DIŞARDA
Level completed: 0%,
Points required for next Level: 0
Overall activity: 4,9%
Achievements

Kalbİn askerlerİ
Kalbin gözle görülen ve gözle görünmeyen iki askeri vardır. Kalb hükümdar, askerleri ise onun hizmetçisi ve yardımcısıdırlar.
Kalbin gözle görülen askerleri el, ayak, göz, kulak gibi vücut âzâlarıdır. Bu azaların hepsi kalbin emrinde ve hizmetindedirler. Kalp, bu âzâların üzerinde istediği gibi tasarrufta bulunur ve istediği şekilde yönlendirir. Zaten bütün bu âzâlar, yaratılış fıtratları gereği kalbe itaat etmeye mecburdurlar. Kalbe asla muhalefet ve isyan etmezler.
Örneğin kalp, göze açılmasını, ayağa adım atmasını, dile konuşmasını emrettiği zaman, bu azalar asla kalbe karşı gelemezler. Vücuttaki bütün azalar böyledir.
Azaların ve heveslerin kalbin emrinde olmaları, bir yönden meleklerin Allah'u Zülcelal'in emrinde olmalarına da benzer. Çünkü melekler de Allah'u Zülcelal'e ibadetle bağlı olup, O'na muhalefet etmeye muktedir değildirler.
Kalp Allah'u Zülcelal'e ulaşmak için yaratılmıştır ve yolculuğu O'nadır. Bir kimse zahiri olan vücudun arzu ve isteklerinden ve dünyadan geçmediği sürece Allah'u Zülcelal'e ulaşamaz. Dünya, ahiretin tarlası, bir konaklama yeridir. Zira enginlerden geçmeden yükseklere çıkılmaz.
Ka'bül Ahbar demiştir ki;
"Hz. Aişe (r.anha)'nin ziyareti gitmiştim. Dedim ki;
'Göz insana yol gösterir; kulak gelecek tehlikeleri duyurur; dil tercümanlık yapar; eller kanat vazifesi görür; ayaklar posta hizmetlerini yerine getirirler. Kalp ise hükümdardır. Hükümdar huzurlu olursa, emrinde bulunanlarda huzur içinde olur" Beni dinleyen Hz. Aişe (R.anha);
"Peygamber Efendimiz (s.a.v)'in böyle söylediğini işittim" buyurdu.
İşte buraya kadar anlattıklarımıza bakarak, insan Allah'u Zülcelal'in kendisine vermiş olduğu bu âzâları, O'nun yolunda kullanırsa saadete kavuşur. Aksi takdirde nefsinin arzu ve istekleri için kullanırsa perişan olur
Mecnun Misali
Leylâ’nın Zülfüne Hemen Gönül Bağlama. Çünkü seni AŞK Çöllerinde Gezdirip Duran Leylâ Değil
Mevlâ’dır Hep…