DIŞARDA
Level completed: 51%,
Points required for next Level: 248
Overall activity: 0%
Achievements

Şah-ı Nakşıbend Hazretleri'nin Nasihatları
Buyurdular'ki:
Bizler maksada ulaşmakta vasıtayız.Allahü Tealanın inayeti olmadan ve rehber olmadan maksada erişmek mümkün olmaz.Şu halde bu yolda ilerleyen kimse,kıyamete kadar yaşasa,kendisine rehber olan zatın terbiye nimetinin,lütuf ve himmetinin şükrünü yerine getiremez.
Altın sözler..
Muhammed Bahaüddin Şah Nakşıbent(k.s.) Hazretleri buyurdular:
-Uzaktan yakından her kim bizi sever,bize bağlanır,bize meyil ederse, kesinlikle onu,her gününde her gecesinde gözetiriz.Daimi bir yardımla ona şefkat, terbiye gözü kaynağından yardım ederiz.Ancak bir şartımız var:Kendisini kötülüğe karşı koruyacak, yardım yollarını kapamayacak;bu yolları maddi şeylere karşı aşırı alaka kir ve paslardan temizleyecek....
Altın sözler(osmanlı yayınları)
Bir defasında buyurdular'ki:
-"Biz Allahü Tealanın fadlına ihsanına kavuştuk. Bizi Muradlardan,çekip götürenlerden eyledi."
Şah Nakşıbend(k.s.)Hazretlerinin yolunun esaslarından olan:
-"Biz son da ele geçecek olan şeyleri başa yerleştirdik"Buyurması, Resülullah (s.a.v.) efendimizin daha ilk sohbetinde bulunan bir kimsenin kalbine hikmet ve feyiz akmasına ve bir sohbette nihayete kavuşmasına benzetilmiştir
Günahın zararı
Bazı rivayetlerde,büyüklerin sözlerinde şöyle anlatılmıştır:
-Allah bir kulu severse,ona günahın zararı dokunmaz.
Muhammed Bahaüddin Şah Nakşıbend (k.s.) Hazretleri bu cümleyi şöyle yorumladı:
-Sevilen kul,af dilemesinide bilir.Buna göre günah işlediği zaman peşinden af dileyip tövbe eder ve ona günahın zararı dokunmaz.Zira,tevbe edip pişman olanı Allah bağışlar.
Keramet
Muhammed Bahaüddin Şah Nakşıbend(k.s) Hazretleri'nden bir gün, keramet göstermesini istediler,Şöyle buyurdu:
-Bunca günahla yeryüzünde gezebiliyoruz; bundan daha iyi keramet 'mi olur?.
Salih zatların kabirlerine yakın bulunmanın,iyi yönden çok tesiri vardır.Ancak onların ruhaniyetlerine yönelmek,kabirlerine yakın olmaktan daha iyidir.Zira,iyi tesirin yakınlık,uzaklık ile bağlantısı yoktur.Her yer aynıdır. Nitekim bu manada Rasülullah efendimiz:
-" Her nerede bulunursanız,bana salavat okuyunuz"buyurdu
Muhammed Bahaüdin Şah Nakşıbend(k.s.)Hazretleri şöyle buyurdu:
-Cenabı Hakk'ı isteyen bela istemiş olur.
Bu mana,bir kudsi Hadis-i Şerifte şöyle anlatıldı.
-"Beni seveni belaya çarptırırım."
Aynı mana,bir başak hadis-i şerifte de anlatılmıştır,Şöyle'ki:
Adamın biri,Resülullah(s.a.v.) Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa'ya geldi,şöyle dedi:
-Ey Allah'ın Resülü,seni seviyorum.Şu cevabı aldı:
-"Öyleyse,yoksulluğa hazırlan."
Bir başkası geldi; o da şöyle dedi:
-Ya Resülullah,ben Allah'ı seviyorum.Buna da şöyle buyurdu:
-"Öyle ise belaya hazırlan."
"Çalışan Allah'ın sevgilisidir"
"Resülullah (s.a.v.) Efendimiz Hazret-i Muhammed Mustafa bir hadis-i şerifinde şöyle buyurdu:
-"Çalışıp kazanan,Allah'ın sevgilisidir."
Muhammed Bahaüddin Şah Nakşıbend(k.s.) Hazretleri bu hadis-i şerifin yorumunu şöyle yaptı:
-Dünya malını biriktirme için çalışan değil,Allah'ın rızasını kazanmak için çalışıp kazanan,Allah'ın sevgilisidir
"Şu benim zamanımda bazı şakirdlerin,üstadlarının kitaplarını Kur'an'ın önüne koyduklarına şahit oluyorum.Bu çok vahim bir yanlıştır"
üstâz Süleyman Hilmi Tunahân (kuddise sirruhû)