Sayfa 1/4 123 ... SonSon
36 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Zeytinyağlı Domates Dolması

    Share
  1. #1
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart Zeytinyağlı Domates Dolması

    Hazırlanışı:
    Önce kuru soğanı incecik kıyıp, 1 yemek kaşığı zeytinyağıyla orta ateşte sarartın ve ocaktan alın. Üzerine 10 dakika kadar ılık suda beklettiğiniz ve süzdüğünüz pirinci ekleyin. Tuz, kesme şeker, kalan zeytinyağı, ince kıyılmış dereotu ve yıkayıp, saplarını ayıkladığınız kuş üzümlerini de karıştırın. Dolma harcınız hazır. Domateslerin sert olmasına dikkat edin. İyice yıkayıp, üstten kapaklarını kesin. İçini oyup, suyunu akıtın. Dolma harcını domateslere paylaştırıp, dolmaları tencereye dizin. Domates kapaklarını kapatıp, 2 su bardağı sıcak su koyun. Kısık ateşte 30 dakika tencerenin kapağını açmadan pişirin. Dolmanın parlak olmasını istiyorsanız kapağı kapalı soğutun.

    Malzemeler : ( 6 kişilik)
    12 adet orta boy domates 1 su bardağı pirinç 4 adet kuru soğan 2 adet kesme şeker 1 çay kaşığı un 2 yemek kaşığı kuş üzümü 2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu 1 çay bardağı zeytinyağı





    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  2. #2
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    RENKLİ BİBER DOLMASI
    malzemeler
    1 Kilo sarı, yeşil ve kırmızı dolmalık biber
    3 Adet orta boy soğan
    2 Adet orta boy domates
    1 Demet maydanoz
    1 Çay bardağı pirinç
    500 gr kıyma
    Tuz, karabiber
    2 Yemek kaşığı margarin
    1 Su bardağı su


    Hazırlanışı
    Dolmalık biberlerin saplarını çıkarıp, çekirdeklerini iyice temizleyin ve biberleri ortadan ikiye kesin.
    3 Adet orta boy soğanı ince ince doğrayın.
    2 Adet orta boy domatesin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkartın.
    1 Demet maydanozu kıyın.
    1 Çay bardağı ayıklanmış ve yıkanmış pirinç, 500 gr kıyma, tuz ve karabiberi karıtırın.
    Biraz su ilavesi ile iyice yoğurun.
    Renkli biberlerin içine doldurup, çok derin olmayan bir tencerede 2 yemek kaşığı margarin ve 1 su bardağı su ile 40 dakika pişirin.

    süre:60dk ve 8 kişiLik

    TAVUKLU KABAK DOLMASI

    malzemeler

    4 Adet iri kabak
    300 gr haşlanmış tavuk göğüs eti
    2 Adet salatalık
    4-5 Dal roka
    1 Adet limon suyu
    3 Çorba kaşığı zeytinyağı
    Tuz, karabiber

    Hazırlanışı :
    Kabakları temizleyip her birini 4 eşit parçaya kesin ve içlerini çıkarın.
    Roka yapraklarını yıkayıp, süzün.
    Haşlanmış tavuk etlerini didikleyin.
    Salatalıkları soyun ve çekirdekli kısımlarını çıkarıp, zar şeklinde doğrayın.
    Salatalık, tavuk eti ve kabak içlerini karıştırın.
    Hazırladığınız bu karışımla kabakları doldurun.
    Düz bir tencerere dizip, üzerini örtecek kadar su ilave edin.
    1 Çorba kaşığı zeytinyağı ve tuz ilave edip, orta ateşte kapağı kapalı olarak kabaklar yumuşayana dek pişirin.
    Limon suyu, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın.
    Kabaklar yumuşayınca ateşten alıp, servis tabağına dizin.
    Üzerine 1 kepçe yemek suyu ve hazırladığınız limonlu karışımı gezdirerek dökün.
    Roka yapraklarıyla süsleyip, servis yapın.

    süre:40dk 4 kişilik



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  3. #3
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart




    Malzemeler

    2 Adet orta boy patates
    1 Su bardağı pirinç
    2 Adet soğan
    2 Kahve fincanı zeytinyağı
    1 Tatlı kaşığı tozşeker
    Yarım demet taze nane
    250 gr asma yaprağı
    2 Su bardağı su
    Tuz, karabiber.


