DIŞARDA
Level completed: 0%,
Points required for next Level: 0
Overall activity: 0%
Achievements

Heraklius’un Islâma Davet Edilmesi
Heraklius’un Islâma Davet Edilmesi
Hicretin 7. senesi, Muharrem ayi. Resûl-i Kibriyâ Efendimiz, Ashabdan Dihye bin Hâlife el-Kelbî’ye de bir mektup vererek ona da Rum Kayseri Heraklius’u Islâma dâvet etmek üzere, göndermisti. Mektup su meâldeydi:
“Bismillahirrahmanirrahim . Resûlullah Muhammed’den Rûm’un büyügü Hirakl’e!
“Hidâyet yoluna tâbi olanlara selâm olsun! Bundan sonra, (Ey Rûm milletinin büyügü) seni, Islâma dâvet ediyorum.
“Müslüman ol ki, selâmette bulunasin. Müslüman ol ki, Allah senin ecrini iki kat versin. Eger bu dâvetimi kabul etmezsen, yoksul çiftçilerin, bütün tebaânin günâhi senin boynunadir.
“De ki, ‘Ey kitap ehli olan Hiristiyanlar ve Yahudiler! Sizinle bizim aramizda müsterek bir söze gelin. Allah’tan baskasina ibâdet etmeyelim, Ona hiçbir seyi ortak kosmayalim. Allah’i birakip da birbirimizi rab edinmeyelim.’ Eger onlar yüz çevirirlerse, siz deyin ki, ‘Sâhid olun, biz Müslümanlariz.’” (Âl-i Imrân Sûresi, 64.)1
Dihye (r.a.), Rum hükümdari Heraklius’a Resûlullahin mübârek mektubunu kisa zamanda ulastirdi.
Mektup okunurken, hükümdarin alninda ter damlalari boncuk boncuktu.
“Süleyman Peygamberden sonra, ben böyle ‘Bismillahirrahmanirrahim ’ diye baslayan bir mektup görmedim” dedikten sonra, mektubu öpüp basina koydu. O anda hiçbir sey izhar etmedi. Arastirip sorusturmayi daha uygun buldu.