DIŞARDA
Level completed: 0%,
Points required for next Level: 0
Overall activity: 100,0%
Achievements

Rabıta şirkmi değil deliller ile
RABITA....ŞİRKMİ ...DEYİL DELİLLERİ İLE .
......Rabıta ve yapılış şekillerinden biri olan bir mürşidin anlından kendi anlına bir ışık veya nur geldiğini düşünmenin şirk olduğunu iddia edenlerin ellerinde şirk olduğuna dair bir ayet, veya sahih, zayıf hatta uydurmada dahi olsa bir hadis varmı ......yok ...yok... yok .
ferit aydının kitabında tasavvufçuların rabıta hakkında getirilen delilerin çoğunu işine gelmediği için hiç yazmamış.
RABITA NIN ŞİRK OLDUĞUNA dair bir tek ayet hadis velevki uydurma dahi olsa rabıtanın şirk olduğuna dair bir delil KESİNLİKLE sunmamıştır.
Var diyen varsa kitaptan alıntı yapıb burda yazsın bakalım delilmi
TAMAMEN YORUM YORUM YORUM MANTIK MANTIK MANTIK
ferit aydın1455 yılık bir mazizi olan islam tarihinde son 150 yıl hariç mesheb imamları veya tanınmış bilinen meşhur alimlerden hiç biri ,rabıtaya şirk demedi.
selefiler ve vahhabiler buna şöyle cevap veriyolar ..
delili olmıyan bir şeye delil olmaz sen rabıtayı ortaya atıyon sen delil getir diyolar..
……..BİZDE DİYORUZKİ ...
.biz size bir insanı düşünmek ve hatırlamak ile ilgili sahih zayıf delilleri sunduk
fakat bir mürşidin anlından kendi anlına bir ışık veya nur geldiğine dair .somut bir delilimiz yok
.bizde olan tecrübe ve işaret yolu ile zamanla oluşan deliller var .somut bir delilimizin olmadığını söyledik.. ..
rabıtanın.. şirk olduğunu iddia edenler . kurala göre
şirk olduğunu ortaya atan olduklarından şirk olduğuna delil getirmeleri lazım
ellerinde şirk olduğuna dair bir ayet, veya sahih, zayıf hatta uydurmada dahi olsa bir hadis varmı .
..yok ...yok... yok . tamamen YORUM YORUM YORUM ..MANTIK MANTIK MANTIK .
yanlızca Alaha ait olan vasıfları bir mürşidede var demeden ve ALLAHa yapılması
gereken sevgi , korku , ibadet , dua , saygı, umutu , bir mürşide yapmadan mürşidi ALLAHa hiç bir şeyde ortak koşmadan ve Alahın helal dediğne bir mürşidin haram demesini kabul etmeden .
..bir müslüman yukarıdaki yaptığı gibi bir mürşidin anlından kendi anlına bir ışık geldiğini düşünse böyle bir şey yok ise o kişi olsa olsa görüşünde yanılmış olur
..cenaze namazında nasıl bilirsiniz dendiğinde iyi biliriz dediğimizde o kişi iyi deyilse hüsnü zanımızda yanılmış olduğumuz gibi ....
.ama siz bu harekete delil getirmeden ......ŞİRK ....derseniz yapana ....KAFİR ..derseniz o müslümanda kafir deyilse ise o söz size döner siz kafir olursunuz .
..yani işiniz cooook sakat iyi bir iş yapım derken şeytanın oynuna gelmiş olursunuz. .
........EĞER DÜŞÜNMEYE BİR ŞEY DEMİYOZ DERLERSE..
