DIŞARDA
Level completed: 0%,
Points required for next Level: 0
Overall activity: 0%
Achievements

Zeyilleri
Yirmi Yedinci Mektup ve Zeyilleri
Otuz Üçüncü Sözün Yirmi Yedinci Mektubudur ki, Mektubatü'n- Nur'un birinci muhatabi olan Hulûsi Beyin hususî mektuplarindan, Risaletü'n-Nur hakkindaki takdiratini gösteren fikralardir.
Yirmi Yedinci Mektubun ikinci kismi olan "Zeyl"i dahi, elhak bir Hulûsi-i Sâni olan Sabri Efendinin Risaletü'n-Nur hakkindaki takdiratini gösteren hususî mektuplarindaki fikralardir. 
• • •

-1-
Eyyühe'l Üstâdü'l-Muhterem!
Kendilerini fakir ve hakir görmekte zevk alan zevât-i âliye gibi degil, belki oldugu gibi görünmek isteyen ve "talebem, kardesim, biraderzadem" ünvanlariyla taltif buyurdugunuz bendeniz, hakikatte mânen düskün bir vaziyette ve cidden duaniza muhtaç bir haldeyim. Serâpâ nur olan Kur'ân-i Mucizü'l-Beyânin hak ve hakikatini, bu asir insanlarinin, bilhassa firak-i dâllenin gözlerine sokacak derecede, bazi Kur'ân lemeâtinin zahir olmasina murad-i Ilâhî taallûk etmis ve bu emr-i mühimme, felillâhilhamd, muhterem Üstadimiz vasita olmustur.
Iste, hiç ender hiç olan bu talebenize de, yine lütuf ve fazl ve inâyet-i Ilâhî ile bu âli memuriyetini ifâ eden aziz ve muhterem hocasina ve Hazret-i Kur'ân hesabina pek cüz'î bir hademelik yaptirilmistir. Bundan dolayi ne kadar sükretsem azdir; fahre zerre kadar hakkim yoktur. Belki su hademelikte yapmis olmakligim muhtemel hatîât ve kusurattan dolayi affimi niyaz ve istirham ediyorum. Fena sahsiyetimi târif eylemekligim gerçi mânâsizdir. Fakat mürâsele ve mülâkatta bu babda pek çok büyük iltifatlarinizi gördügümden mütehassil hicap sevkiyle ufak bir tasdîde bulundum. Son iki mektubunuzda sual buyurulan hususa cevap vermekligim israrla emir buyuruldu.
Bu Barla Lahikasi Zeyiller ile beraber Yirmiyedinci Mektub'un bir kismini ihtiva eder. Sonradan Kastamonu ve Emirdag Lahikalariyla Yirmiyedinci Mektub tamamlanmistir.
1 "Bugün sizin dininizi kemâle erdirdim." Mâide Sûresi: 5:3.