2 sonuçtan 1 ile 2 arası

Konu: Ramazan, Cennet’in süslendiği aydır!

Share
    Kartal__13
    Kartal__13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ramazan, Cennet’in süslendiği aydır!

İbn Abbas (ra)'nın rivayet ettiğine göre Hz. Peygamber şöyle buyurmuştur: "Şüphesiz ki, Cennet, bir sene boyunca Ramazan ayının girmesi için süslenir. Ramazan'ın ilk gecesi olunca "Müsire" denilen bir rüzgâr, Arş'ın altından eser.

Cennet ağaçlarının yaprağı ve kapılarının halkaları şiddetle sallanır ve bundan dolayı tatlı bir ses işitilir ki, dinleyiciler bundan daha güzelini hiç işitmemişlerdir. Böylece Cennet hurileri meydana çıkıp Cennet'in en yüksek yerinde dururlar ve şöyle seslenirler: "Evlenmek isteyen yok mu?" Allah onu evlendirir. Sonra huriler derler ki: "Ey Cennet'in bekçisi! Bu gece nedir?"
    "Oruç tutanlar için Cennet'in kapıları açıldı"

Bekçi saygıyla cevap verir: "Bu gece, Ramazan ayının ilk gecesidir. Muhammed (sav)'ın ümmetinden oruç tutanlar için Cennetin kapıları açıldı."
    Sonra Resulullah (sav) buyurdu ki: Allah Azze ve Celle şöyle buyurur: "Ey Rıdvan (Cennetin bekçisi)! Cennetlerin kapılarını aç ve ey Malik (Cehennemin bekçisi)! Cehennemin kapılarını Muhammed (sav)'ın ümmetinden oruç tutanlara kapat!
    "Hiç tövbe eden yok mu, tövbesini kabul edeyim"

"Ey Cebrail! Yeryüzüne in, şeytanların azgınlarına kelepçe vurup zincirlerle bağla, sonra onları denize at ki, Sevgili Habibim Muhammed'in ümmetinin oruçlarını ifsat etmesinler."
    Resulullah (sav) daha sonra şöyle buyurdu: Allah Azze ve Celle Ramazan ayının her gecesinde, bir münâdiye (çağrıcıya) üç defa şöyle nida etmesini (seslenmesini) söyler: "Bir şey isteyen yok mu, isteğini vereyim." "Hiç tövbe eden yok mu, tövbesini kabul edeyim." "Mağfiret dileyen yok mu, bağışlayayım." "Kim fakire değil, zengine; zalime değil, vefakâra borç verecek?"
    Resul-i Ekrem (sav) devamla şöyle buyurdu: Ramazan ayının her gününde iftar anında Allah Azze ve Celle hepsi de Cehennemi hak etmiş olan bir milyon kişiyi Cehennemden kurtarır. Ramazan ayının son günü olunca Allah Teâlâ ayın başından sonuna kadar Cehennemden kurtardığı kimselerin toplamı kadarını daha kurtarır.
    Kadir Gecesi...

Kadir Gecesi olunca Allah Azze ve Celle Cebrail'e emreder. Cebrail, meleklerle beraber yanlarında yeşil bir sancakla yeryüzüne inerler. Sancağı Kâbe'nin üzerine dikerler. Bu sancağın yüz kanadı vardır. Bunlardan ikisi bu gecenin dışında açılmaz.
    Cebrail, bu gece melekleri teşvik eder

Cebrail, o iki kanadı bu gece açar ki, bunlar doğudan batıya ulaşır. Cebrail, bu gece melekleri teşvik eder. Onlar da her ayakta durana, oturana, namaz kılana ve zikredene selâm verirler ve onlarla musafaha ederler, tokalaşırlar. Yaptıkları dualara "Âmin" derler.
    Bu iş, tan yeri ağarıncaya kadar devam eder. Tan yeri ağarınca Cebrail: "Ey melekler topluluğu! Gitmeye hazırlanınız" der.
    Bağışlanmayan dört grup

Melekler: "Ya Cebrail, Allah Teâlâ Muhammed'in ümmetinden olan müminlerin ihtiyaçlarını ne yaptı?" derler. Cebrail şöyle cevap verir: "Allah Teâlâ, bu gece onlara rahmet nazarıyla baktı ve onları affedip bağışladı. Ancak dört grup hariç..."
    Râvi der ki: "Ya Resûlullah! Onlar kim?" dediğimizde, Allah Resulü buyurdu ki:
    "İçki içmeye devam eden, ana babasına asi olan, akrabalık bağlarını gözetmeyen ve müşahin."
    "Ya Resulullah! 'Müşahin' nedir?" dedik. Hz. Peygamber: "İnsanlar arasındaki dostluk bağlarını kesen, fitne ve fesat çıkartan kimsedir" buyurdu.
    Bayram gecesi olunca, bu geceye mükâfat gecesi ismi verilir. Bayram sabahı olunca Allah Azze ve Celle melekleri her memlekete gönderir. Yeryüzüne inerler, sokak başlarını tutup insanların ve cinlerin dışındaki bütün yaratıklara işittirecek bir sesle bağırıp: "Ey Muhammed ümmeti! Çok ihsan eden ve büyük günahlarınızı bağışlayan Rabbinizin huzuruna çıkınız" derler.
    "Ben onlara Ramazan ayındaki oruçlarının ve namazlarının sevabı olarak rızamı ve mağfiretimi verdim"
    Onlar namazgâhlarına çıkınca Allah Azze ve Celle meleklere: "İşini yapan işçinin mükâfatı nedir?" diye sorar. Melekler: "Ey yüce Allah'ımız ve Mevlâmız! Onun mükâfatı ve ücretini tam olarak vermendir" derler.
    Bunun üzerine Allah Teâlâ: "Ey meleklerim! Sizi şahit tutuyorum ki, Ben onlara Ramazan ayındaki oruçlarının ve namazlarının sevabı olarak rızamı ve mağfiretimi verdim" dedi ve sonra şöyle buyurdu: "Ey kullarım! Benden isteyiniz. İzzetim ve Celalim hakkı için bugün Benden ahiretiniz için biriktirmek üzere ne isterseniz mutlaka veririm. Dünyanız için istediğiniz şeyde de size bakarım.
    "İzzetim hakkı için siz Benim rızamı gözettiğiniz müddetçe, Ben de sizin hatalarınızı örterim. İzzetim ve Celalim hakkı için hak sahipleri ve idareciler önünde sizi rezil ve rüsvay etmem. Siz Beni razı ettiniz, Ben de sizden razı olduğum halde bağışlanmış olarak dönünüz."
    Bu sebeple melekler sevinir ve Ramazan sonunda iftar ettiklerinde Allah'ın Azze ve Celle bu ümmete vereceği mükâfatı müjdelerler. [Et-Tergîb ve't-Terhîb]

Alıntıdır.

DIŞARDA
    Level completed: 46%,
    Points required for next Level: 540
    Level completed: 46%, Points required for next Level: 540
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%
    Achievements
    mihrab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Vip Özel Üye
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    21

Standart Cevap: Ramazan, Cennet’in süslendiği aydır!

Allah CC razı olsun çok güzel bir paylaşım
    Sessizlik de bir çeşit konuşma sanatıdır

hasretin rüzgarında savrulan bir hayat