Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
36 sonuçtan 21 ile 30 arası

Konu: Zeytinyağlı Domates Dolması

  1. #21
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    ekşili pazı

    --------------------------------------------------------------------------------

    Malzemeler

    12 adet orta boy pazı yaprağı
    1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
    6 adet küçük boy patates (haşlanmış)
    3 diş sarmısak (dövülmüş)
    1/2 su bardağı zeytinyağı (4 çorba kaşığı ayrılmış)
    1,5 adet limonun suyu (3 çorba kaşığı ayrılmış)
    1,5 çorba kaşığı sirke (yarım çorba kaşığı ayrılmış)
    Tuz, karabiber
    3 adet etli kırmızıbiber (közlenmiş)





    Yapılışı

    Pazıları kaynar suda 5 dakika bekletip sert damarlarını kesin. Patatesleri ezip, sarmısak, zeytinyağı, limon suyu, sirke, tuz ve karabiberi katıp, iyice karıştırın ve 6 eşit parçaya ayırın. Biberlerin kabuklarını temizleyip, uzunlamasına 4'e bölün ve çekirdeklerini temizleyin. 2 adet pazı yaprağının sivri uçları üst üste gelecek şekilde yerleştirin. Patates
    püresini sürüp, kırmızıbiberlerden 2 adedini de pürenin üzerine uzunlamasına yerleştirin. Pazı yapraklarının uzun tarafından sıkıca rulo şeklinde sarın ve böyle 6 adet rulo hazırlayıp, bir gece buzdolabında dinlendirin. Buzdolabında dinlendirdiğiniz rulo şeklindeki pazı sarmalarını en az 3 cm. eninde dilimleyin. Kalan zeytinyağı, limon suyu ve sirkeyi küçük kapaklı bir kavanozda iyice çalkalayın, dilimlerin üzerine gezdirin, toz kırmızıbiber serperek servis yapın



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  2. #22
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    bulgurlu pazı sarma

    --------------------------------------------------------------------------------

    Malzemeler

    1 demet pazı
    Üzeri için 2 bardak yoğurt, 4 adet sarmısak, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı pul biber
    1 bardak ince bulgur
    2 yemek kaşığı un
    2 adet kuru soğan
    1 tatlı kaşığı kuru nane
    1 tatlı kaşığı pul biber
    1 yemek kaşığı tereyağı
    Tuz, karabiber




    Yapılışı

    8 kişilik
    Hazırlama süresi: 35 dak
    Pişme süresi: 15 dak

    Pazı yapraklarını yıkayıp, kaynayan suyun içine batırıp çıkarın. Sap kısımlarını bıçakla kesin ve bir kenarda bekletin. 1 bardak ince bulguru yarım bardak su ile ıslatıp 10 dakika bekletin. Üzerine ince rendelenmiş soğanı ekleyip tuz, karabiber, kuru nane, pul biber ve 2 kaşık unu ilave edin. Margarinle birlikte iyice yoğurup dolma içi hazırlayın. Pazı yapraklarının uç kısmına dolma içinden koyup incecik sarın. Kaynayan tuzlu suya sarmaları atın. Dağılmamaları için kapakla üstünden bastırıp 10-15 dakika haşlayın. Suyunu süzüp üzerine sarmısaklı yoğurt dökün. Servis yaparken 1 yemek kaşığı tereyağını pul biberle kızdırıp üzerine ilave edin.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  3. #23
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    biftek sarması

    --------------------------------------------------------------------------------

    Malzemeler

    6 dilim dana biftek
    2 adet tavuk göğüs bonfile
    3 diş sarmısak
    1/2 demet maydanoz
    1 yemek kaşığı soya sosu
    5 yemek kaşığı krema
    Tuz, karabiber
    Garnitür İçin: 3 adet havuç, 2 diş sarmısak, 4-5 dal maydanoz, 2 yemek kaşığı tereyağı, Tuz






    Yapılışı

    Garnitürün yapılışı:
    Havuçları kibrit çöpü biçiminde kıyın. Sarmısağı ezin. Maydanozu kıyın. Tereyağını tavada kızdırın. Sarmısağı ve havuçları ilave edip, 5 dakika kavurun. Kıyılmış maydanozları ilave edip, karıştırın. Tuz ekleyin. Etin yanında servis yapın.

