velibag(çerkez yemeği)pek güzeldi![]()
velibag(çerkez yemeği)pek güzeldi![]()
Arkadaşlar Katılımlarınızı Bekliyoruz..
mercimek çorbası yaptım güzel olmuştu
Yuvasız Kuşa Bile Dal Verip Yuva Kurduran Rabbim...Hakkımızda En Hayırlısı Neyse Bizlere de Onu Nasip Eyle. AMİN..
Mecnun MisaliLeylâ’nın Zülfüne Hemen Gönül Bağlama.
Çünkü seni AŞK Çöllerinde Gezdirip Duran Leylâ DeğilMevlâ’dır Hep…
Bir Çerkez hamur işidir Velibah. Yapımı zor gibi görünse de aslında kolay ve çabuk yapılan bir yemek. İkindi çaylarında, özellikle hafta sonu kahvaltılarınızda değişik lezzetler arıyorsanız mutlaka deneyin. Eğer sabah sabah kim uğraşacak bu kadar işle diyenlerdenseniz daha önceden yapıp derin dondurucuda da muhafaza edebilir, çıkarıp yanmaz tavada arkalı önlü ısıtarak tüketebilirsiniz. İlk günkü tazeliğine koruduğunu göreceksiniz.
Malzemeler:
Hamuru için:
5 su bardağı un
2 su bardağı ılık su
Ufak paket mayasının yarısı
2 adet kesme şeker
2 tatlı kaşığı tuz
İç Malzemesi:
4-5 haşlanmış patates
1 çay kaşığı karabiber
Peynir (arzu ederseniz)
Tuz
Yapılışı:
Önce maya bir bardak ılık suda şekerle birlikte kabarmaya bırakılır. Çukur bir kaba un konarak ortası havuz gibi açılır ve kalan su ile maya ilave edilir. Tuz eklenerek yumuşakça bir hamur yoğrulur. Üzeri nemli bezle kapatılarak mayalanmaya bırakılır.
Bu arada patatesler iyice ezilir. Hiç pürtük kalmamalıdır. Açarken hamuru parçalayabilir. (Asıl tarifinde soğan yok ama ben bir tane soğanı rendeleyerek çok az yağda hafifçe kavurup patatese ilave ettim. )Tuzu, peyniri ve baharatı ilave edilip kenara alınır.
Yaklaşık iki katına ulaşmış olan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alınır, unlanarak çay tabağı büyüklüğünde açılıp ortasına patatesten konur ve hamurun kenarları ortada toplanacak şekilde kapatılır. Tüm hamur topak yapılarak bu işlem hepsine uygulanır.
Topaklar bitince ilk yapılan patatesli parçadan başlayarak her iki yanını da unlayıp dikkatli bir şekilde ezmeden ince yufka gibi açılır.
Yufkalarımızın sığabileceği büyüklükte bir teflon tava ya da sac ocağa konup kızdırılır. Yağ koymadan ısınan tavaya açtığımız yufka yerleştirilir ve çevirerek her iki yanı da pişirilir. Tavadan alınan yufka yağlanarak tepsiye konur üzerine temiz bir bez kapatılır. Tüm yufkalar aynı şekilde pişirilir ve tepsiye üst üste konarak bezle örtülür. Sıcak yenmesi gerekmektedir. Ancak ertesi güne kalsa bile tavada arkası ve önü ısıtıldığında aynı lezzeti korumaktadır.
Arkadaşlar Katılımlarınızı Bekliyoruz..
sıtare resimde görüldüğü gibimi yağsız tavada pişicek bohça şeklınde çokda hoş duruyor ellerine sağlık
Mecnun MisaliLeylâ’nın Zülfüne Hemen Gönül Bağlama.
Çünkü seni AŞK Çöllerinde Gezdirip Duran Leylâ DeğilMevlâ’dır Hep…
fasulye turşü kavurması bal kabağından kabak pilavı yaptım bukadar
Mecnun MisaliLeylâ’nın Zülfüne Hemen Gönül Bağlama.
Çünkü seni AŞK Çöllerinde Gezdirip Duran Leylâ DeğilMevlâ’dır Hep…
pırasa......
ıspanak ne olsa kıştyız
Yuvasız Kuşa Bile Dal Verip Yuva Kurduran Rabbim...Hakkımızda En Hayırlısı Neyse Bizlere de Onu Nasip Eyle. AMİN..
yüzük çorbası ve ıspanaklı börek.mmmmm pek güzel oldu.Allaha çok şükür doyduk