Fransızların en uykucu millet olduğunu kaçınız biliyor? Brezilyalıların her yıl 2,164 bin ton kahve ürettiğini? Yunanistan'ın en fazla sigara içen ülke olduğundan haberiniz var mı?
Kaynak:
The Economist's Pocket World in Figures 2010
Fransızların en uykucu millet olduğunu kaçınız biliyor? Brezilyalıların her yıl 2,164 bin ton kahve ürettiğini? Yunanistan'ın en fazla sigara içen ülke olduğundan haberiniz var mı?
Kaynak:
The Economist's Pocket World in Figures 2010
Aşka esirdir ehl-i hâl, bu aşka sığmaz kıyl ü kalAşkın acep halleri var, kul eyledi sultanları.(Akşemseddin)
Afganistan'daki erkekler 43.4 yaşına kadar yaşamayı umut ediyor ki bu oran, dünyadaki en az oran olarak biliniyor.
Zimbabwe'deki kadınlar içinse 43.6 yıl yaşamak yeterli.
Kaynak:
The Economist's Pocket World in Figures
Aşka esirdir ehl-i hâl, bu aşka sığmaz kıyl ü kalAşkın acep halleri var, kul eyledi sultanları.(Akşemseddin)
Bilgilendirmeler için teşekkür ederim
Rabbim ebeden razı olsun
Allah’a bin kere hamd olsun. Sonra, ben cemiyetin iman selâmeti yolunda âhiretimi de feda ettim. Gözümde ne Cennet sevdası var, ne Cehennem korkusu. Cemiyetin, yirmi beş milyon Türk cemiyetinin imanı namına bir Said değil, bin Said feda olsun.
Ölüm oranlarının en fazla olduğu ülke Afganistan. Aynı zamanda en çok çocuk ölümlerinin yaşandığı ülke de yine Afganistan.
Kaynak:
Türkler, zamanlarını yemek yemekle geçiren ülkeler sıralamasında rakipsiz ara bir numara! Türk insanı, gününün 162 dakikasını yeme içmeyle geçiriyor.
Kaynak:
Paylaşımlarınız için teşekkür ederim emeğinize sağlık
Allah’a bin kere hamd olsun. Sonra, ben cemiyetin iman selâmeti yolunda âhiretimi de feda ettim. Gözümde ne Cennet sevdası var, ne Cehennem korkusu. Cemiyetin, yirmi beş milyon Türk cemiyetinin imanı namına bir Said değil, bin Said feda olsun.
Ecmain Burcum ve Ahmed kardeşim.. Beğenileriniz için teşekkür ederim.