Allah'ın izni ile.
Sıla kardeşim benide sıraya ekler misin?
Allah'ın izni ile.
Sıla kardeşim benide sıraya ekler misin?
Üye
Allah razı olsun arkadarlar sayımız tamamlanınca başlanacak inş siteden takip edebilirsiniz
arkadaşlar bence gerçek isimlerinize okunsun
ahirette bile gerçek isimlerimizle çagrılacagız bick lerimizle degil
4 tane daha aldım evdekilere dağıttım
allah kabul etsin
Mecnun MisaliLeylâ’nın Zülfüne Hemen Gönül Bağlama.
Çünkü seni AŞK Çöllerinde Gezdirip Duran Leylâ DeğilMevlâ’dır Hep…
Ben cemiyetin îman selâmeti yolunda dünyamı da âhiretimi de feda ettim. Gözümde ne Cennet sevdası var, ne Cehennem korkusu. Cemiyetin, yirmibeş milyon Türk cemiyetinin imanı namına bir Said değil, bin Said feda olsun. Kur'ânımız yeryüzünde cemaatsiz kalırsa Cenneti de istemem; orası da bana zindan olur. Milletimizin îmanını selâmette görürsem, Cehennemin alevleri içinde yanmağa razıyım: Çünki; vücudum yanarken, gönlüm gül-gülistan olur.13.Asrın MüceddidiBEDİÜZZAMAN SAİD-İ NURSİ
(Onlar) sağırdırlar, dilsizdirler, kördürler. Artık (hakka) dönmezler.
(Bakara 18) :confused::confused:
Ben ulaştırcısından dolayı yapılacak olan duaların hesap hanelerimize yazılacağına inanıyorum. Zaten gerçek hayatta da mesela uzaktan bir arkadaşımızın vefat eden babası (adını bilmediğimiz halde) için hatimler okumuşuzdur hepimiz. Forumda isimlerin deşifre edilmesi uzun vadede sorunlar oluşturabilir çünkü bunun bir adım sonrası kimlik deşifresidir. "Allah Fermandan razı olsun" duasıyla "Allah şükrüden razı olsun" arasında bence bir fark yok. Genede son kararı üst yönetim verir...
Ferm@n kardeşime ve Kartal_13 abime katılmamak mümkün değil her iki bireyinde haklı oldugu konular var. Bana fikrim sorulursa cevabım :
tabiki kişinin gerçek ismine okunsa daha efdal olur.
Bir yandanda İsimlerini deşifre etmek isteyen kardeşlerimizde olacaktır saygı duyuyorum.
Bende o zaman bir öneri sunmak istiyorum değerli kardeşlerim ve büyüklerim müsade olurda sıkntı yaratmaz isem. isteyen isimleri ile isteyende sitedeki takma isimleri ile yazdırabilir.
tabiki burda kararı verecek olan bu sitenin üst kurulundaki kardeşlerimizdir.
Onların kararı kararımız olarak kabul görülür.
Selam ve dua ile.
Aşka esirdir ehl-i hâl, bu aşka sığmaz kıyl ü kalAşkın acep halleri var, kul eyledi sultanları.(Akşemseddin)
Üstad’ım, bize dua eder misiniz, dedi.
Uzak bir yoldan gelmişti.
Eserlerini okuduğu Bediüzzaman’ı görmek, hayır duasını almak istemişti.
– İnşaallah kardeşim, dedi Bediüzzaman:
– Dua ibadetin özüdür.
Kulun Rabbine en yakın olduğu andır.
– Adın neydi, diye sordu.
...– İbrahim, diye karşılık verdi misafiri.
Bediüzzaman, uzunca bir liste çıkardı ve sonuna İbrahim’in de adını ilave etti.
Listede yüzlerce isim vardı.
– Üstad’ım, merak ettim.
Bu liste nedir, dedi.
Bediüzzaman, listeyi başucuna koydu ve şöyle cevapladı:
– Nasıl ki bir yere mektup attığında, zarfın üzerine adresi yazarsan, gideceği yere doğru gider ve istenilen yere çabuk ulaşır.
Aynı şekilde, dua edeceğin kimseyi de ismiyle anarsan aynı şekilde Cenab-ı Hakkın dergâhına öyle ulaşır.
İbrahim, başını salladı:
– Tamam Üstad’ım, dedi.
Bediüzzaman devamla şu dersi verdi misafirine:
– Hem gıyâbî yapılan dua daha makbuldür.
Çünkü ben senin ağzınla günah işlemedim, sen de benim ağzımla işlemedin.
