Malzemeler:
Yarım paket un
300-gr kıyma
2- tane soğan
1-tane yumurta
2 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı zeytinyağı
karabiber,pul biber,tuz.
10 su bardağı su
Metezin Yapılışı:
ilk önce Un, 1 su bardağı su, yumurta,tuz ile yoğrularak, kulak memesi yumuşaklığın'da bir hamur yapıyoruz.hamur dinlendikten sonra bezelere ayırıp.merdane yardımıyla açıp.
su bardağıyla yuvarlak kesip.
Ufak doğranmış soğan, 3 yemek kaşığı zeytinyağında pembeleştirildikten sonra, kıyma ile 5 dakika kavrulur.
İçine 2 yemek kaşığı salça ilave, etikten sonra, pul biber, karabiber ekleyip karıştırıp ocaktan alıp.Kesilen hamurların yarısına çok az malzemeyi konularak, yarımay şeklinde kapatıp.
Tencereye10 su bardağı suyu,tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı konularak, kaynamaya bırakıp. Su kaynadığında hamurlar içine salınır ve 15 dakika pişirilir.
Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağı kızdırılarak,salçaYI eklenir. sonra tenceredeki metezlerin üzerine döküp servise hazır Afiyet olsun.
Balıkesir yöresi yemeği.