    Hazırlanışı

    Patateslerin kabuklarını soyup rendeleyin.
    Ayıklayıp yıkadığınız pirinci bir kaba alın.
    Soğanları ufak ufak doğrayıp patates, pirinç ve zeytinyağı ile karıştırın.
    Tozşeker, kıyılmış nane, tuz ve karabiberi de ekleyerek tekrar karıştırın.
    Asma yapraklarını hafifçe haşlayıp dolmaları sarın.
    Tencereye dizip 2 su bardağı su ekleyerek kısık ateşte 25 dakika pişirin.
    Soğuk olarak servis yapın.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  4. #4
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart





    6 Adet enginar
    2 Adet soğan
    1 Adet havuç
    15 Adet mantar
    1 Çay kaşığı tozşeker
    Yarım çay bardağı zeytinyağı
    Yarım demet dereotu
    Yarım limon suyu
    Tuz






    Hazırlanışı

    Soğanları piyazlık doğrayıp zeytinyağında kavurun.
    İnce kıyılmış mantar ve küp şeklinde doğranmış havuçları ilave ederek bir süre daha kavurun.
    Tuz ve tozşeker ekleyip karıştırın.
    Enginarları temizleyip tencereye dizin.
    Hazırladığınız harçtan ortalarına doldurun.
    1 çay bardağı sıcak su ilave ederek kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
    Ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyin.
    Enginarları servis tabağına alıp kıyılmış dereotu ile süsleyin.
    Ilık yada soğuk olarak servis yapın.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  5. #5
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    Enginar Dolması

    Malzemeler

    6 adet orta boy enginar
    tuz
    1 adet limon
    karabiber
    3 su bardağı pirinç
    2 adet soğan
    3-4 adet domates
    2 tatlı kaşığı tozşeker
    1 demet dereotu
    250 ml. zeytinyağı
    1 demet nane
    1 demet maydanoz
    1 adet limon





    Yapılışı

    Hazırlama süresi 35 dakika
    6 adet

    Enginarların en dış yapraklarını 2 sıra atın. Tepesi kötü ise çok ince kesin. Ortasını açıp tüylerini çıkartın. Kararmamaları için limonlu, tuzlu suya koyun.
    Soğanları küb şeklinde doğrayıp 200 ml. zeytinyağında kavurun. Pirinci ayıklayıp yıkayın. Dereotu, nane ve maydanozu ince ince kıyın. Pirinci soğanlara ekleyip biraz daha kavurun. Domatesleri soyup rendeleyin. Yeşillikler, domates, toz şeker, karabiber ve tuzu pirince katın. 200 ml. su ile pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
    Enginarları pirinçli iç ile doldurun. Üzerine 5 su bardağı su ve kalan zeytinyağını koyup kısık ateşte 35 dakika pişirin.
    Nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  6. #6
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    yalancı dolma

    --------------------------------------------------------------------------------

    Malzemeler

    200 gr Asma Yaprağı
    Kırmızı Tozbiber
    1 Su Bardağı Pirinç
    1 Demet Maydanoz
    250 gr Soğan
    Karabiber,Tuz
    1 Çay Bardağı Zeytinyağı
    1 Demet Nane
    1 Demet Dereotu


    Yapılışı

    Pirinci yıkayıp bir saat önceden ıslatın.

    Soğanları küçük küçük doğrayıp biraz tuz ile ovun.

    Maydanoz, dereotu ve naneyi temizleyip yıkayın ve ince ince doğrayın.

    Pirinci süzün. Yeşillikleri ekleyip karıştırın. Tuz, karabiber ve kırmızı tozbiberi serpin.

    Hazırladığınız iç malzemeyle asma yapraklarını ufak ufak sarın.

    Dolmaları tencereye dizip üzerini geçecek kadar su ilave edin. Dolmaların üzerine zeytinyağını gezdirin. Dağılmamaları için ağır bir tabak yerleştirerek kısık ateşte bir saat pişirin.

