Sayfa 1/2 12 SonSon
12 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Kul hakkı Cennete girmeye manidir

Share
    DIŞARDA
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 100,0%
    Overall activity: 100,0%
    Achievements
    SiLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

EMEKTAR KURUCU

.
    Yer
    ISPARTA
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

Kul hakkı Cennete girmeye manidir

Kul hakkı Cennete girmeye manidir

Hikmet ehli zatlar buyuruyor ki:

* Bir kimse Peygamberlerin yaptığı ibadetleri yapsa fakat üzerinde bir kuruş kul hakkı bulunsa, bu bir kuruşu ödemedikçe Cennete giremez.

* Kul hakkı çok mühimdir. Allahü teâlâ her türlü günahı affedebilir. Ama, kul hakkıyla gelmeyin buyuruyor. Kul hakkıyla gidenin işi adalete bırakılır. Adaletin ne şekilde hüküm vereceği belli olmaz. Allah korusun çok kimse ümitle gider de, hâli perişan olur.

* Size haksızlık eden, zulmeden, malınızı mülkünüzü gasp eden aslında size iyilik etmiştir. Eyvah onların haline. Sen mazlum, onlar zalim. Alan düşünsün. Ahirette zalim ağlayacak, mazlum gülecek. Zalim verecek, mazlum alacak.

* Günahı çok olan ehli sünnet âlimlerinin kitaplarını dağıtsın.

* Kendisine himmet gelen kimse, yerinde duramaz.

* Fakirlere verilen sadaka namazdaki kusurları giderir.

* Cenab-ı Hak Ramazan orucunun karşılığı ile iftiraya uğrayan kullarının ecirlerini hesapsız vereceğini vaat ediyor. Merhametlilerin en merhametlisi olan Allahü teâlânın kereminin sonsuzluğuna bakın ki; mümin kullarının hesaplarını sevap-günah tartısıyla ölçmenin yanında; kulun lehine olarak iki kapıyı ardına kadar açık bırakıyor. Halbuki; sevaplarla günahların yazılışlarında bile kulun lehinde hareket edilir; bunları tespitle görevli melekler, kulun hayırlı bir iş murat edip de yapamaması halinde bile sevap yazarken, kötü bir düşünceyi ise, ancak fiile döktükten sonra kayda geçirirler.

* Mazhar-ı Cân-ı Cânân hazretleri anlatır:
    Bir defa cihânın süsü ve kâinâtın efendisi olan Peygamber efendimizi rüyada görmekle şereflendim. Yan yana uzanmış yatıyorduk. O kadar yakındık ki, mübarek nefesi yüzüme geliyordu. Bu esnada susadım. İmam-ı Rabbani hazretlerinin oğulları, orada idiler. Resulullah, onlardan su getirmesini emretti. Yâ Resulallah, onlar benim pîrimin oğullarıdır) diye arz ettim. (Onlar söz dinler) buyurdu. Onlardan biri, kalkıp su getirdi. Kana kana içtim. Sonra; (Yâ Resulallah, İmama-ı Rabbani müceddîd-i elf-i sânî hakkında ne buyurursunuz?) diye arz ettim. (Ümmetimde onun bir benzeri yoktur) buyurdu. (Yâ Resulallah! Mektûbât'ı, mübarek nazarlarınızdan geçti mi?) dedim. (Eğer ondan hatırladığın bir yer varsa oku) buyurdu. Ben de, Allahü teâlâ için; (O, verâ-ül-verâ sonra yine verâ-ül-verâ'dır, yani Allahü teâlâ ötelerin ötesidir. Akıl neyi düşünür ve neyi tasavvur ederse O değildir) yazdığını söyledim. Resulullah efendimiz bunu çok beğendi ve; (Tekrar oku!) buyurunca, tekrar okudum. Bu ifâdeleri çok güzel buldu. Bu hâl epey bir müddet devam etti.

