DIŞARDA
Level completed: 0%,
Points required for next Level: 0
Overall activity: 0%
Achievements

Mahserde Sevap ve Günah Tartilmasi
Dilerseniz Mahser günü hakkinda sözü, hiç yorumsuz, Allah Resûlü'ne (asm) birakalim. Peygamber Efendimiz (asm) buyurur ki :
"Ben geçen gece rüya-yi sâdikada neler neler gördüm.
"Ümmetimden bir adam gördüm ki, azap melekleri etrafini sarmisti. O anda almis oldugu abdest geldi ve onu kurtardi.
"Ümmetimden bir adam gördüm ki, kendisi için kabir azabi hazirlanmisti. Namazi geldi ve onu kurtardi.
"Ümmetimden bir adam gördüm ki, susuzluktan dili disariya sarkmis, soluyordu. Tuttugu Ramazan orucu geldi ve ona su ikrâm etti.
"Ümmetimden bir adam gördüm ki, önü karanlik, arkasi karanlik, sagi karanlik, solu karanlik, üstü karanlik, alti karanlikti. Yaptigi hac ve umresi geldi ve onu bu karanliklardan çikardi .
"Ümmetimden bir adam gördüm ki, ölüm melegi ruhunu almak için gelmisti. Anne ve babasina yaptigi iyilikler geldi, melegin o anda ruhunu almasina mani oldu.
"Ümmetimden bir adam gördüm ki, mü'minlerle konustugu halde, onlar kendisiyle konusmuyorlardi. Akrabalariyla olan iyi iliskileri geldi ve onlara hitâben, "Bu akrabalarina iyilik ederdi" dedi. Bunun üzerine onlar da o zâtla konustular. O da onlara karisti.
"Ümmetimden bir adam gördüm ki, peygamberler halka halka olmuslardi. Hangi halkanin yanina varsa kovuluyordu. O anda cünüplükten gusletmesi geldi, ellerinden tutarak yanima oturttu.
"Ümmetimden bir adam gördüm ki, Cehennemin hararetini elleriyle yüzünden uzaklastirmaya çalisiyordu. O anda verdigi sadakalar geldi, üzerine gölge, yüzüne karsi perde oldu.
"Ümmetimden bir adam gördüm ki, azap zebânîleri yanina gelmisti. O anda iyiligi tavsiye edip kötülükten sakindirmasi geldi. Ve onu bu halden kurtardi.
"Ümmetimden bir adam gördüm ki, Cehennem uçurumundan düsmüstü. Dünyada iken Allah korkusundan döktügü göz yaslari geldi ve onu atesten kurtardi.
"Ümmetimden bir adam gördüm ki, amel defteri sol tarafindan verilmisti. Allah korkusu geldi ve amel defterini alip sag eline verdi.
"Ümmetimden bir adam gördüm ki, terazisinin iyilik kefesi hafif gelmisti. Küçük yasta ölen çocuklari geldi ve terâzisini agirlastirdi.
"Ümmetimden bir adam gördüm ki, Cehennemin tam kiyisinda bekliyordu. Allah korkusundan kalbinin ürpermesi geldi, onu bu halden kurtardi.
"Ümmetimden bir adam gördüm ki, korkudan yas hurma dalinin sallanmasi gibi titriyordu. Allah'a olan hüsn-ü zanni geldi ve titremesini dindirdi.
"Ümmetimden bir adam gördüm ki, Sirat Köprüsünde sürünerek ve emekleyerek yol almaya çalisiyordu. Bana getirdigi salâvatlar geldi, elinden tutarak ayaga kaldirdi. Böylece Sirati geçti.
"Ümmetimden bir adam gördüm ki, Cennet kapilarina kadar geldi, fakat kapilar yüzüne kapandi. Getirdigi kelime-i sehâdetler geldi, elinden tutarak Cennete girdirdi."1
Peygamber Efendimiz (asm) buyurdu ki:
"Dilerseniz Kiyâmet günü Allah'in mü'minlere ilk söyleyecegi söz ile mü'minlerin Allah'a ilk söyleyecekleri sözü size haber vereyim: Allah mü'minlere:
"Bana kavusmayi arzu eder miydiniz?" buyurur. Mü'minler:
"Evet, ey Rabbimiz" derler. Cenâb-i Allah:
"Niçin?" diye sorar. Mü'minler:
"Affini ve bagislamani umardik" derler. Cenâb-i Allah da:
"Öyleyse size affimi ve bagislamami vâcip kildim" buyurur.2
Peygamber Efendimiz (asm) buyurdu ki:
"Insanlar diriltilecekleri zaman en evvel ben kabrimden çikacagim. Rablerinin huzuruna geldiklerinde sözcüleri ben olacagim. Ümitlerini kestiklerinde müjdeleri ben olacagim. O gün hamd sancagi benim elimde olacaktir. Ben Rabbim katinda Âdemogullarinin en degerlisiyim. Bunlari övünmek için söylemiyorum."3
Peygamber efendimiz (asm) buyurdu ki:
"Cennet kapisini ilk defa ben çalacagim. Kulaklar, o kapi halkalarinin kanatlara degerken çikardigi sesten daha güzel bir ses duymamistir."4