Cenab-ı Allah bir mü’minin diğer mü’min kardeşi için yaptığı duayı kabul eder.
Dua bir iksirdir, toprağı gümüş yapar, gümüşü de altın yapar.
Ömer Faruk Paksu'nun yazısı:
(Bediüzzaman'la Yaşayan Öyküler kitabından)
İsmini varilmesinde sakınca bulan kardeşlerimiz nick, sakınca görmeyen, dua'da isminin anılmasının isteyen ismini versin (önerimdir); son söz yönetimindir.
selam ve dua ile...
Ben cemiyetin îman selâmeti yolunda dünyamı da âhiretimi de feda ettim. Gözümde ne Cennet sevdası var, ne Cehennem korkusu. Cemiyetin, yirmibeş milyon Türk cemiyetinin imanı namına bir Said değil, bin Said feda olsun. Kur'ânımız yeryüzünde cemaatsiz kalırsa Cenneti de istemem; orası da bana zindan olur. Milletimizin îmanını selâmette görürsem, Cehennemin alevleri içinde yanmağa razıyım: Çünki; vücudum yanarken, gönlüm gül-gülistan olur.13.Asrın MüceddidiBEDİÜZZAMAN SAİD-İ NURSİ
sanal alem dedikleri yer burası yani internet
ama biz yasini şerifleri gerçek hayatta okuyacagız
yani gerçekten okuyacagız Allah rızası için okuyacagız
insanlara lakap takılması bile iyi bişey degildir
benim nick im tempter hiristiyan ismi bi defa nette bu nick i kullanmaya başlamışım bütün sitelerin çogundada
bunu kullanıyorum öylede devam etmiş
hiristiyan-yahudi...onların ufacık isimlerini kullanmak bile onları taklit etmek-onlara benzemek demektir
yasini şerifleri okuyup ellerimizi semaya kaldırıp:
EY YÜCE RABBİMİZ BU YASİNİ ŞERİF DUASINI
SENİN VERDİGİN AGIZLA-DİLLE -BEYİNLE-AKILLA-NEFESLE Yine senin rızan için okudum
okunan yasini şerifi ilk önce efendimiz MUHAMMED MUSTAFA S.A.V. EFENDİMİZE HEDİYE EYLEDİM
ONDAN HASIL OLAN SEVABI ADEM BABAMIZ İLE EFENDİMİZ ARASINDA GELİP GEÇEN BÜTÜN PEYGAMBERLERİN
RUHUNA AYRI AYRI HEPSİNE HEDİYE EYLEDİM
ONLARDAN HASIL OLAN SEVABI EFENDİMİZİN EHLİ BEYTİNE
HZ.EBUBEKİR R.A. YA - HZ.ALİ RA.A YA - HZ.OSMAN R.A. YA - HZ.ÖMER R.A. YA HEDİYE EYLEDİM
ASLEN HASIL OLAN SEVABI BEDİR ŞEHİDLERİNE-UHUD ŞEHİDLERİNE AYRI AYRI HEPSİNE HEDİYYE EYLEDİM
HASIL OLAN SEVABIEFENDİMİZİN BÜTÜN SAHABELERİNE BÜTÜN ASHABLARINA
TARİKAT KURUCULARINA-MEZHEP KURUCULARINA....(İSİMLERİ NORMALDE TEK TEK SAYIYORUZ)
EFENDİMİZDEN BUGÜNE KADAR GELEN BÜTÜN ALLAH DOSTLARINA-EVLİYALARA HEDİYYE EYLEDİM
KABUL EYLE YA RAB
ONLARDAN HASIL OLAN SEVABI: TEMPTER KARDEŞİMİZE ( BEYHAN ) KARDEŞİMİZE VE
MUHAMMED ÜMMETİNİN BÜTÜN GEÇMİŞLERİNE HEDİYYE EYLEDİM KABUL EYLE EY YÜCE RABBİMİZ + FATİHA
UZATMAK KAFA ŞİŞİRMEK İSTEMEM ARKADAŞLAR
BİZ MUHAMMED ÜMMETİYİZ
EFENDİMİZDEN BİZE VERİLEN BU BİZ KENDİMİZ İÇİN DEGİL
BÜTÜN MUHAMMED ÜMMETİ İÇİNM DUA EDERİZ
İSTEYEN İSMİNİ İSTEYEN NİCK İNİ VERSİN
AMA İSİM OLURSA ÇOK İYİ OLUR
ÇÜNKÜ BU İŞİN MEBALİ AGIR