    Yapılışı:
    Tavuk göğsünü robotta kıyın. İçine kıyılmış maydanoz, ezilmiş sarmısak, krema, soya sosu, tuz, karabiber ekleyip, karıştırın. Biftekleri yayın. Üzerine ince bir kat tavuklu harç yayın. Rulo haline getirin. Yağlanmış fırın kabına yerleştirin. Yarım çay bardağı su ilave ederek, 180°C ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.

    Afiyet olsun.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  4. #24
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    mısır dolması

    --------------------------------------------------------------------------------

    Malzemeler

    1 kg. el değirmeninde çekilmiş mısır
    1 demet maydanoz
    5 baş kuru soğan
    1 çay kaşığı karabiber
    2 çorba kaşığı sade yağ
    1 kg. kara lahana, tuz





    Yapılışı

    Çekilmiş mısır unu bir tencereye konup, suyu çekilinceye kadar haşlanır. İçine ince doğranmış soğan, maydanoz, karabiber ve tuz ilave edilerek karıştırılır. Yağın yarısı eritilerek üzerine dökülür. Tencerenin ateşten indirilmesine yakın, kalan yağ eritilerek kızgın halde dolmaların üzerine dökülür. Daha sonra servis yapılır. İsteğe göre dolma yoğurtla da yenilebilir



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  5. #25
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    mısır sarması

    --------------------------------------------------------------------------------

    Malzemeler

    500 gr. Kuşbaşı et
    4 adet iri soğan
    200 gr. Tereyağı
    1 yemek kaşığı kuyruk yağı
    500 gr. Fırınlanmış mısır yarması
    6 boy kara lahana


    Yapılışı

    Kuşbaşı et biraz pişirilir. Soğanlar tereyağında kavrulduktan sonra kuyruk yağı ve et katılır. Daha sonra fırın mısırı da katılır ve biraz kavrulduktan sonra su ilave edilerek pişirilir. Tuz, yakar biber, istendiği takdirde nane bu aşamada katılır. Lahanalar kaynar suda haşlanır. Soğuduktan sonra malzeme ile sarılır. Azar azar su ilave edilerek pilşirilir.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  6. #26
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    patlıcan dolması

    --------------------------------------------------------------------------------

    Malzemeler

    Patlıcan Dolması
    Birer çay kaşığı yeni bahar, kara biber
    1 su bardağı pirinç
    1 tatlı kaşığı kuru nane
    1 su bardağı zeytinyağı
    1 tatlı kaşığı tuz
    4 adet kuru soğan
    1 limon
    1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
    2 adet limonun suyu
    1 çorba kaşığı kuşüzümü
    1 tatlı kaşığı toz şeker
    Yarım’şar demet maydanoz ve dereotu





    Yapılışı

    Bıçak ile ya da kabak oyacağı ile patlıcanların içini çıkartın. Kararmamaları için, patlıcanları tuzlu suda bekletin. İçi hazırlayıp, patlıcanların içine doldurun. Pişen patlıcanları dilim dilim keserek, ikram edin.

    Harcın hazırlanması:

    Bir tencereye bir su bardağı zeytinyağı koyun, az kızdırın. Fıstığı ilâve edin. Fıstıklar pembeleşince, yemeklik doğranmış kuru soğanı katın. Kuru soğan kavrulunca, pirinci ve kuş üzümünü ekleyip kavurun. Tuz ve baharatı ekleyip, yeteri kadar su ile, 15-20 dakika ağır ateşte pişirin.

    Daha sonra, geniş bir tepsiye, hazırladığınız harcı boşaltın. Soğuyunca, maydanozu, dere otunu ve limon suyunu ilâve edin.

    Hazırladığınız harcı, dolmanın içine doldurup ağızlarını patlıcan ile kapatın. Bir tepsiye dizin. Üzerine, zeytinyağını, tuzu, şekeri ve suyunu koyup 30-45 dakika pişirin



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  7. #27
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    kızarmış biber dolması

    --------------------------------------------------------------------------------

    Malzemeler

    1 turp
    50 ml süt
    200 gr. yoğurt
    1 yumurta
    tuz
    2-3 çorba kaşığı un
    karabiber
    50 gr. galeta unu
    kırmızı toz biber
    Kızartmalık yağ
    12 büyük çarliston biber
    1 demet maydanoz
    250 gr beyaz peynir




    Yapılışı

    Hazırlama süresi:35 dak.,Pişirme süresi:10 dak.
    1- Turpu yıkayıp rendeleyin yada ince şeritler halinde doğrayın. Yoğurtla karıştırıp tuz, karabiber ve kırmızı toz biberle tatlandırın.