Sabah olunca büyüklerden bir zât erkenden gelip bana; (Ben bu gece rüyamda sizin bir rüya gördüğünüzü gördüm. O rüyayı bana anlat!) deyince, anlattım. Çok beğenip, hayret etti. Ben gördüğüm bu rüyada, Resulullah efendimizin mübarek nefesinin ve sohbetinin bereketiyle kendimi tamâmen nûr ve huzur içinde buldum. Uyanık iken ele geçen şeylerden daha çok bereketli olan bu rüyanın bereketiyle günlerce acıkmadım ve susamadım

kaynak:dinimizislam.com

DIŞARDA
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 4,9%
    Overall activity: 4,9%
    Achievements
    Zümrüt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Vip Özel Üye
    Yer
    ıstanbul rize
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    24

Standart Cevap: Kul hakkı Cennete girmeye manidir

Kim bir kul hakkı yemişse derhal o kardeşi ile helalleşsin Çünkü (kıyamet günü) dirhem de geçmez dinar da Böyle olunca o (hak yiyen) kişinin sevapları alınır o adama yüklenir Eğer sevapları yoksa o hakkını yediği adamın günahları buna yüklenir” (Buhari, Rikak, 48)
    rabbim kimseyi kul hakkıyla huzurunda gitmeyi nasip etmesin en çok korktuğum haklardan biriside kul hakkıdır emeğine sağlık abla

Mecnun Misali Leylâ’nın Zülfüne Hemen Gönül Bağlama.
    Çünkü seni AŞK Çöllerinde Gezdirip Duran Leylâ Değil Mevlâ’dır Hep…

DIŞARDA
    Level completed: 83%,
    Points required for next Level: 35
    Level completed: 83%, Points required for next Level: 35
    Overall activity: 0%
    Achievements
    burcum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Vip Özel Üye
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    16

benımde en cok korktugum kul hakkı ve allah bılıyor ya cok dıkkat ederım kul hakkına gırmemeyeyım dıye

ACİZKUL
    ACİZKUL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Mazhar-ı Cân-ı Cânân hazretleri anlatır:
    Bir defa cihânın süsü ve kâinâtın efendisi olan Peygamber efendimizi rüyada görmekle şereflendim. Yan yana uzanmış yatıyorduk. O kadar yakındık ki, mübarek nefesi yüzüme geliyordu. Bu esnada susadım. İmam-ı Rabbani hazretlerinin oğulları, orada idiler. Resulullah, onlardan su getirmesini emretti. Yâ Resulallah, onlar benim pîrimin oğullarıdır) diye arz ettim. (Onlar söz dinler) buyurdu. Onlardan biri, kalkıp su getirdi. Kana kana içtim. Sonra; (Yâ Resulallah, İmama-ı Rabbani müceddîd-i elf-i sânî hakkında ne buyurursunuz?) diye arz ettim. (Ümmetimde onun bir benzeri yoktur) buyurdu. (Yâ Resulallah! Mektûbât'ı, mübarek nazarlarınızdan geçti mi?) dedim. (Eğer ondan hatırladığın bir yer varsa oku) buyurdu. Ben de, Allahü teâlâ için; (O, verâ-ül-verâ sonra yine verâ-ül-verâ'dır, yani Allahü teâlâ ötelerin ötesidir. Akıl neyi düşünür ve neyi tasavvur ederse O değildir) yazdığını söyledim. Resulullah efendimiz bunu çok beğendi ve; (Tekrar oku!) buyurunca, tekrar okudum. Bu ifâdeleri çok güzel buldu. Bu hâl epey bir müddet devam etti.

mazhar-ı can-ı canan k.s.
    silsile-i saadat ın 27 ci halkasıdır...
    "ALLAH C.C." cümlemize şefaatlerine nail eylesin...
    emeğine sağlık kardeşim "ALLAH C.C." razı olsun.
    dua ile...

DIŞARDA
    Level completed: 11%,
    Points required for next Level: 358
    Level completed: 11%, Points required for next Level: 358
    Achievements
    Dj Hak_Yolcusu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye

Yer
    Kayseri
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı DJ-zümrüt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kim bir kul hakkı yemişse derhal o kardeşi ile helalleşsin Çünkü (kıyamet günü) dirhem de geçmez dinar da Böyle olunca o (hak yiyen) kişinin sevapları alınır o adama yüklenir Eğer sevapları yoksa o hakkını yediği adamın günahları buna yüklenir” (Buhari, Rikak, 48)
    rabbim kimseyi kul hakkıyla huzurunda gitmeyi nasip etmesin en çok korktuğum haklardan biriside kul hakkıdır emeğine sağlık abla
    Allah razı olsun. Ne güzel ve anlamlı bir paylaşım. emeğine yüreğine sağlık Sıla abla..
    Bu güne kadar burdaki kardeşlerimden hakları geçti ise kenndilerini kırıcı ve rencide edici hareketlerde bulndumsa,
    kendilerinden haklarını helal etmelerini istirham ediyorum.
    Notası kayıp bir müziğim bu zamanda,
    Ses tellerim titrer, konuşamam yanında,
    Arzu halimi ancak bilirse O bilir,
    Yarın Hak divanında...

