DIŞARDA
Level completed: 0%,
Points required for next Level: 0
Overall activity: 0%
Achievements

Önsöz

Önsöz
Bu önsöz Medîne-i Münevverede bulunan mühim bir âlim tarafindan yazilmistir.
Büyük Ikbal'e ait olan "Önsöz"de demistim ki, "Büyüklerin tarih-i hayatlari okunurken, ulvî menkibeler söylenip, azîz hatiralari anilirken, insan baska bir aleme girdigini hissediyor, gönlünü, ter temiz sevgi hislerinin ulvî atesi yakiyor ve Ilahî feyzi sariyor. Tarih, öyle büyük insanlar kaydeder ki, birçok büyükler, onlara nispetle küçük kalir."
"Tarihe serefler veren erler anilirken,
Yükselmede ruh en genis alemlere, yerden.
Bin rayihanin feyzi sarar ruhu derinden,
Geçmis gibi Cennetteki gül bahçelerinden."
Bu derin hakîkati, "Önsöz"ü yazarken bütün azamet ve ihtisamiyla idrak etmis bulunuyorum. Zîra, azîz ve muhterem okuyucularimiza en derin bir ihlas ve samimiyetle takdim ettigimiz bu eser, hemen bir asra yaklasan uzun ve bereketli ömrünün her safhasi binlerle harikaya sahne olan gönüller fatihi büyük üstad Bediüzzaman Said Nursî'ye, onun yüz otuz parçadan ibaret olan Risale-i Nur külliyatina ve ahlak ve fazîletleri, ihlas ve samîmiyetleri, îman ve irfanlari ile hayatin her safhasinda sadece bir ülkeye degil, bütün insanlik alemine ter temiz örnekler vermekte devam eden Nur Talebelerine aittir.
Bir kitabin "Mukaddeme"sini, o kitabin hülâsasi diye tarif ederler. Halbuki, her mevzûu müstakil bir esere sigmayacak kadar derin ve genis olan bu muazzam kitabin muhteviyatini böyle birkaç sahîfelik mukaddimeye sigdirmak kâbil midir?