DIŞARDA
Level completed: 0%,
Points required for next Level: 0
Overall activity: 0%
Achievements

Ikinci Zeyl
Ikinci Zeyl
Ümmî, fakat allâmelerin isini gören ve esrâr-i Kur'âniyeye karsi Isparta'nin intibahina sebep olan, âhiret kardesim Âdilcevazli Bekir Aganin Sözler hakkindaki ihtisâsâtidir.
Fazîlet-meâb Üstadim Hazretleri,
Efendim, evvelâ arz-i tâzim ve hürmetle mübarek ellerinizi öperek, her an ve zaman lisanima yakistigi kadar dua eder ve duanizi rica ediyorum.
Efendim, malûmunuz, fakir talebeniz ve kardesiniz cahil oldugum halde, günes-misâli olan risale-i bergüzîdelerinizden umum Nur Risalelerinizi okutup dinledim. Günesin nuruna sed çekilemedigi gibi ve sed çekilmek ihtimali olmadigi gibi, risalelerinize de sed çekilemez. Onlari istimâda ruh ve kalbimi tetkik ettim; tetkikatimda ne gibi hissetmis ve anlamis oldugumu aradim. Baktim ki, ruh ve kalbimde bir feyezan ve coskunluk var ki, beni bilâihtiyar bir vazifeye sevk etmek için hemen "Haydi, haydi" diye tazyikata basladi. Ben de ruhumda olan bu vâkiayi takip ederken, o Nurlarin irae ettigi miftahlari gördüm ve gösterildi. Anladim ki, bu anahtarlarla icap eden kapilari açip, o Nurlara ehil olan kardeslerimi-min gayri haddin-arayip bulmak vaziyeti adeta bana emrolunup, o Nurlardan günes gibi nur saçilmasi hususunda ben de bu hali kendime vazife addettim.
O Nurlardan almis oldugum anahtarlari teslimle, hâin-i din olan mülhidlerin elleri kimildanmayacak derecede kirilmasi için, hamden lillâh, bu kardeslerimi arayip buldum. Emânetullah ve emânât-i Peygamberînin (a.s.m.) gayet parlak, yakut ve zümrütten kiymettar olan hazinelerini o zatlarin ellerine teslim ettim. Elhamdü lillâh, Cenab-i Hak muvaffak etti. O mübarek eserlerinizi mütalâa eden eshas, insan iseler ve insaniyetle alâkalari varsa Imân eder. Inanmadiklari takdirde, ya insaniyetten istifa etmeli veyahut "Insan degiliz" demeli. Bu eserler basli basina, ayri ayri birer fâtihtir. Insaallah, her cihetle feth ederek fâtih olacaktir. Cenab-i Mevlâ âhirette cümlemizi sevabina nâil eyleyip sefaatine mazhar buyursun. Âmin.
Tekrar mübarek ellerinizi bûs ile duanizi istirham eylerim, efendim hazretleri.
Abdülcelil ogullarindan
Âdilcevazli
Emrullah oglu Bekir