DIŞARDA
    Level completed: 45%,
    Points required for next Level: 110
    Level completed: 45%, Points required for next Level: 110
    Achievements
    SakinKurt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye

Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    0

Bir kulun kul üzerindeki hakkı sadece onu beslemekle malını ona vermekle,veyahut onun malını çalmakla gasp etmekle geçmez.Günümüzde kul hakları çok çeşitlidir ve bunu maalesef bazı müslimanlar normal görmektedir.Mesela camide başkasını rahatsız edecek hareketlerde bulunmak.Dünya kelamı konuşmak,ahkamı bozmak.Kişinin özel hayatını incelemek,günahlarını kontorol etmek bunu dedikodu malzemesi yapmak.Öyle imamlar hocalar gördüm ki; onlara bunu büyük günah olduğu söylendiğinde,onların cevabı (bana bişey olmaz.Allah(C.C.) affedicidir) olmuştur.Sonra dini namz kıldırmayı iş meslek edinenler.Bunlar da hak yemektedirler ve büyük günaha girmektedirler. Söylediğinde cevapları (Hayat böyle napalım).Dedikodu gıybet.Bunlar hepsi kul hakkı.Bir kişi müsliman kardeşinize zulüm ediyor.Menfaatle3riniz için bazen çekindiğiniz için maalesef kafir dahi olsa işimize gelenin yanında yer alırız.Buda kul hakkıdır.Takdir sizin.

DIŞARDA
    Level completed: 83%,
    Points required for next Level: 35
    Level completed: 83%, Points required for next Level: 35
    Achievements
    burcum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Vip Özel Üye
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    16

Benı bırı kırsada kırmıyorum ahıret duşunen bırıyım kul hakkı 700 namaz yerıne gecıyormuş duşun ne kadar gunah okışı bana hedıye verıyor aslında farkında degıl benı kırarak dedıkodum yapıldıgını gorunce eskıden uzulurdum sımdı sevınıyorum ne guzel ya gunahlarımı alcak ya sevaplarını bana vercek DEDIKODU YAPAN INSAN AHMAK INSANDIR.

DIŞARDA
    Level completed: 96%,
    Points required for next Level: 9
    Level completed: 96%, Points required for next Level: 9
    Achievements
    nasip53 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Vip Özel Üye
    Yer
    rize
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    17

insan bu cümleyi duyunca eli ayağı tutuluyor..gizli ,açık o kadar hakk.!

DIŞARDA
    Level completed: 22%,
    Points required for next Level: 315
    Level completed: 22%, Points required for next Level: 315
    Achievements
    Nuralanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Vip Özel Üye
    Yer
    xxx
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    18

Cenabı hak herkezle helalleşerek canımızı alsın inşallah

İnsan beşer yanlışlara düşer başkasının hakkına girer ,onun kalbini kırar hakkına girer inşallah mevla herkezle helalleşip ona kavuşmayı nasip etsin

DIŞARDA
    Level completed: 45%,
    Points required for next Level: 110
    Level completed: 45%, Points required for next Level: 110
    Achievements
    SakinKurt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye

Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı burcum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benı bırı kırsada kırmıyorum ahıret duşunen bırıyım kul hakkı 700 namaz yerıne gecıyormuş duşun ne kadar gunah okışı bana hedıye verıyor aslında farkında degıl benı kırarak dedıkodum yapıldıgını gorunce eskıden uzulurdum sımdı sevınıyorum ne guzel ya gunahlarımı alcak ya sevaplarını bana vercek DEDIKODU YAPAN INSAN AHMAK INSANDIR.

teşekkürler çok güzel söylemişsin.fakat öyle insanlar varki;insana diyosun bak insanın günahlarını kusurlarını araştırma her ne sebeple olursa olsun gizlisine girme büyük günahtır.O başka taraflarda!sen kendini düzelt,ondan sonra bize akıl ver hidayete erdir.adam anlamıyor bi türlü.ya sen benim hakkıma giriyosun önemli olan o.bana ne senin hidayete ermenden.bana mı kalmış.nasıl müslimanlar var bakın görün!!Sabır Sabır!selamet olsun!!!

Sayfa 1/2 12 SonSon