***
DIŞARDA
Points: 39.199, Level: 100
Level completed: 0%,
Points required for next Level: 0
Overall activity: 0%
Achievements


Organik - Çözümlü Test
1. I. Enzim kullanılması.II. Büyük moleküllü besinlerin küçük moleküllere ayrılması. III. Sonuçta glikoz oluşması.
Yukarıdakilerden hangileri hücre içi ve hücre dışı sindiriminde ortak olarak görülür?
A) Yalnız l B) Yalnız II C)l-ll D)l-ll-lll
2. Aşağıdakilerden hangisinde sindirilen besin çeşidi diğerlerine göre daha fazladır?
A) Ağız B) Mide C) Ince bağırsak D) Kalın bağırsak
3. Aşağıdakilerden hangisi enerji verici besin maddelerinden değildir?
A) Protein B) Su C) Yağ D) Karbonhidrat
4. İnsanda sindirim sisteminde selülozun sindi-rilmemesinin sebebi aşağıdakilerden hangi-sidir?
A) Çoksertyapıdaolması.
B) Bitkisel bir besin olması
C) Gerekli enzimin olmaması.
D) Zaten sindirilmiş bir besin olması.
5. Aşağıdakilerden hangisi yanma sonucu vü-cudumuzun ısınmasında görev almaz?
A) Glikoz B) Vitamin C) Protein D) Yağ E) Enzim
Nişasta ———»• Glikoz + Glikoz
Yukarıdaki reaksiyona bakarak aşağıdakiler-den hangisini söyleyemeyiz?
A) Parçalanma reaksiyonudur.
B) Elde edilen ürünün miktarı giren nişastaya göre daha çoktur.
C) Sonuçta kimyasal bir değişme olmuştur.
D) Ağız ve ince bağırsakta meydana gelmiştir.
6. Kemik ve dişlerim'ızın kuvvetli bir yapıda ol-ması aşağıdakilerden hangisine bağlıdır?
A) Kalsiyum - Fosfor
B) Fosfor - K vitamini
C) Kalsiyum - B vitamini
D) C vitamini - A vitamini
7. I. Vücudun sıcaklığını ayarlar.
II. Organik maddelerin yanmasıyla ortaya çıkar. III. Düzenleyici besin maddesidir. IV. Kimyasal reaksiyonlara ortam oluşturur. V. Fotosentezde üretilerek dış ortama verilir.
Yukarıdaki su ile ilgili verilen bilgilerden hangileri doğrudur?
A) l - II - III - IV B) I- III - IV C)I-III-V D) I-II-III-IV-V
8. Aşağıda verilen sindirilecek besin - enzim • sindirimin gerçekleştiği yer hangi şıkta yan-l!§ verilmiştir?Kullanılan Sindirimin Gerçekleştiai ver
Sindirilecek besin Kullanılan Enzim Sindirimin Gerçekleştigi ver
A) Nişasta Amilaz Ağız
B) Protein Pepsin Mide
C) Yağ Lipaz İnce bağırsak
D) Nişasta Amilaz Mide
CEVAPLAR:1-D 2-C 3-B 4-C 5-C 6-B 7-B 8-A
:rolleyes:
