14 şubat,

Sevgililer günü... Acaba herkes için bunu mu ifade ediyor? Kiminin doğum günü, kimi içinse belki de günlerden en hüzünlüsü...

Belki de o gün, bir başkasının büyük bir acı ya da üzüntü yaşadığı bir gün. Ama dünyanın bildiği, kimsenin kimseyi umursamadığı sadece kendini düşündüğü bir gün. Onların kabul ettiği ve bizim de kabul etmemiz için beynimize işlenen bir gün.

Ama artık bu gün dünyada bazı ülkelerde protestolara sebep oluyor.

Neden? Batının bu usulünü red etmek için mi, yoksa kültürüne uymadığı için mi ya da o günü red etmeye başkaları tarafından zorlandıkları için mi?

Ama her tarafta her şeye rağmen büyük bir hızla esen yayılan bir gün.

Artık o gün bugün... Belki de insanların bir birini hatırlamak zorunda olduğu gün.

Bir gül yada karanfille, kırmızı kalpli küçük yastıklarla daha başka büyük küçük hediyelerle. Bana sorarsanız ticari bir gün. Siz bir şeyler alacaksınız ekonomi canlanacak. Sevgililer, analar, babalar hatırlayamadığım daha bir çok gün. Hepsi ekonomiyi bir şekilde canlandırmıyor mu?

Satan için iyi, alan için iyi ya sonra.

Sevgimizi dile getirmek, büyük yada küçük bir hediye almak için böyle günlerin mi olması gerekiyor?

Bugün sevgililer günü ya yarın ne günü? Esasında her günün bir günü var ya.

Bugün çok mutluyum, yarın nasıl olacağım.

Sevgimizi dile getirmek için “Seni seviyorum “ demek bu kadar zor mu?

Sevgili, bir eş, bir arkadaş, ya da konu sevmekse, birine “ seni seviyorum” demekse... Bu biri anne, baba, kardeş ya da başka bir kimse olabilir. Artık ne anlarsanız?

Bugün seni seviyorum, ama yarın sevmiyor muyum? Sevgiyi neden bir güne sıkıştırıyoruz?

Ah her taraf kalplerle süslenmiş. Sokakta sevgililerin ellerinde güller. Bakınca ne hoş diyorsun. Sadece o kadar. Neden o güzel hoş görüntüye bakınca "ya sonrası?" diye soruyorsun.

Ne kadar sürecek? Sevgiler ya bir günlük ya da 1 aylık.

Çünkü milenyum çağındayız her şey o kadar hızlı değişiyor ki. En önemlisi de sevgiler değişiyor.

Sadece sevgiliye duyulan sevgi değil; eşe, çocuğa, doğaya emek isteyen her şeye...

Ama bugünü bütün içtenliğiyle kutlamak isteyenlerin SEVGİLİLER GÜNÜ yine de KUTLU OLSUN.

Emine KAYMAK