DIŞARDA
Level completed: 0%,
Points required for next Level: 0
Overall activity: 0%
Achievements

On Besinci Sua
On Besinci Sua
Elhüccetü'z-Zehra
IKI MAKAMDIR
[Bu ders zahiren küçük, hakikaten pek büyük ve çok kuvvetli ve çok genis bir risaledir. Hem benim tefekküri hayatimin, hem Nurun tahkiki hayat-i maneviyesinin ilmelyakin, aynelyakin ittihadindan çikan bir meyve-i imaniye ve firdevsi bir semere-i Kur'aniyedir. ]
Said Nursi
Birinci Makam
Üç Kisimdir
[Yirminci Mektubun hülâsatül-hülâsasi, üçüncü medrese-i Yusufiyede verilen dersin Birinci Kismidir.]
-1-
-2-
Afyon hapsinde on bir ay tecrid-i mutlakta bulunduguma dair mahkeme-i temyize yazdigim istida bahanesiyle otuz bes sene inzivada, hususan gecelerde dünyayi unutmakta bulunan ve garazkara ne ve tarassutlarla yirmi üç sene sikinti çekmesinden insanlardan tevahhus edip, yalniz, tek basina kalarak, hizmetçisinden ve Nur dersini istiyakla arzulayandan baska kimse ile bir saat beraber bir yerde bulunmasindan çok sikilan benim gibi bir biçareyi, besinci kogusa cebren nakil ve kardeslerimin yanima gelmelerini yasak ettiler. O kalabalik içinde yasamayacagim diye çok telas ederken, birden bir alamet-i hiddet ve gadab olarak soguk o derece siddetlendi ki, eger o eski yerimde kalsa idim, hiç dayanamayacaktim. O zahmet, benim hakkimda rahmete döndü.
1- Rahman ve Rahim olan Allah'in adiyla.
2- Ve sadece Ondan yardim dileriz.