Sarih el- Hattab , Vehb bin Münebbih'ten rivayet etti . O buyurdu . Danyâİ Aleyhisselâm , ıssız çölde yürüyordu bira . BİR SES işitti :

- "Danyâİ Ey ! Dur ! Acâiblikler Görüşmelerde !" Danyal Aleyhisselâm sağma soluna BİR Sey göremedi hizmet vermektedir. Yine yoluna Devam etti . İkinci BİR Kere işitti Vergisi . Danyal Aleyhisselâm , ikinci SES uzerine durdum , Dedi . BİR de ne göreyim kendisine çağırıyor Benî BİR EV . Ben de o Evin içine girdim . Altından yapılmış bira YATAK gördüm . Güvenlik İpuçları anber siz ile donatılmış . Üzerinde Olu BİR Genç Vardi . Genç, Olu inatçı de sanki uyuyordu . Gencin üzerinde birçok Güzel anlatılmayacak vasıfta sus eşyaları , Altın ve Mücevherat Vardi . Sag elinde altından yüzük bira, Basında altından yapılmış storyid vardır . Ucunda bayat bira Kılıç Vardi . Yapraktan ve DAHA yeşilliklerden yeşildi . BİR BİR SES geldi baktım yataktan :

- "Kılıcı al ve yanıma üzerindekini Oku !" Bunun uzerine ben kılıcı Aldım yazılan ve üzerindeki su üzerinde okudum O kılıcın yazılıydı :

- "Ayşe , Samsam bin AVC bin Unuk bin Reklam bin İrem'in kılıcıdır . Ben binyediyüz ( 1700 ) yaşadım sene . Ben on Iki bin cariye ( KADIN ) ile temasta bulundum . Ben Kirk bin şehir ettim kurmak . Ben zulüm , zorbalık ahmaklık ile ve dâiresinden çıktım öğrenirler. Benim hazinelerimin anahtarlarını , dörtyüz taşırdı Avara . DÜNYANIN haracını ( vergisini ) ben alırdım . Dünya ehlinden benimle münazara edebilecek ve kimse çekişebilecek yoktu . Kimse Benim karşıma çıkıp benimle harbedemiyordu . Ben Rubûbiyeti ( Çar olduğumu ) iddia ettim . Bana açlık isabet etti . Öyle BİR duruma düştüm ki , açlığımı gidermek Click , BİR BİR tan avuç ICI kadarcikE ( yenecek maddesi , Buğday Click ve ARPA) çöp kutusu ( 1000 ) kafîz (ESKİ bira bira şlcu bırımıdırö kafız 18 kilo tekabul etmektedır agırlıgına ) inç oranı ( Altın ve ) verdim . Gün geldi , bunu bulamadım . Bulmaya gücüm yetmedi . Varlığın içinde açlıktan garden Bahçedeki eşsiz . Ey Dünya Ehl ! Ölümünüzü zikredin . Hem de cok zikredin . Benım ibret Alin . Beni aldattığı hazırsındır , Dünya sizi aldatmasın kalp. Muhakkak ki , ehlim ( Ailem ve avânelerim ) günahımdan Benim hiçbir şeyi üzerimden kaldıracak değiller . Kimse Benim günah yükümü yüklenmez ."

Sadi buyurdu :

Ey Efendiî Mağrur OLMA .

Ömür tükendi . Ferasetli davran .

Yaş geçip gidiyor .

Rûhu'l - beyan Tefsiri Tercümesi - İsmail Hakkı Bursevi Hazretleri