MALZEMELER

  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 yumurta (sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 küçük paket toz maya (10gr.)
  • Tuz ve aldığı kadar un
  • İç malzeme; Dilediğiniz çeşit peynir, zeytin, salam, domates vb...
  • Ben maydanozla karıştırılmış yağlı beyaz peynir, domates ve ceviz kullandım.


TARİF

  1. Mayayı ılık suda eritin. Ilık süt, tereyağı, sıvıyağı, yumurta akı, şeker ve tuzu da ekleyerek karıştırın. Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edin.
  2. Hamuru ılık bir ortamda 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Daha sonra mandalina kadar iriliklerde bezeler alıp fırın tepsisine koyun. Vaktiniz varsa 10-15 dakika da burda mayalanmasını bekleyin.
  3. Üzerine ayırdığınız yumurta sarılarını sürün.Daha sonra önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirin.
  4. Pişdikden sonra aralarını keserek içine dilediğiniz kahvaltılık malzemeden koyarak hazırlayın.