Malzeme :
Şerbeti için:
- 250 gr kadayıf
- yarım çay b. sıvıyağ
- 1 su b. fındık
Üzeri için:
- 2 su b. tozşeker
- 1,5 su b. su
- 1 dilim limon
Hazırlanışı : Kadayıfları incecik kıyın ve sıvıyağ ile karıştırın.Ya tek tek çemberlere ya da tek bir pasta çemberine
- dondurma
yarısını paylaştırın.Üzerlerine fındık parçaları serpin.Kalan kadayıfları da fındıkların üzerine paylaştırarak
üzerlerine bastırın. Daha sonra 180 derecede pişirin.Bu arada şerbeti hazırlayıp soğutun.
Kadayıflar fırından çıktıktan ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra şerbeti dökün.Kalıplardan çıkartıp üzerlerine birer top dondurma koyup hemen servis yapın.