***
DIŞARDA
Points: 455.346, Level: 100
Level completed: 0%,
Points required for next Level: 0
Overall activity: 100,0%
Achievements


Fava
Fava
Malzemeler
1 kg. taze bakla ya da 250 gr.kuru bakla
1 tatlı kaşığı tozşeker
2 adet limon
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
Dereotu
Tuz
Yapılışı
Taze baklaların dış ve iç kabuklarını soyup tencereye koyunuz.
Üzerine doğranmış soğanı, tuzu, şekeri koyup 3-4 su bardağı su ilavesi ile baklalar ezilinceye kadar haşlayınız.
Pişince tel süzgeçten, varsa püre makinesinden geçiriniz.
Şekilli bir kalıbınız varsa suya batırıp çıkarınız.
Süzgeçten geçirdiğiniz baklayı kalıba koyup, yüzünü düzelterek buzdolabında bir iki saat bekletiniz.
Sonra salata tabağına ters çevirip, üzerine limonlu, zeytinyağlı sosunu ve kıyılmış dereotunu serperek servis yapınız.
Not: Kuru bakla ile yapmak istediğinizde kuru baklayı akşamdan ılık su ile ıslatınız. Diğer işlemleri aynen uygulayınız.