DIŞARDA
Level completed: 51%,
Points required for next Level: 248
Overall activity: 0%
Achievements

Ali ilimleri süfliyata alet etmek
ALİ İLİMLERİ SÜFLİYATA ALET ETMEK
İmam-ı A’zam Ebu Hanife hazretleri bir gün talebeleriyle giderken hokkabazın biri halka hokkabazlık numaraları gösteriyormuş. İmam-ı A’zam hazretleri talebelerine dönmüş ve demiş ki:
‘’Evlatlarım,bu kimse süfli biridir.Süfli meslegini süfli dünyaya alet ediyor.Benim size ögrettigim ilim ise ulvidir.Siz bu ulvi ilmi dünyaya alet edecek olursanız,bu hokkabazdan daha süfli olursunuz’’.
AKLIN KISIMLARI
Akıl ikidir.
1- Akl-ı Meleki: Letaif’te bulunur ki,madde ile alakası yoktur.Feyz ile terbiye oldugu için,bütün azaya hakim olur.
2- Akl-ı Nefasni ki: nefis ve şeytana baglıdır. Onlar ona yardım ederler.Eger bu tarafı galip gelirse,bütün azaya o hakim olur.Akıl bir alet olup kuvvete tabi olur.Ya nefse baglıdır,ya da ruha.Hangisi kuvvetli ise onun emrine çalışır.
Aklın ziyadeleşmesi için zikr-i kalbi ve rabıta’ya devam lazımdır.Vücut büyümekle akıl da büyür.Bir adamın aklı sabiye verilmiş olsa,sabinin ‘’ akıl kantarı ’’ onu çekemez.
Süleyman Hilmi Tunahan ( k.s.)
Ödemişli Merhum Ziya Sunguroglu’nun notlarından.
"Şu benim zamanımda bazı şakirdlerin,üstadlarının kitaplarını Kur'an'ın önüne koyduklarına şahit oluyorum.Bu çok vahim bir yanlıştır"
üstâz Süleyman Hilmi Tunahân (kuddise sirruhû)