Leziz... Afiyet Olsun...


Malzemeler




1 ölçü tart hamuru


Kreması için


2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yumurta
3 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı

Üzeri için

1 paket tart jölesi
200 gr frambuaz
Taze nane yaprakları

Yapılışı

Çay davetleriniz için bu nefis tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Küçük kalıplara yerleştirip kuru bakliyat serpiştirdiğiniz tart hamurunu, önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Hamurları fırından alıp üzerindekileri alın. Soğumaya bırakın.

Krema için, süt, un, şeker, yumurta ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan almadan 2 dakika önce tereyağını ekleyip karıştırın. Kremayı tartların içlerine paylaştırın. Jöleyi paket üzerinde bulunan tarife göre hazırlayın. Frambuazları kremanın üzerine dizip jöleyi frambuazların üzerine gezdirerek dökün. Taze nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Kadınca Kararınca Lezzetler