DIŞARDA
Level completed: 0%,
Points required for next Level: 0
Overall activity: 75,0%
Achievements

El-Hâfıd (c.c)
EL-HÂFID (C.C.)
“Yukarıdan aşağıya indiren (kâfir ve facirleri) alçaltan.”
Hep bilirsiniz ki nice insanlar tâ tepelerde, tâ zirvelerde iken birden en aşağı derecelere atılıverir.
Şan, şöhret, makam, mevki ne varsa hepsi elden gider, o kişi insanlar içinde rezil ve rüsvây oluverir.
Nice Hak tanımaz zalimler, nice zorbalar bir anda kendilerini kara toprağa gark olmuş bulurlar.
İşte bu gibi muameleler onlar hakkında tecellî eder.
Dünyalara sığmayan firavunlar şimdi nerdedir?
Allah Teâlâ o zalimleri yücelerden aşağıların aşağısına indirmiştir.
Bir gün Haccâc'ın karşısına bir kadını getirdiler.
Kadın bir kere olsun Haccâc'ın yüzüne bakmadı.
Haccac kükredi:
“A kadın! Niye yüzüme bakmıyorsun?”
Kadın arslan gibi bir yüreklilikle dedi ki:
“Senin yüzüne Allah Teâlâ bile bakmıyor, ben nasıl bakarım?”
İzzet ve zillet verecek ancak Allahu Teâlâ'dır.
O'nun aşağılara düşürdüğünü yukarı çıkarma imkânı yoktur, aziz kıldığını da kimse zelîl edemez.
Bir insan kötülüklerin, gurur ve kibirin seline kendisini kaptırır, emri altındakilere zulmederse mutlaka cezasını görür.
O'nun başına gün gelir kılıç vururlar, çünkü o ektiğini biçecektir...
İnsanları yukarılardan tâ aşağılara düşüren Yüce Allah'tır, fakat sebebi insanın kendisidir.
İnsan hadiselerden ibret almaz, rabbinin dergahına yüz tutmaz, günahı için nedamet duymazsa, elbet ona bir acıyan olmayacaktır.
Evet:
O ki, âlemin Rabbi. O ki, mülkünde Tek'dir,
O'na baş kaldıranın akıbeti kötektir!
Ben cemiyetin îman selâmeti yolunda dünyamı da âhiretimi de feda ettim. Gözümde ne Cennet sevdası var, ne Cehennem korkusu. Cemiyetin, yirmibeş milyon Türk cemiyetinin imanı namına bir Said değil, bin Said feda olsun. Kur'ânımız yeryüzünde cemaatsiz kalırsa Cenneti de istemem; orası da bana zindan olur. Milletimizin îmanını selâmette görürsem, Cehennemin alevleri içinde yanmağa razıyım: Çünki; vücudum yanarken, gönlüm gül-gülistan olur.
13.Asrın Müceddidi
BEDİÜZZAMAN SAİD-İ NURSİ