    Tencerenin kapağını açmadan soğumaya bırakın.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  7. #7
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    balık dolması

    --------------------------------------------------------------------------------

    Malzemeler

    Haşlanmış bir miktar pazı yaprağı içi
    1,5 su bardağı Amerikan Pirinci
    Yarım fincan soya yağı
    1 çay kaşığı tuz
    Bir tutam karabiber
    1 kahve fincanı kuş üzümü
    2 orta boy soğan
    Bir tutam yenibahar
    1 kahve fincanı fıstık
    6 parça fileto balık (mezgit, alabalık olabilir)






    Yapılışı

    Soğanlar yağda kavrulur. Kuş üzümü, fıstık ve haşlanmış pirinç ilave edilir. Sonra fileto balık tuzlanır. Üzerine pazı ve iç konularak rulo yapılır. Yağlanmış cam pişirme kabına konulur. Tuz, kırmızı biber ve biraz un serpilir, fırında pişirilir. Süslenerek servis edilir.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  8. #8
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    etli lahana dolması

    --------------------------------------------------------------------------------

    Malzemeler

    1 demet maydanoz
    100 gr pirinç
    3 adet orta boy soğan
    500 gr orta yağlı koyun kıyması
    4 kg lahana
    Tuz, karabiber
    30 yaprak nane
    1 kg yoğurt
    250 gr margarin




    Yapılışı

    Soğanlar temizlendikten sonra ince ince kıyılır ve tuzla birlikte iyice ovulur.Geriye kalan tüm malzemeler de arasına katıldıktan sonra bunları biraz haşlayın ve dolma şeklinde sarın.Düz bir tencereye dolmaları yan yana yerleştirin ve üzerine yağla suyu döküp orta ısılı ateşte pişirin.Her bir tabağın ortasına yoğurt koyduktan sonra bunları kenarlarına 6'şar dolma koyun, nane yapraklarıyla süsleyin.Afiyet olsun.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  9. #9
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    kestaneli lahana sarması
    --------------------------------------------------------------------------------

    Malzemeler

    1 adet orta boy beyaz lahana
    3 adet kesme şeker
    1 su bardağı kestane içi
    1,5 su bardağı su
    6 adet kuru soğan (tavla zarı biçiminde doğranmış)
    Tuz - Karabiber
    1 su bardağı zeytinyağı
    1 su bardağı pirinç
    2 yemek kaşığı kuş üzümü
    1 çay kaşığı tarçın
    1 adet limonun suyu




    Yapılışı

    6 kişilik
    Hazırlama süresi 30 dakika
    Pişirme süresi 40 dakika

    Kestaneleri haşlayıp, ayıklayın. Lahananın koçanını oyup, kaynayan tuzlu suya atın, yumuşayıncaya dek haşlayın. Soğanları zeytinyağında sarartın, pirinçleri atarak 10-15 dakika kavurun. Dörde böldüğünüz kestaneleri, kuş üzümlerini, tarçını, limon suyunu, şekeri, tuzu ve 1,5 su bardağı suyu ekleyip, kısık ateşte demlendirin. 10 dakika sonra ateşten alın.

    Kopardığınız yaprakları iç pilavla birlikte sarın. Tencerenin dibini kalın yapraklarla kaplayın, üzerine sarmaları dizin. 1 bardak su ekleyerek, kısık ateşte 40 dakika pişirin.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  10. #10
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    etli kereviz dolması

    --------------------------------------------------------------------------------

    Malzemeler

    1 kg iri boy kereviz
    250 gr. koyun kıyması
    1 tane soğan
    1 tane havuç
    2 yemek kaşığı margarin
    1 çorba kaşığı pirinç
    Tuz, karabiber
    Limon





    Yapılışı

    Soyup yıkadığınız kerevizleri tuzlu ve limonlu suyla haşlayın.Sonra bunları ortadan ikiye bölerek göbek kısımlarını bir kaşıkla oyup bunları içi yağlanmış olan bir tepsiye dizin. Diğer tarafta soğanla kıymayı birlikte yağda hafif olarak kavurduktan sonra buna zar gibi doğradığınız havuçları ve haşlanmış pirinci de ilave ederek karıştırın.Hazırladığınız bu harcı kerevizlerin göbek kısımlarına doldurarak tepsiye yarım bardak da su koyun ve ağır ateşte 15 dk. pişirin.Afiyet olsun.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

Sayfa 1/4 123 ... SonSon

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •