Leziz bir kadayıf tarifi...


6 Kişilik

Malzemeler:

300 gr tel kadayıf

100 gr tereyağı

3 yeşil elma

1 çay bardağı toz şeker

1 çubuk tarçın

File badem

Şerbet için:

200 gr toz şeker

200 ml krema

Hazırlanışı:

Tereyağını eritip tel kadayıf ile iyice karıştırın. Elmaları küp kesip, şeker ve tarçın ile birlikte 5 dakika kadar pişirin. Küçük bir kasenin içine aldığınız bir miktar tel kadayıfın ortasını çukurlaştırarak elma karışımından doldurun. Üzerini yine tel kadayıf ile kapatarak fırın tepsisine ters çevirin. Tüm malzeme bitinceye kadar vu şekilde hazırlayın. 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sosu için, şekeri tavada eriyinceye kadar bekletin. Ayrı bir kapta kremayı ısıtın. Şekerin rengi koyulaşınca kremayı ekleyip karıştırın. KAdayıfları fırından çıkardıktan 10 dakika sonra üzerine sos gezdirin. File badem serpiştirerek servis yapın.

Kaynak: Lezzet Dergisi