![]()
MALZEMELER:
2 yumurtanın sarısı
1 yumurtanın beyaz
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 paket (250 gr) margarin eritilmiş
3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı kakao
HAZIRLANIŞI:
Yumurtaların sarılarını, beyazını ve pudra şekerini çukur bir kaba koyun. Mikserle şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.
Erimiş margarini kaba ekleyin ve çırpmaya devam edin. Unu ve kabartma tozunu bir elek yardımıyla eleyin. Her bardaktan sonra hamuru yoğurup kıvamını kontrol edin. (3,5 bardak oda sıcaklığına göre az veya fazla gelebilir) Yumuşak bir hamur elde edin.
Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Bir parçasına kakao ekleyip bu parçayı yoğurun. Kakaolu ve sade hamurları merdane yardımıyla aynı büyüklükte açın. Kakaolu parça üste gelecek şekilde üst üste koyun ve rulo halinde sarın. Rulonun çok fazla kalın olmaması lazım. Bu yüzden elinizle ruloyu biraz yuvarlayarak inceltin. 35-40 dakika kadar buzdolabında bekletin. Buzdolabından çıkarıp ince bir bıçak yardımıyla bir parmak kalınlığında halkalar kesin. Fırını kek ayarında 180 C' ye getirin, ısınsın. (önceden ısıtılmamış fırına koyarsanız kurabiyeler yayılır) Halkaları yağlanmamış fırın tepsisine dizin. Tepsiyi fırına yerleştirip kurabiyeler pişene kadar (yaklaşık 10 dakika) pişirin.
Yumuşak bir kurabiye oldu. Siz de deneyin afiyet olsun...