Gereken Malzemeler
4 su bardağı un
6 yemek kaşığı yoğurt (Susuz kısmından kullanın.)
2 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı.)
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için; 1/2 su bardağı zeytinyağı
hazırlanışı;
Unu derin bir yoğurma kabına koyup ortasını havuz gibi çukurlaştırın. Yoğurt, yumurta, kabartma tozuve tuzu ortadaki çukura aktarıp hamuru, kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar yoğurun. Hamuru merdane yardımıyla yarım santim kalımlığına getirip hamurdan şekilli kalıplar yardımıyla parçalar çıkarın. (Şekilli kurabiye kalıbınız yoksa bıçak yardımıyla ufak kareler de yapabilirsiniz.) Zeytinyağını derin bir tavada kızdırın. Hazırladığınız hamurları, kızgın yağda, tavayı arada sırada sallayarak önlü arkalı kızartın. Hamurları el süzgeciyle tavadan alıp üzerine kağıt havlu serdiğiniz tabağa koyun. Ilık olarak servise sunun.
Afiyet olsun...