamı. Ne kadar örtüneceğini
ne kadar açılacağını, yerine ve zamanına göre bilir.
Gerçek bir kadın Paris podyumlarında yürüyen, 17. yüzyılın vebalı kadınları gibi mankenlere benzemez.
Uzun saçları vardır kadının. Yumuşak olur, güzel kokar.
Kadının hası saçlarını ne zaman toplayacağını, ne zaman salacağını bilir.
Kadına yaraşmaz soğukluk.
Gerçek bir kadın göbek atmayı, gerdan kırmayı,
iyi becerir; ama öyle her yerde masaların üstüne çıkıp oynamaz.
Havasında oldu mu, bir oynadı mı, herkes onu izler.
Kadın korunmayı sever, ama korunmaya muhtaç olmaz.
Erkekler korumayı severler, ama yine de güçsüz, zavallı kadınlardan hoşlanmazlar.
Güçlü kadından ise çekinirler, ona yanaşamazlar. Kadının hası bu dengeyi kurmayı bilir;
gücünü erkeğin gözüne gözüne sokmaz.
Has kadına naz da yakışır, kapris de. Öyle tatlı, öyle kıvamlı naz eder ki,
onun nazını erkek zevkle çeker.
Gerçek bir kadın şiir gibi olur, mey gibi olur, ömür gibi olur..
İnsanları sev ve kimseyi kendinden alçak görme. Tevazu sahibi ol, zira en halis ziynet alçakgönüllülüktür. Mütevazi olan kimse, en güzel ziyneti takınmıştır. Kimseyi kendinden aşağı görme. Hayatta haset etmeden say, kıskanmadan sev. Bazı insanlar, başkasındakini istemez. Öyle olma. Gıpta et, fakat haset etme. Zira Allah'ın huzuruna fesatla çıkılmaz..Süleyman Hilmi Tunahan
YALAN" Zeka işidir.. dürüstlük ise Cesaret..
Eğer "ZEKAN" yetmiyorsa yalan Söylemeye..
Cesaretini kullanda "DÜRÜST" olmayı Dene.
Necip Fazıl Kısakürek
Gerçek bir kadın şiir gibi olur, mey gibi olur, ömür gibi olur.. bagırmaa
tek kelimeyle süper anlatım eee biz böyleyiz işte beyler okuyunnkomikk
Mecnun MisaliLeylâ’nın Zülfüne Hemen Gönül Bağlama.
Çünkü seni AŞK Çöllerinde Gezdirip Duran Leylâ DeğilMevlâ’dır Hep…
bencede komikk
İnsanları sev ve kimseyi kendinden alçak görme. Tevazu sahibi ol, zira en halis ziynet alçakgönüllülüktür. Mütevazi olan kimse, en güzel ziyneti takınmıştır. Kimseyi kendinden aşağı görme. Hayatta haset etmeden say, kıskanmadan sev. Bazı insanlar, başkasındakini istemez. Öyle olma. Gıpta et, fakat haset etme. Zira Allah'ın huzuruna fesatla çıkılmaz..Süleyman Hilmi Tunahan
YALAN" Zeka işidir.. dürüstlük ise Cesaret..
Eğer "ZEKAN" yetmiyorsa yalan Söylemeye..
Cesaretini kullanda "DÜRÜST" olmayı Dene.
Necip Fazıl Kısakürek