DIŞARDA
Level completed: 0%,
Points required for next Level: 0
Overall activity: 0%
Achievements

On DÖrdÜncÜ Sua
ON DÖRDÜNCÜ SUA
Ifademin kisacik bir tetimmesi
Afyon Mahkemesine beyan ediyorum ki:
Nazariniza ve kanun adaletine takdim edilen ifademde bulunan, üç vecihle kanunsuz menzilimi basmak, beni sorguya çekmek ve tevkif etmek, üç büyük mahkemelerin hürmetlerini kirmak ve haysiyet ve adaletlerine ilismektir, belki istihfaf etmektir.
Çünkü, üç mahkeme ve üç ehl-i vukufun, iki sene, yirmi senelik kitaplarimi ve mektuplarimi inceden inceye tetkikinden sonra, ittifakla hem bize beraat verildi, hem kitaplarimiz ve mektuplarimiz iade edildi. Ve beraatten sonra üç sene, fevkalâde bir inziva ve siddetli bir tarassut altinda, haftada yalniz zararsiz bir mektup bazi dostlarima yazardim. Dünya ile alâkam kesilmis gibiydi ki, serbestiyet verildigi halde memleketime gitmedim. Simdi ayni meselede o üç mahkemenin âdilâne hükümlerini hiçe saymak gibi meseleyi tazelendirmek, onlarin serefini kiriyor.
Benim hakkimda adalet eden o mahkemelerin haysiyetini muhafaza için mahkemenizden rica ederim. O ayni mesele olan "Risale-i Nur" ve "cemiyetçilik" ve "tarikatçilik" ve "ihlâl-i emniyet ve âsâyisi bozmak" ihtimalinden baska bir sebep, bir mesele bulunuz, beni onunla muaheze ediniz. Benim kusurlarim çoktur. Ben de size mesuliyetime dair yardim edecegime dair karar verdim. Çünkü hapsin haricinde hapisten çok ziyade azap çektim. Simdi benim için medar-i rahat ya kabir, ya hapistir. Hakikaten hayattan usandim. Bu yirmi sene haps-i münferitteki tâzip ve iskenceli tarassutlar, ihanetler artik yeter. Sonra gayretullaha dokunur. Bu vatana yazik olur. Sizlere hatirlatiyorum. Bizim en metin melce ve siperimiz:

Allah bana yeter. Ondan baska ibâdete lâyik hiçbir ilâh yoktur. Ben Ona tevekkül ettim. Yüce Arsin Rabbi de Odur. (Tevbe Sûresi: 9:129.)
Allah bize yeter; O ne güzel vekildir. (Âl-i Imrân Sûresi: 3:173)