..Birini düşünmek farklı bir şey, düşünüp ondan yardım istemek, medet ummak, Allah'a yaklaşamada kıymetini vesile edinmek farklı şeylerdir. Lütfen Allah-u Teala ile yarattıklarını eşit tutmayın! DERLERSE
………………..BİZDE ŞÖYLE CEVAP VERİRİZ
Bu durum istiğase konusuna girer
Buhârî ve diğer kaynaklarda zikredilen bir rivâyete göre
Ebû Hureyre (r anh) Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’e duyduğu hadisi şerifleri unuttuğuna dair şikâyette bulunarak, Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’e şöyle der:
“Ya Rasulallah! Ben senden birçok hadis duyuyor ve unutuyorum Duyduklarımı unutmak istemiyorum ” Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) bunun üzerine Ebû Hureyre’ye:
“Ridânı yere ser” buyurdular Ebû Hureyre ridâsını yere serince mübarek eliyle havada bir şeyi avuçlar gibi yaparak ridâsını atar gibi yapmış Sonra: “Ridanı giy” buyurmuşlardır
Ebû Hureyre diyor ki: “Ondan sonra hiçbir şey unutmadım ”[1] ( Buhârî, İlim kitabı, İlmi Muhafaza Etme bâbı)
Allah indinde değeri olan bir zattan bir şey istendiğinde onu yaratmasının istenmiş olmadığını herkes bilmektedir
Bir insandan bir şey istenmesi, Allah’ın ona verdiği duâ imkanını kullanarak, istenilen şey için sebep ve aracı olması anlamına gelmektedir
Üstelik bu rivâyette Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem), duâ etmeye İHTİYAÇ duymadan Ebû Hureyre’nin isteğine hemen karşılık vermiştir
Dikkat edilirse Ebû Hureyre (ra) hiçbir şeyi unutmamak için Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’e müracaat etmiştir
Başka sahbelerden bazısı koan kolu bazısı çıkan gözü için yardım istemiştir
Bu Allah’tan başka hiç kimsenin veremeyeceği bir şey değil midir? Peygamberimiz sahabeyi şirkle itham etmemiştir .
ayrıca resulullahtan isteyin şirk olmaz diye bir ayet varmı?
Hz Süleyman (Aleyhisselâm) yanındaki insan ve cinlerden oluşan topluluğa:
“Aylarca uzaktaki Belkıs’ın sarayındaki tahtını bana kim getirir?”(Neml/38)diye istediğinde Allah cc onu şirkle itham etmedi
ibn kesirin naklettiğine göre YEMAME VAKASINDA
Müslimanların Şiarı…EY MUHAMMET. …YETİŞ YA MUHAMMET idi
( ibn kesir : el bidaye ven nihaye 6 /324).. ..
DİKKAT .bu medet bu çağrı .Resulullahın vefatından sonra olmuş kardeşler dikkat edin
Abdullah İbn Sa’d şöyle anlatıyor:
“Bir kere Abdullah İbn Ömer (ra)’ın ayağı uyuştu O zaman bir adam ona en sevdiğin insanı an, dedi
O da .....“Ya Muhammed!” ....deyince bağlarından kurtulmuş gibi rahatladı ..
..(.Buhârî, Edebü’l Müfred, 448, No: 993 sh: 262 )
Sahâbelerin ve Tâbiin’in yaptıkları , istekleri ortada iken,
meded ya Rasulüllah, meded ya mürşidim!
diyen bir insana nasıl kâfir dersiniz?
Onları Müşriklerle ve putları ile eş tutmanız ne kadar doğru olur?
O RESULULLAH TI ONDAN İSTENİR ALLAH ONA O İMKANI VERDİ DERSENİZ
ALLAH DOSTUNA O İMKANI VE GÜCÜ ALLAH VERMEZ
DİYE BİR DELİLİNİZ VARMI?
“Derken kullarımızdan bir kul buldular ki, ona nezdimizden bir rahmet vermiş, yine ona tarafımızdan bir ilim (Ledünnî ilmi) öğretmiştik ” (Kehf; 65)
Ebû Hureyre (Radıyallahu Anh) anlatıyor: Rasulüllah Alâ bin Hadramı Bahreyne gönderdiği zaman bende onunlaydım, ilginç üç kerâmetini gördüm
1- Deniz kenarına gelince besmele çekip yürüyün dedi ve yürüdük, su develerin ayaklarının alt kısmını bile ıslatmadı
2- Çölden geçerken suyumuz bitti Durumu bildirdik İki rek’at namaz kıldı sonra duâ etti, birdenbire yağmur yağdı
İbn Abbas (Radiyallahu Anh)’dan rivâyet edilen bir hadis-i şerifte Resûlüllah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur:
“Şüphesiz ki Allah(-u Teâlâ)nın, hafaza meleklerinin dışında yeryüzünde melekleri vardır ki, ağaç yapraklarından düşenleri yazarlar Sizin birinize çöl arazisinde bir aksaklık isabet ederse,
“Ey Allah’ın kulları! (Bana) yardım edin” diye seslensin ” [1]
İmâm Nevevî şöyle demiştir Benim de aralarında bulunduğum bir cematte hayvan kaçmaya başladı Yardım isteme lafzını söyledim Benim sözümden sonra hayvanlar, o anda durdu [2]
[1] İbn Hacer el-Askalânî, Muhtasar-u Zevâidi’l-Bezzâr, No: 2128, 2/420
[2] İbn Allan, el-Fütuhâtü’r-Rabbâniyye s/150-151