    2- Çarliston biberleri yıkayıp üst kısımlarını kestikten sonra çekirdeklerini ayıklayın.

    3- Maydanozu yıkayıp ayıklayın. Ardından ince ince kıyın.Peynir ve sütle karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Peynirli karışımı bir sıkma torbasına doldurun.Biberleri karışımla doldurun.

    4- Yumurtayı derin bir tabakta çırpın .Biberleri una sonra yumurtaya son olarak galeta ununa bulayın. İşlemi tekrarlayın. İki kere malzemeye bulanmış biberler daha lezzetli olur. Kızartmalık yağı kızdırıp biberleri 5 dakika kızartın. Kağıt bir mutfak havlusunun üzerine alıp yağını çektirin.Yoğurtlu sos eşliğinde servis yapın.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  8. #28
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    bakla dolması (amasya)

    --------------------------------------------------------------------------------

    Malzemeler

    200 gr. bakla
    1 baş soğan
    2 su bardağı yarma
    1/2 kg. kıyma
    1 kaşık salça
    biber, tuz
    1 çay bardağı sıvı yağı
    sarmalık yaprak



    Yapılışı

    Bir gün önceden ıslatılan baklalar soyulur. Yarma, kıyma, kuru soğan, salça, biber, tuz, sıvı yağı, hepsi karıştırılır. Dolmanın konacağı tencerenin içine kemik konur. Yaprağın içerisinde malzemeler konarak bohça şekline sarılır ve kemiklerin üstüne konur. 2 su bardağı su konarak kaynatılır



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  9. #29
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    şekerli ayva dolması

    --------------------------------------------------------------------------------

    Malzemeler

    Kıyma 1 1/2 su bardağı
    Su (sicak) 1 1/2 su bardağı
    Pirinç 1/3 su bardağı
    Ayva 6 orta boy
    Şeker 3/4 su bardağı
    Tarçın 1/4 tatlı kaşığı
    Yenibahar 1/4 tatlı kaşığı
    Tuz 1/2 tatlı kaşığı
    Margarin 1 yemek kaşığı






    Yapılışı

    Kıymayı bir tencerede, kısık ateşte bıraktığı suyu çekinceye değin, yaklaşık 15 dakika pişir. Pirinci yıka, süz. Ayvaları yıka, içlerini oy ve kararmamaları için limonlu suya at. Kıyma, pirinç, şeker, tarçın, yenibahar, tuz ve yağı iyice karıştır. Ayvaların içini bu içle doldur ve yayvan bir tencereye yerleştir. Sıcak suyu ekle, ayvalar yumuşayıncaya değin, yaklaşık 30 dakika pişir.

    Porsiyon adedi: 6



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  10. #30
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    Yemek Adı : Kuzu kaburga dolması


    Mutfak : Türk
    Türü : Dolmalar
    Zorluk :

    Süre :

    MALZEMELER
    2 su bardağı elma suyunda haşlanmış Amerikan Pirinci
    3 kg. kuzu kaburgası (pirzolası) bütün olarak
    Tuz ve toz karabiber

    Dolma İçi:
    1 su bardağı doğranmış kereviz başı
    1 çay bardağı doğranmış soğan
    4 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
    2 su bardağı dilimlennıiş elma
    1 çay bardağı ceviz
    1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı baharat

    HAZIRLANIŞI
    Kuzu kaburgasını kemikler yukarıya gelecek şekilde dairesel olarak düz bir tepsiye yerleştirin. Üzerine tuz ve biber serpin. Yanmaması için kemik uçlarını folyo ile sarın. Su ilave etmeyin ve üzerini kapatmayın. 200 derece fırında 30 dakika süre ile kızartın. Diğer tarafta geniş bir tava içinde tereyağını eritin. Kereviz ve soğanı orta ateşte pişirin. Ocaktan indirin. Pirinç, elma, ceviz, kuru üzüm, tuz ve baharat ile karıştırın. Kızarmış kaburganın içini bu malzeme ile doldurun. Üzerini folyo ile kapatın ve 15 dakika daha pişirin. Folyoları çıkarın ve sıcak olarak servis yapın.

    8-10 Kişilik

    Her servis 676 kalori, 49 gr. Protein, 34 gr. Yağ, 41 gr. Karbonhidrat, 2 gr. Lif, 169 miligram kolesterol, ve 485 miligram sodyum içerir.

    AFİYET OLSUN!



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •