2 sonuçtan 1 ile 2 arası

Konu: On DÖrdÜncÜ Sua

Share
    DIŞARDA
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    Achievements
    Konyevi Nisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Co Admin
    Yer
    Dünyadan !!
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    38

Standart On DÖrdÜncÜ Sua

ON DÖRDÜNCÜ SUA

Ifademin kisacik bir tetimmesi

Afyon Mahkemesine beyan ediyorum ki:
    Nazariniza ve kanun adaletine takdim edilen ifademde bulunan, üç vecihle kanunsuz menzilimi basmak, beni sorguya çekmek ve tevkif etmek, üç büyük mahkemelerin hürmetlerini kirmak ve haysiyet ve adaletlerine ilismektir, belki istihfaf etmektir.
    Çünkü, üç mahkeme ve üç ehl-i vukufun, iki sene, yirmi senelik kitaplarimi ve mektuplarimi inceden inceye tetkikinden sonra, ittifakla hem bize beraat verildi, hem kitaplarimiz ve mektuplarimiz iade edildi. Ve beraatten sonra üç sene, fevkalâde bir inziva ve siddetli bir tarassut altinda, haftada yalniz zararsiz bir mektup bazi dostlarima yazardim. Dünya ile alâkam kesilmis gibiydi ki, serbestiyet verildigi halde memleketime gitmedim. Simdi ayni meselede o üç mahkemenin âdilâne hükümlerini hiçe saymak gibi meseleyi tazelendirmek, onlarin serefini kiriyor.
    Benim hakkimda adalet eden o mahkemelerin haysiyetini muhafaza için mahkemenizden rica ederim. O ayni mesele olan "Risale-i Nur" ve "cemiyetçilik" ve "tarikatçilik" ve "ihlâl-i emniyet ve âsâyisi bozmak" ihtimalinden baska bir sebep, bir mesele bulunuz, beni onunla muaheze ediniz. Benim kusurlarim çoktur. Ben de size mesuliyetime dair yardim edecegime dair karar verdim. Çünkü hapsin haricinde hapisten çok ziyade azap çektim. Simdi benim için medar-i rahat ya kabir, ya hapistir. Hakikaten hayattan usandim. Bu yirmi sene haps-i münferitteki tâzip ve iskenceli tarassutlar, ihanetler artik yeter. Sonra gayretullaha dokunur. Bu vatana yazik olur. Sizlere hatirlatiyorum. Bizim en metin melce ve siperimiz:

Allah bana yeter. Ondan baska ibâdete lâyik hiçbir ilâh yoktur. Ben Ona tevekkül ettim. Yüce Arsin Rabbi de Odur. (Tevbe Sûresi: 9:129.)
    Allah bize yeter; O ne güzel vekildir. (Âl-i Imrân Sûresi: 3:173)

Seni çok Özledim Annem

DIŞARDA
    Level completed: 22%,
    Points required for next Level: 315
    Level completed: 22%, Points required for next Level: 315
    Achievements
    Nuralanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Vip Özel Üye
    Yer
    xxx
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    18

Standart Cevap: On DÖrdÜncÜ Sua

Allah bana yeter. Ondan baska ibâdete lâyik hiçbir ilâh yoktur. Ben Ona tevekkül ettim. Yüce Arsin Rabbi de Odur

Allah cc ebeden razı olsun
    Allah’a bin kere hamd olsun. Sonra, ben cemiyetin iman selâmeti yolunda âhiretimi de feda ettim. Gözümde ne Cennet sevdası var, ne Cehennem korkusu. Cemiyetin, yirmi beş milyon Türk cemiyetinin imanı namına bir Said değil, bin Said feda olsun.

Bu Konudaki Etiketler