.

Atalarımızdan da duyduğumuza göre balık ve yoğurt bir arada yenmez derlerdi.Sağlık Bakanlığı her ne kadar yanlış diye açıklasada .geçenlerde bir balık resterontına gittim balıkla birlikde ayran alabilirmiyiz dedim balıkla ayran ve yoğurt vermiyoruz dedi.![]()
![]()
Üye

Selamun Aleyküm.
Aslında taze balıkla yogurt yenebiliyormuş.
Bundan iki gün öncesi Balıkçıya gittim.
Söylemesi ayıp uskumru yedim. yanında kola istedim.
oradaki garson abi balıklarımız taze deyince dedim ki tekraren kola kalsın bana ayran getirin dedim ve balıkla ayran geldi yedim. Hiç bir şey olmadı şükür demem o ki taze balık olursa süt ve süt ürünü yanında tüketiliyor...
Notası kayıp bir müziğim bu zamanda,Ses tellerim titrer, konuşamam yanında,Arzu halimi ancak bilirse O bilir,Yarın Hak divanında...
çokta güzel oluyo ayranla ben zehirlenmedim hiç
evet balık bayatsa ayran yada yogurt yedıgınde zehırleme oluyormuş
Bunyeden bunyeye degisiyor. Dayimlara bir sey olmaz hep balik+ayran yogurt falan yiyiyorlar. Yanliz gecen sene mayis gibi bir arkadasimi fena carpti balik+yogurt (balik tazeydi yeni tutulmus) gene de bir zarari olmadigini dusunuyorum kaldiran bunyeler icin...
Vip Özel Üye

biz yıllardır hep balıkla ayran yada yoğurtla yeriz evelallah hiç zehirlenme olmadı geçen yıl eşimin abisi balıkla ayran bir arada yemişler zehirlendiler ama sanırım balıklar eskiydi o yüzden eskiden ninem derdi hamsiyle ayran içinki zehirini kırsın bizde o taktığı sürdürüyoruz ferman kardeşimin dediği gibi bünyeyle alakalı birşey sanırım