YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

Bu yılda yine sıcak zamanlarda oruç tutulacak, on bir ayın sultanı olan Ramazan ayı bu sene 18 Haziran Perşembe günü başlıyor,Biz Ramazan'a Hazır mıyız?

Allah(cc)’ın Müslüman kullarına sunduğu özel ve mübarek zaman dilimleri vardır. Bunların en başlarında Ramazan ayı gelir. Rahmetin, bereketin ve ilahi güzelliklerin sağanak sağanak yeryüzünü şenlendirdiği ve ölü ruhları canlandırdığı eşsiz bir zamandır Ramazan.
Mübarek Recep ayını bitirip Şaban ayında devam ettiğimiz şu günlerde adım adım, nefes nefes Ramazan’a yaklaştığımızı hissediyoruz. Ruhumuzu ve duygularımız coşturacak olan bu nadide ayı heyecanla ve sevinçle bekliyoruz. Bu aylarda ve özellikle Ramazan’da Müslümanın birincil gayesi, inşirah ve rahmet meltemlerinin esintileriyle manevi şahlanışı gerçekleştirmek ve ahiret adına göz kamaştırıcı tablolar oluşturmak olmalıdır.

Ramazan ayı maddi manevi bakım ve onarım, günahlardan arınma ve Allah(cc)’a yaklaşma ayıdır.
Peki, biz bu mübarek ayı gereği gibi değerlendirmek için kalben, ruhen be bedenen hazır mıyız?

Ramazan ayı, kişinin bütün yeteneklerini Allah(cc)’a daha yakın olmak için sergilemesi gereken bir müstesna fırsattır. Bu ayda, yapılan her türlü ibadet ve salih amellerin dozunu artırmak ve kulluğun gereğini harfiyen yerine getirmek gerekir. Dünyevi ve uhrevi hayatta ruhumuzu ölümsüzleştirmek istiyorsak manevi aksesuarlar taşımamız kaçınılmazdır. Müminin aksesuarı ise, namazdır, oruçtur, zekâttır, zikirdir, hacdır ve salih amellerdir.
Peki, biz sadece midemize değil bütün bedenimize oruç tutturmak için gerekli manevi donanıma sahip miyiz?

Bu mübarek ayda gündüzler başka geceler bambaşkadır. Adeta zamanın her zerresi pırlanta değerindedir.
Müslüman eğer Allah(cc)’ın istediği gibi yaşarsa, sevap kazanma noktasında azami hırs gösterirse sonucunda nurani bir çehreye, nurani bir kalbe sahip olur ve sonunda parlayan ve göz alıcı simalarla nurdan tahtlara kurulur.
Gecelerini teheccüdlerle şenlendiren, gündüzleri ise oruç tutan ve adeta oruca tutulandır Müslüman. Mümin bu aya kendini öyle bir hazırlamalıdır ki, başından sonuna kadar aynı heyecan ve istekle ibadet ve salih amellere sıkı sıkı sarılmalıyı planlamalı ve her anını ilahi hüzmelerle süslemenin hayallerini kurmalıdır. Müslüman Ramazan ve her zaman diğer insanlara rol model olmalıdır.

Peki, biz gerçekten kalbimizde Ramazan’a kavuşma heyecanı yaşıyor muyuz?
Peki, bizim Ramazanı en güzel şekilde değerlendirmek için plan ve programımız var mı?
Müslüman bu ayda gaflet çukurlarından fırlayıp, ihlâs mevsimlerinde boy göstermelidir. Ramazan’da vakit namazlarına daha titiz olmalı, oruç tutarken her türlü şüpheden uzaklaşmalı, teravih namazlarını aksatmamalı, Kur’anı okuyup anlayıp hayatına yansıtmalı, hayatını her zerresini zikirlerle süslemeli, her daim abdestli olmaya özen göstermeli, yetim, fakir ve talebelere infak hususunda cömert davranmalıdır.
Müjdeler olsun. Ramazan ayı tüm güzellikleriyle bize doğru gelmekte. Peki, biz manen ona doğru yaklaşıyor muyuz? Duygularımız hangi aşamada? Âşık maşuk heyecanını taşıyor muyuz? Kısaca Ramazana hazır mıyız? Ramazana girerkenki halimizle çıktıktan sonraki halimiz aynı olursa bu güzel zamanı boşa heba etmiş olmaz mıyız?
Bu şerefli ve nurlu ay bizleri şereflendirmek ve nurlandırmak için adım adım yaklaşıyorken, tahkiki bir buluşma için hazır mıyız? Nabzımız ilahi duygularla atıyor mu? Muhabbetullah için kalbimizi günah kirlerinden arındırdık mı? Her türlü tembellik, rehavet ve ölü toprağını üzerimizden kaldırıp attık mı?

Kısa ve öz olarak; Ramazan'a Hazır mıyız?

Serdar AHLATCI